| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/5/2015, 18:20 | |
| kolegite i nenad ЕСЗ ТИГАР пред 31 минути · Ненад Серафимовски e поранешен фудбалер на неколку македонски прволигаши. Тој поради тоа што од фудбалот не можеше да си обезбеди доволно средства за поубав живот, ја прекинува фудбалската кариера и се пријавува во единицата ,,Тигри'' со надеж за подобра иднина. Роден е на 11.7.1987 во Гостивар, во својата кариера има настапувано за Вардар, Работнички, Турново, Скопје и Милано Куманово. Најголема трага остави додека играше во Вардар каде на 6 натпревари постигна 2 гола. Во својата кариера има забележано околу 60 настапи и има постигнато 3 голови, беше играч од средината на теренот. По заминувањето на Милано Куманово во понизок ранг Ненад Серафимовски се повлекува од фудбалските терени. Најголемата болка за сите е поради фактот дека Серафимовски својата кариера ја заврши во Куманово, а неколку години подоцна судбината го донесе во вкрстен оган каде што во неизмерна борба тој својот животен пат го заврши во Куманово. Ненад Серафимовски ќе биде запаметен како голем човек, фудбалер, македонец, борец за подобра иднина и како одличен колега. Почивај во мир голем човеку !!! Ве замолувам сите да ја споделиме приказната за да дознае македонскиот народ, кој е големиот херој кој заедно со уште 7 негови колеги ги положија своите животи за да ја одбранат татковината од непријателските сили. | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 18/5/2015, 23:38 | |
| Малку стара слика.Припадник на есз на почетокот на војната 2001 во бтр 80 тазе донесени од украина ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/5/2015, 23:01 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/6/2015, 02:12 | |
| [img] [/img] не знаев дека и ЕСЗ имаат вакви G3... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/6/2015, 11:35 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/6/2015, 11:48 | |
| - JKD напиша:
- " /> не знаев дека и ЕСЗ имаат вакви G3...
Не е Г3 туку е Г3СГ-1 посебна изведена снајперска ДМР пушка со полигонална цевка без заштита со тврдо хромирање ( помал животен век - поголема прецизност) Купени се во време на СФРЈ ги имаа сите СВР на републиките. Не ја мешај со Турската донација ( слични се , надворешно сосем исти ) но полициските с епроизвод на Хеклери Кох . А Турсјите мислам дека го прави корпорацијата МЕКЕК по лиценца на Хеклер и КОХ. Да не ве чуди лиценцата . ХК-МП5 кој ј аимаат волците е купена од Пакистан. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/6/2015, 12:09 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
Зошто ми изгледа подолга оваа,која ја ставив јас ? | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/6/2015, 10:00 | |
| Едната е сликана од 2-3 метра далечина другата од минимум 10 .. Перспектива се вика, не ве тераа ликовно вака да цратате поголем предмет поблизу и обратно. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11106
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/6/2015, 11:16 | |
| Иста е должината, како што вели друг Зоки... перспектива. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/6/2015, 19:27 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |