| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:45 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- И за ЕСЗ,ЕБР,и ПЕП кој спаѓаат под специални едниници на МВР со Началник кој е поранешен Волк
Не сум го знаел тоа... Ако е стварно толку сериозно тогаш е проблем.. Претпоставувам само за акции смеат да те викнат, или и за вежби? |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:48 | |
| Kaко може да те викаат за вежи,кога вежбата е однапред испланирана и добро увежбана работа,особено кога на посета им доаѓаат некој глаучи | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:51 | |
| вака сега..како припадник на МВР ти си полицаец 24/7...значи може да те викнат во секое време.. со единствена разлика што специјалните единици ги викаат почесто заради делокругот на работа што го извршуваат.. со тоа што за таа работа добиваат повеќе на плата ЕСЗ и ЕБР 45% ПЕП 20%.. значи ако си решен да одиш во некоја таква единица ...приватниот живот ке ти биде...втор план...ЈБГ | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 18:13 | |
| Вие малку погрешно ме сваќате, мене ќе ми биде чест да бидам спремен во секој момент да ја бранам својата држава, но сакав да ја разгледам професијата од сите агли, и да ги разгледам другите можности. Голем плус е тоа што ќе имам асална плата, а да не збориме ако добијам службено возило.... |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 18:16 | |
| - MISFIT напиша:
- Вие малку погрешно ме сваќате, мене ќе ми биде чест да бидам спремен во секој момент да ја бранам својата држава, но сакав да ја разгледам професијата од сите агли, и да ги разгледам другите можности. Голем плус е тоа што ќе имам асална плата, а да не збориме ако добијам службено возило....
за возило...рано ти е треба да мине време години па ако добиеш позиција ке добиеш и возило.... ама тоа е мн далеку од тебе...многу | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 18:22 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Акцијата „Планинска Бура“ беше три пати откривана,три неуспешни обиди,тоес некој шпон од единицата или некој од горе во момент на готовс се јавувал и ги известувал учките дека доаѓаат накај нив и овие се разбегувале.Но четвритот пат паднаа во замката...
И јас слушнав,не за истата акција туку општо,за ЕБР поточно,од човек кој е внатре,млад,патриот,со големо срце,но кажуваше дека шиптарите многу пати откривале акции и давале дојави....
Ја не знам само што кур работи онаа ДБК УБК или како и да и е името сеа...знам од некои извори дека имаат врвна опрема за прислушкување,пратење и слично,како ли не успеваат да ги фаќаат таквите гнаси...па фати го негде,истури му ја цела единица да му го протурат мозокот од тепање,и магла надвор од единицата..стварно не знам зошто им допуштаат такви работи. Младичу ништо не знаеш. Ај покажи линк за таква опрема ! ај не ензезај сите на форумов.! Па тоа не зарзават од пазарче па секој да знае. Старичу,каков линк да ти покажам за опрема,впрочем каде реков дека тоа сум го дознал преку интернет-линк ? Другар кој е на Финки,негов другар бил ептен добар во таа работа(технологија,коомпјутери) одел на обуки во странство,имал не знам ти какви лиценци...претходно лето го земале во МВР да работи пробно...му рекле да заврши факс и го чека раб.место таму. Му кажал само дека,имаат опрема за која не ни помислувале они(кои се упатени во таквите ствари) дека ја поседуваат. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 18:29 | |
| - Зоран напиша:
- АХа на жими макја младо момче.
Ај уживај. Ок,мисли што сакаш.Ако мислиш дека сеуште нашава полиција работи со тегла на sид и прислушкува,не знам што да ти кажам.Ако стварно мислиш дека оние еден куп камери по Скопјево се поставени за фаќање некој да проаѓа на црвено,а не за нешто поголемо,тогаш секоја чест. Али јбг,тоа е југосталгија. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 20:22 | |
| ОПОМЕНА: Избиршани се еден куп офф-топик мислења каде што правите детски муабети, се препукувате, и нарушувате пријателска атмосфера.
Секој може да изнесе било какво прашање доколку е во врска со темата, и на тоа прашање може да добие одговор само во врска со темата. Не постојат глупави прашања, ако вие сте искусни во одредена област знајте дека тука грото дечки имаат огромна желба да дојдат до одредени информации, и секако дека нешто што за вас е веќе изживеано за нив е нешто многу интересно и атрактивно.
Не гледајте со потсмев на таквите членови, има време, ќе научат и потоа ќе подучуваат други помлади членови. Функцијата на форумов е токму таа, ДИСКУСИЈА!
Не пишувајте мислења колку да имате што поголем број на вашето конто, доколку немаат суштина и доколку не се поврзани со темата, иако понекогаш таквите се неопходни и се толерираат. (мислења од типот: „аха, уживај„ , „бркај работа, ништо не знаеш„ и сл).
Се надевам дека сите сте доволно возрасни и свесни за ова што го зборувам како администратор на форумов и дека со оглед на годините кои ги имаме/те не доликува вакво однесување.
Ајде да не го претвориме овој форум во селска биртија! | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 02:32 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 14:54 | |
| Ова е од вежбата на аеродром? |