|
|
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters | |
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 15:33 | |
| [quote="JKD"] - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Младичу ништо не знаеш.
Ај покажи линк за таква опрема ! ај не ензезај сите на форумов.! Па тоа не зарзават од пазарче па секој да знае. Старичу,каков линк да ти покажам за опрема,впрочем каде реков дека тоа сум го дознал преку интернет-линк ?
Другар кој е на Финки,негов другар бил ептен добар во таа работа(технологија,коомпјутери) одел на обуки во странство,имал не знам ти какви лиценци...претходно лето го земале во МВР да работи пробно...му рекле да заврши факс и го чека раб.место таму.
Му кажал само дека,имаат опрема за која не ни помислувале они(кои се упатени во таквите ствари) дека ја поседуваат. Колку што читав во еден текст, ДБК и АР опремата ја набавуваат од Елбит Системи, а имаше и еден текст кој потоа го тргнаа од насловните, дека службите од таа дејност во Македонија се поврзани на глобалниот систем за пратење "Ешалон". А Македонија има потпишано договор со американската NSA за соработка. А и УЧКите во АРМ и МВР претпоставувам дека некој ги држи на око, само колку помалце се знаат овие работи, (колку луѓе имаат инфилтрирано во разни организации, какви активности имаат, каква опрема, со кои странски служби соработуваат) толку подобро е за земјата и безбедноста за граѓаните. |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 15:45 | |
| Секако.Јас само кажав тоа што ми го кажаа,знам и за друг случај кој што го побарале да работи ГОРЕ,бидејќи знаел арапски,или некој таков јазик не се сеќавам,наш,Македонец.Имаат јака опрема,бидејќи чим за нас деца се замараа да прислушкуваат телефони,за протестот за Талат,самите они ни кажаа дека ќе ги прислушкуваат,и да не мењаме број за џабе,другариве сменија ја не се замарав пошо не ни верував,ама почна телефонот да се пали сам,кога звониш прво да слушаш некаков звук,па потоа класичното звонење,се празнеше повеќе од вообичаено,не се слушаше убаво по некогаш кога разговарав со некој..и после тоа,случајно прокуцав на интернет и уствари симптомите за прислушкуван телефон се токму тие.
Ако некој не ми верува,нека побара по нет ќе види кои се симптомите на прислушкуван телефон | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11106
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 15:55 | |
| JKD, готов си. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 15:55 | |
| - JKD напиша:
- Секако.Јас само кажав тоа што ми го кажаа,знам и за друг случај кој што го побарале да работи ГОРЕ,бидејќи знаел арапски,или некој таков јазик не се сеќавам,наш,Македонец.Имаат јака опрема,бидејќи чим за нас деца се замараа да прислушкуваат телефони,за протестот за Талат,самите они ни кажаа дека ќе ги прислушкуваат,и да не мењаме број за џабе,другариве сменија ја не се замарав пошо не ни верував,ама почна телефонот да се пали сам,кога звониш прво да слушаш некаков звук,па потоа класичното звонење,се празнеше повеќе од вообичаено,не се слушаше убаво по некогаш кога разговарав со некој..и после тоа,случајно прокуцав на интернет и уствари симптомите за прислушкуван телефон се токму тие.
Ако некој не ми верува,нека побара по нет ќе види кои се симптомите на прислушкуван телефон Најпознатите "Симтоми" за прислушување на телефон се фонија (повторување на твојот изговорен глас во некоја позадина, кој сам го слушаш) за време на разговор со друг човек и загревање на телефонот за кратко време. Овие симптоми често ги забележувам на мојот телефон. |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 16:19 | |
| - Alvar напиша:
- JKD, готов си.
Нема мака се уште е малолетен. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 16:20 | |
| - HolyTemple напиша:
- JKD напиша:
- Секако.Јас само кажав тоа што ми го кажаа,знам и за друг случај кој што го побарале да работи ГОРЕ,бидејќи знаел арапски,или некој таков јазик не се сеќавам,наш,Македонец.Имаат јака опрема,бидејќи чим за нас деца се замараа да прислушкуваат телефони,за протестот за Талат,самите они ни кажаа дека ќе ги прислушкуваат,и да не мењаме број за џабе,другариве сменија ја не се замарав пошо не ни верував,ама почна телефонот да се пали сам,кога звониш прво да слушаш некаков звук,па потоа класичното звонење,се празнеше повеќе од вообичаено,не се слушаше убаво по некогаш кога разговарав со некој..и после тоа,случајно прокуцав на интернет и уствари симптомите за прислушкуван телефон се токму тие.
Ако некој не ми верува,нека побара по нет ќе види кои се симптомите на прислушкуван телефон Најпознатите "Симтоми" за прислушување на телефон се фонија (повторување на твојот изговорен глас во некоја позадина, кој сам го слушаш) за време на разговор со друг човек и загревање на телефонот за кратко време. Овие симптоми често ги забележувам на мојот телефон. Мн се моташ по сомнителни форуми, Читај иди- види месец дена па кажи ми промена. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 16:58 | |
| Хаха,уште ако ги прикачам сликите што ги сликавме сите,како палат купишта листови...ќе ме сомелат во црна кеса и ќе ме дадат на Вците да ме јадат Бтњ,не сум веќе малолетен... | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 17:11 | |
| Прикачи ги слободно какви и да се, ова е јавен форум. А тоа дека некој ќе се замара околу тоа што се пишува на јавните форуми или какви слики се прикачуваат, не држи вода. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 17:36 | |
| Луѓе дај обрнувајте внимание малку, неколку поста нагоре опомена од администратор за оф-топик постови. Како што кажав, УБК е 8 теми надоле, таму никој не ви забранува да разговарате на оваа тема, кај се видело тоа во ЕСЗ прислушкување и опрема на УБК... Кажете нешто за ЕСЗ како работи, нешто за командант Шрапнели и компанија итн... |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/7/2014, 20:42 | |
| Со новите софистицирани опреми за прислушување нема ни да забележите дека ве прислушуваат затоа не се замарајте со фонии, празнења на батерии и слични „симптоми“. И како што кажа колегата ова е тема а ЕСЗ па да се придржуваме кон редот. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
| | | | Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |