Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/6/2013, 14:29
Леле еј, го имаат истурено од мавање.
Legija91
Број на мислења : 1330
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/6/2013, 14:59
Не ми е јасно што сакаат да постигнат со ова ? 10-15 души да нападнат држава во која има над 10 000 војска а за полиција да не збореме..Туку имаше нешто шпекулации дека урнале хеликоптер на полицијата,јас колку што знам немаше врска , ама пак да си прашам ?
______________________ If you're going throw hell, keep going.
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/6/2013, 15:41
Нема врска тоа, не урнале ништо тие, туку ете..сакаа да демонстрираат сила и си добија по носот.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/6/2013, 15:50
Legija91 напиша:
Не ми е јасно што сакаат да постигнат со ова ? 10-15 души да нападнат држава во која има над 10 000 војска а за полиција да не збореме..Туку имаше нешто шпекулации дека урнале хеликоптер на полицијата,јас колку што знам немаше врска , ама пак да си прашам ?
Нивната цел не е да ја напаѓаат целата држава. Станува збор за терористичка група а според тоа нивна цел е преку извршување на одредени акции да предизвикаат страв, несигурност кај граѓаните како и сомневање во институциите на системот итн. И самиот спомена дека се зборува за некакво соборување на хеликоптер. Таква акција е класичен терористички чин, но сепак кај нас се нема случено. Снимката која тогаш кружеше на која се гледаше како група лица пукаат врз два хеликоптери Ми-8/Ми-17 и едниот го соборуваат при што извикуваат Алах акбар најверојатно беше снимена во Кавказ.
______________________ Потта штеди крв!
Гостин Гостин
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/6/2013, 22:06
Генерал напиша:
Legija91 напиша:
Нивната цел не е да ја напаѓаат целата држава. Станува збор за терористичка група а според тоа нивна цел е преку извршување на одредени акции да предизвикаат страв, несигурност кај граѓаните како и сомневање во институциите на системот итн. И самиот спомена дека се зборува за некакво соборување на хеликоптер. Таква акција е класичен терористички чин, но сепак кај нас се нема случено. Снимката која тогаш кружеше на која се гледаше како група лица пукаат врз два хеликоптери Ми-8/Ми-17 и едниот го соборуваат при што извикуваат Алах акбар најверојатно беше снимена во Кавказ.
Претпоставувам на ова видео мислиш? Ова е снимано негде на Кавказот, мислам дека е од Првата Чеченска Војна
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 13/6/2013, 00:33
Тоа е тоа. Само одамна беше па ми се измешале деталите.
______________________ Потта штеди крв!
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 9/8/2013, 20:59