|
|
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters | |
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/7/2014, 18:51 | |
| - tose напиша:
- каква слика сакаш?
од 1:00 до 1:10 би била добра слика мислам,една сцена од тие 10 секунди. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 11:40 | |
| Зошто сите викаат дека за да бидеш специјалец мораш да се откажеш од многу приватности? За во АРМ ми е јасно, ама во МВР кога имаш работно време, незнам што е толку комплицирано... |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 14:53 | |
| | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 16:37 | |
| - MISFIT напиша:
- Зошто сите викаат дека за да бидеш специјалец мораш да се откажеш од многу приватности? За во АРМ ми е јасно, ама во МВР кога имаш работно време, незнам што е толку комплицирано...
Епа комплицирано е кога тоа работно време ќе ти потрае 3/4 дена,само што си дошол дома си се фатил за квака,ти звони телефонот и назад наработа.Си искочил со друштво,фамилија си заглавил негде,и оп ти звони телефонот мобилизација.Нема одмор,нема опуштање,едносавно на работа си 24/7.Надвор од државата не можеш да искочиш кога сакаш мораш унапред да поднесеш барање па ако ти одобрат од горе... Чист пример,пред неколку години,одиме на одмор во охрид,се распиштолуваме,и оп на татко ми звони моб.,на работа да се нацрташ за помалку од 2 саати,пакување на брзина во кола и одма во скопје,ни одмор ни бутур,тоа беше за третиот не успешен обид за „Планинска бура“ | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:09 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- MISFIT напиша:
- Зошто сите викаат дека за да бидеш специјалец мораш да се откажеш од многу приватности? За во АРМ ми е јасно, ама во МВР кога имаш работно време, незнам што е толку комплицирано...
Епа комплицирано е кога тоа работно време ќе ти потрае 3/4 дена,само што си дошол дома си се фатил за квака,ти звони телефонот и назад наработа.Си искочил со друштво,фамилија си заглавил негде,и оп ти звони телефонот мобилизација.Нема одмор,нема опуштање,едносавно на работа си 24/7.Надвор од државата не можеш да искочиш кога сакаш мораш унапред да поднесеш барање па ако ти одобрат од горе...
Чист пример,пред неколку години,одиме на одмор во охрид,се распиштолуваме,и оп на татко ми звони моб.,на работа да се нацрташ за помалку од 2 саати,пакување на брзина во кола и одма во скопје,ни одмор ни бутур,тоа беше за третиот не успешен обид за „Планинска бура“ Неуспешен обид за планинска бура ? и не знам кој "левел" бил татко ти,но познавам и обичен полицаец,кој за протестиве беше 3 дена нон стоп на работа...му се поклопиле 3та смена,па од сабајле од 9 саат,и така 3 дена беше на работа+ што имаа некаква си "акција" за фаќање на цигантела што краде подруми така да,би рекол дека во мирни услови,односно без некакви си ситуации како 2001,и посебно кога границите ги чува МВР,баш припадниците на МВР се повеќе на штрек и готовс отколку АРМ.Можеби едино ЕСН да се исто така,поради тоа што обезбедуваат и високи политички личности. | |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:30 | |
| Акцијата „Планинска Бура“ беше три пати откривана,три неуспешни обиди,тоес некој шпон од единицата или некој од горе во момент на готовс се јавувал и ги известувал учките дека доаѓаат накај нив и овие се разбегувале.Но четвритот пат паднаа во замката... | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:37 | |
- Акцијата „Планинска Бура“ беше три пати откривана,три неуспешни обиди,тоес некој шпон од единицата или некој од горе во момент на готовс се јавувал и ги известувал учките дека доаѓаат накај нив и овие се разбегувале.Но четвритот пат паднаа во замката...
И јас слушнав,не за истата акција туку општо,за ЕБР поточно,од човек кој е внатре,млад,патриот,со големо срце,но кажуваше дека шиптарите многу пати откривале акции и давале дојави.... Ја не знам само што кур работи онаа ДБК УБК или како и да и е името сеа...знам од некои извори дека имаат врвна опрема за прислушкување,пратење и слично,како ли не успеваат да ги фаќаат таквите гнаси...па фати го негде,истури му ја цела единица да му го протурат мозокот од тепање,и магла надвор од единицата..стварно не знам зошто им допуштаат такви работи. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:39 | |
- Епа комплицирано е кога тоа работно време ќе ти потрае 3/4 дена,само што си дошол дома си се фатил за квака,ти звони телефонот и назад наработа.Си искочил со друштво,фамилија си заглавил негде,и оп ти звони телефонот мобилизација.Нема одмор,нема опуштање,едносавно на работа си 24/7.Надвор од државата не можеш да искочиш кога сакаш мораш унапред да поднесеш барање па ако ти одобрат од горе...
Тоа важи само за ЕСЗ или и за ЕБР? |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:41 | |
| - JKD напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Акцијата „Планинска Бура“ беше три пати откривана,три неуспешни обиди,тоес некој шпон од единицата или некој од горе во момент на готовс се јавувал и ги известувал учките дека доаѓаат накај нив и овие се разбегувале.Но четвритот пат паднаа во замката...
И јас слушнав,не за истата акција туку општо,за ЕБР поточно,од човек кој е внатре,млад,патриот,со големо срце,но кажуваше дека шиптарите многу пати откривале акции и давале дојави....
Ја не знам само што кур работи онаа ДБК УБК или како и да и е името сеа...знам од некои извори дека имаат врвна опрема за прислушкување,пратење и слично,како ли не успеваат да ги фаќаат таквите гнаси...па фати го негде,истури му ја цела единица да му го протурат мозокот од тепање,и магла надвор од единицата..стварно не знам зошто им допуштаат такви работи. Младичу ништо не знаеш. Ај покажи линк за таква опрема ! ај не ензезај сите на форумов.! Па тоа не зарзават од пазарче па секој да знае. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/7/2014, 17:42 | |
| И за ЕСЗ,ЕБР,и ПЕП кој спаѓаат под специални едниници на МВР со Началник кој е поранешен Волк | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
| | | | Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|