Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Единица за Специјални Задачи „Тигар„

Go down 
+47
Цане
darkness
BoyfromKavadarci
Goust
GoranSIR
fantom1
bolee
Rashid
икс
Mrshajnoski
bojan111
losmi
ace89
leopard
Спенсер
makedonija:D
Smrtnikot
BABUN
assasian
ESN
JKD
Panter
Alvar
alexmkd
Legija91
Macedonian Knight
tose
misko alfa
beowulf
shady3
viktor
tigar
IgorM
Zajcef
Momak od Gjorce
Subzero
volcko1
TigerMKD
Wolf
Тигар
Profesionalec
Davormkd
Зоран
Генерал
SIG
Makedon
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 65 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty15/7/2014, 18:51

tose напиша:
каква слика сакаш?

од 1:00 до 1:10 би била добра слика Very Happy мислам,една сцена од тие 10 секунди.
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 11:40

Зошто сите викаат дека за да бидеш специјалец мораш да се откажеш од многу приватности? За во АРМ ми е јасно, ама во МВР кога имаш работно време, незнам што е толку комплицирано...
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 14:53

Не е толкав баук...
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 16:37

MISFIT напиша:
Зошто сите викаат дека за да бидеш специјалец мораш да се откажеш од многу приватности? За во АРМ ми е јасно, ама во МВР кога имаш работно време, незнам што е толку комплицирано...

Епа комплицирано е кога тоа работно време ќе ти потрае 3/4 дена,само што си дошол дома си се фатил за квака,ти звони телефонот и назад наработа.Си искочил со друштво,фамилија си заглавил негде,и оп ти звони телефонот мобилизација.Нема одмор,нема опуштање,едносавно на работа си 24/7.Надвор од државата не можеш да искочиш кога сакаш мораш унапред да поднесеш барање па ако ти одобрат од горе...

Чист пример,пред неколку години,одиме на одмор во охрид,се распиштолуваме,и оп на татко ми звони моб.,на работа да се нацрташ за помалку од 2 саати,пакување на брзина во кола и одма во скопје,ни одмор ни бутур,тоа беше за третиот не успешен обид за „Планинска бура“
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 17:09

Momak od Gjorce напиша:
MISFIT напиша:

Епа комплицирано е кога тоа работно време ќе ти потрае 3/4 дена,само што си дошол дома си се фатил за квака,ти звони телефонот и назад наработа.Си искочил со друштво,фамилија си заглавил негде,и оп ти звони телефонот мобилизација.Нема одмор,нема опуштање,едносавно на работа си 24/7.Надвор од државата не можеш да искочиш кога сакаш мораш унапред да поднесеш барање па ако ти одобрат од горе...

Чист пример,пред неколку години,одиме на одмор во охрид,се распиштолуваме,и оп на татко ми звони моб.,на работа да се нацрташ за помалку од 2 саати,пакување на брзина во кола и одма во скопје,ни одмор ни бутур,тоа беше за третиот не успешен обид за „Планинска бура“

Неуспешен обид за планинска бура ?  scratch 

и не знам кој "левел" бил татко ти,но познавам и обичен полицаец,кој за протестиве беше 3 дена нон стоп на работа...му се поклопиле 3та смена,па од сабајле од 9 саат,и така 3 дена беше на работа+ што имаа некаква си "акција" за фаќање на цигантела што краде подруми Very Happy

така да,би рекол дека во мирни услови,односно без некакви си ситуации како 2001,и посебно кога границите ги чува МВР,баш припадниците на МВР се повеќе на штрек и готовс отколку АРМ.Можеби едино ЕСН да се исто така,поради тоа што обезбедуваат и високи политички личности.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 17:30

Акцијата „Планинска Бура“ беше три пати откривана,три неуспешни обиди,тоес некој шпон од единицата или некој од горе во момент на готовс се јавувал и ги известувал учките дека доаѓаат накај нив и овие се разбегувале.Но четвритот пат паднаа во замката...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 17:37

Momak od Gjorce напиша:
Акцијата „Планинска Бура“ беше три пати откривана,три неуспешни обиди,тоес некој шпон од единицата или некој од горе во момент на готовс се јавувал и ги известувал учките дека доаѓаат накај нив и овие се разбегувале.Но четвритот пат паднаа во замката...

И јас слушнав,не за истата акција туку општо,за ЕБР поточно,од човек кој е внатре,млад,патриот,со големо срце,но кажуваше дека шиптарите многу пати откривале акции и давале дојави....

Ја не знам само што кур работи онаа ДБК УБК или како и да и е името сеа...знам од некои извори дека имаат врвна опрема за прислушкување,пратење и слично,како ли не успеваат да ги фаќаат таквите гнаси...па фати го негде,истури му ја цела единица да му го протурат мозокот од тепање,и магла надвор од единицата..стварно не знам зошто им допуштаат такви работи.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 17:39

Momak od Gjorce напиша:

Тоа важи само за ЕСЗ или и за ЕБР?
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 17:41

JKD напиша:
Momak od Gjorce напиша:

И јас слушнав,не за истата акција туку општо,за ЕБР  поточно,од човек кој е внатре,млад,патриот,со големо срце,но кажуваше дека шиптарите многу пати откривале акции и давале дојави....

Ја не знам само што кур работи онаа ДБК УБК или како и да и е името сеа...знам од некои извори дека имаат врвна опрема за прислушкување,пратење и слично,како ли не успеваат да ги фаќаат таквите гнаси...па фати го негде,истури му ја цела единица да му го протурат мозокот од тепање,и магла надвор од единицата..стварно не знам зошто им допуштаат такви работи.
Младичу ништо не знаеш.
Ај покажи линк за таква опрема ! ај не ензезај сите на форумов.!
Па тоа не зарзават од пазарче па секој да знае.

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty21/7/2014, 17:42

И за ЕСЗ,ЕБР,и ПЕП кој спаѓаат под специални едниници на МВР со Началник кој е поранешен Волк
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 30 Empty

Единица за Специјални Задачи „Тигар„
Вратете се на почетокот 
Страна 30 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 65 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Слики "Единица за специјални задачи ТИГАР"
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ОМОН - Руска полициска единица за специјални намени
» „Бадем„ (Egoc) и „Единица 504„ - Израелски специјални воени единици
» 1/35 ГАЗ Тигар, Крим 2014. Звезда