Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 78 ... 100  Next
АвторПорака
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

МВР - новости - Page 56 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty12/1/2014, 23:00

JKD напиша:
Дали некој може да ми одговори со сигурност...дали во МВР прават проблем доколку имаш тетоважа ? бидејќи сакам да ставам,а моите дома ми кажуваат дека ќе ми правеле проблем и дека не примале луѓе со тетоважи,посебно ако е на видно место(сакам на рака,од рамо до лакт некаде) но јас имам видено еден млад полицаец,најверојатно влезен со конкурсот,кој што имаше на исто место тетоважа,како што сакам јас,па очигледно немал проблем...сум гледал и други,но овој пример ми е да речам најтазе...

Во ЈНА на клоци дигаа.
И бар по мене ако имаш тетоважа по што ке се разликуваш од лошите момци ( по униформата).

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty13/1/2014, 00:24

Зоран напиша:
JKD напиша:
Дали некој може да ми одговори со сигурност...дали во МВР прават проблем доколку имаш тетоважа ? бидејќи сакам да ставам,а моите дома ми кажуваат дека ќе ми правеле проблем и дека не примале луѓе со тетоважи,посебно ако е на видно место(сакам на рака,од рамо до лакт некаде) но јас имам видено еден млад полицаец,најверојатно влезен со конкурсот,кој што имаше на исто место тетоважа,како што сакам јас,па очигледно немал проблем...сум гледал и други,но овој пример ми е да речам најтазе...

Во ЈНА на клоци дигаа.
И бар по мене ако имаш тетоважа по што ке се разликуваш од лошите момци ( по униформата).

па незнам баш колку ве дигале на клоци,дедо ми има тетоважа на подлакт Индијанец има истетовирано па ми нема кажано дека му правеле било каков проблем..

што се однесува до тетоважата,незнам зошто така мислиш,јас би тетовирал икона,Св.Петка,бидејќи имав сообраќајка,во која што имав огромна среќа што преживеав,и не го кажав јас тоа туку лекарите и полицајците што дојдоа на местото...а тој ден,беше петок,а и куќна слава ни е Св.Петка...поради тоа и сакам да истетовирам и незнам зошто би бил лош момак со неа.
Вратете се на почетокот Go down
Iko

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty13/1/2014, 11:41

Mene lichno, kako chovek koj beshe poraneshen aktiven oficer - a koj zgora e tetoviran na povekje mesta - moshne mi se dopagja praviloto za koe doznav pri svojata rabota vo USAREUR (Evropskata Komanda na Vooruzhenite Sili na SAD)...

I vo Hajdelberg, i vo Bamberg, i vo Manerhajm - istoto go gledav...i istoto pravilo mi beshe kazhano deka se sproveduva nasekade vo Amerikanskite Vooruzheni Sili (vo shto lichno se uveriv podocna na 5 kontinenti)...

Shodno toa pravilo...eden niven pripadnik (bez razlika dali e aktiven ili rezerven) - i bez razlika dali e oficer (vkluchitelno i komandno-stareshinskiot kadar), podoficer, vojnik ili civilno lice vraboteno vo armijata - ima sosema slobodno pravo da si istetovira na svoeto telo - kolku god saka tetovazhi...i kakvi god saka (vo boja, monohromatski, golemi, mali, itn.) - samo so EDEN chesen iskluchok koj MORA da se pochituva...

A toj e deka - istite NE SMEAT da se zabelezhuvaat, odnosno gledaat - SAMO koga toj ja nosi svojata svechena voena ili rabotna maskirna uniforma...

Znachi, liceto i dlankite na racete ne smeat da bidat tetovirani...a se drugo, da povtoram...kolku i kakvi saka...toa si e negova slobodna volja, negov lichen izbor, i negova privatna rabota - a vo koi, kako individua - nikoj ne smee da mu se mesha...najmalku pa armijata vo koja i sluzhi na svojata zemja...

Edno po mene lichno - sosema razumno i izdrzhano reshenie...se pochituva slobodnata volja i privatnosta na sekoja chovechka individua oddelno - a istovremeno, armijata si go zadrzhuva strogiot propis na uniformnost i vizuelno povedenie...
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty13/1/2014, 12:12

А што кога носат свечена униформа, но и кошула со кратки ракави?

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty13/1/2014, 12:34

Odstraneti se kompletite so kratki rakavi (od pred nekoja godina)...isto - vekje ne mozhe da se previtkuvaat rakavite...mora da se nosi se (pa i letno vreme) - so spushten rakav...

Edno chudno pravilo koe naide na dosta kritiki od nivniot personal...ama oni toa malce bezvezno po mene go pravdaat so potrebata da se zashtiti kozhata od shtetno izlaganje na sonce...

Kaj niv na primer - letnata svechena voena i letnata maskirna rabotna uniforma nemaat vekje kratki rakavi ili bermudi...ko shto beshe nekogash...

Dosta se zhalea za toa pravilo...osobeno za toa da - ako ne mozhe vekje da nosat kratki rakavi, zoshto bar dolgite vekje da ne gi svitkuvaat - ama sepak ostana toa pravilo...se nosat od 2004-ta so spushteni rakavi - SEKOGASH...duri i da e sred leto i plus 50 Celziusovi stepeni...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty13/1/2014, 16:37

Да,и јас така мислам,нормално дека не е ОК да имаш истетовирано на врат,лице,тоа е веке вулгарно и да не си полиацец/војник..

но,јас тој батка што го видов беше летото,и тоа убаво го загледав пошто нарачуваше за јадење,и беше по оние кратки ракави поло маици што ги имаат полицајциве,и му се гледаше пола тетоважа.

Мене ме интересира дали некој има информација дали со закон,или пропис,е забранета тетоважа,или каква е дозволена ?(да не се гледа на работа и сл,но еве дечково му се гледаше,па баш пред некој ден го видов во маало во униформа,значи уште е на работа)
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty21/1/2014, 12:50

Алфите влегоа во новата систематизација на полицијата
http://www.mkd.mk/crna-hronika/alfite-vlegoa-vo-novata-sistematizacija-na-policijata

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty1/2/2014, 17:00

Што се случува со новата единица,или чета,како и да беше,онаа интерветната ? освен календарот не видовме ништо друго..
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty6/2/2014, 14:06

Во Битола откопани две гранати од Првата светска војна

При градежни работи на улицата Коста Абрашевиќ во Битола вчера биле пронајдени две неексплодирани артилериски гранати од Првата светска војна, кои се соодветно отстранети, информира СВР Битола.
http://plusinfo.mk/vest/124882/Vo-Bitola-otkopani-dve-granati-od-Prvata-svetska-vojna

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty8/2/2014, 13:16

Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 56 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 56 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 78 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости