| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 8/2/2014, 14:53 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11099
| Предмет: Re: МВР - новости 22/2/2014, 13:39 | |
| Во Прилеп нападнати шумски полицајци, еден тешко повреден Четворица шумски полицајци синоќа околу 19 часот во Прилеп, на местото викано Раскрсница – рудник „Сивец“, над вештачкото езеро, биле физички нападнати од засега се уште непознати лица. Како што соопшти МВР, полицајците Т.М., А.В., С.Г. и К.М. биле спречени при вршењето на службените дејствија. При нападот, на Т.М. и А.В. им се нанесени тешки повреди. Додека управувале службено патничко моторно возило „Лада Нива“ и вршеле контрола на патниот правец Прилеп – Дервен и Дервен – Никодин, патничко возило „Лада“, со непознати регистарски таблички застанало пред нивното возило за да им го попречи и оневозможи движењето. Полицајците излегле од возилото и во истиот момент од другото возило излегле осум машки засега непознати лица, кои физички ги нападнале. А.В. бил удрен со рачка од секира во левиот заден слабински предел од телото по што паднал на земја. За да го одбие нападот и заради заплашување, испукал еден истрел од својот службен пиштол „ЦЗ“ калибар 7,62 милиметри по што лицата престанале со нападот и си заминале. Полициската станица Прилеп презема мерки за пронаоѓање на сторителите. http://24vesti.mk/vo-prilep-napadnati-shumski-policajci-eden-teshko-povredenОва само кај нас може да го има. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 22/2/2014, 14:12 | |
| - Alvar напиша:
- Во Прилеп нападнати шумски полицајци, еден тешко повреден
Четворица шумски полицајци синоќа околу 19 часот во Прилеп, на местото викано Раскрсница – рудник „Сивец“, над вештачкото езеро, биле физички нападнати од засега се уште непознати лица. Како што соопшти МВР, полицајците Т.М., А.В., С.Г. и К.М. биле спречени при вршењето на службените дејствија. При нападот, на Т.М. и А.В. им се нанесени тешки повреди.
Додека управувале службено патничко моторно возило „Лада Нива“ и вршеле контрола на патниот правец Прилеп – Дервен и Дервен – Никодин, патничко возило „Лада“, со непознати регистарски таблички застанало пред нивното возило за да им го попречи и оневозможи движењето. Полицајците излегле од возилото и во истиот момент од другото возило излегле осум машки засега непознати лица, кои физички ги нападнале.
А.В. бил удрен со рачка од секира во левиот заден слабински предел од телото по што паднал на земја. За да го одбие нападот и заради заплашување, испукал еден истрел од својот службен пиштол „ЦЗ“ калибар 7,62 милиметри по што лицата престанале со нападот и си заминале.
Полициската станица Прилеп презема мерки за пронаоѓање на сторителите. http://24vesti.mk/vo-prilep-napadnati-shumski-policajci-eden-teshko-povreden
Ова само кај нас може да го има. Имаат оружје а не смее да го користи. Па дајте им маневарска муниција. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
shady3
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: МВР - новости 22/2/2014, 14:29 | |
| Едно пиле ми кажа дека напаѓачиве многу убаво си поминале во станица синоќа | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 22/2/2014, 14:41 | |
| - shady3 напиша:
- Едно пиле ми кажа дека напаѓачиве многу убаво си поминале во станица синоќа
Ако им е и малку им е .. И не му прај бељи на пилето , ке ну ги окубаат пердувите, не го спомнувај. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Dejan N
Број на мислења : 56
| Предмет: Re: МВР - новости 22/2/2014, 18:49 | |
| nesmee da se koristi manevarska spored standardite mozis da go izgoris protivnikot | |
|
| |
Dejan N
Број на мислења : 56
| Предмет: Re: МВР - новости 22/2/2014, 18:52 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Дали некој може да ми одговори со сигурност...дали во МВР прават проблем доколку имаш тетоважа ? бидејќи сакам да ставам,а моите дома ми кажуваат дека ќе ми правеле проблем и дека не примале луѓе со тетоважи,посебно ако е на видно место(сакам на рака,од рамо до лакт некаде) но јас имам видено еден млад полицаец,најверојатно влезен со конкурсот,кој што имаше на исто место тетоважа,како што сакам јас,па очигледно немал проблем...сум гледал и други,но овој пример ми е да речам најтазе...
Во ЈНА на клоци дигаа. И бар по мене ако имаш тетоважа по што ке се разликуваш од лошите момци ( по униформата). па незнам баш колку ве дигале на клоци,дедо ми има тетоважа на подлакт Индијанец има истетовирано па ми нема кажано дека му правеле било каков проблем..
што се однесува до тетоважата,незнам зошто така мислиш,јас би тетовирал икона,Св.Петка,бидејќи имав сообраќајка,во која што имав огромна среќа што преживеав,и не го кажав јас тоа туку лекарите и полицајците што дојдоа на местото...а тој ден,беше петок,а и куќна слава ни е Св.Петка...поради тоа и сакам да истетовирам и незнам зошто би бил лош момак со неа. brat jas sekako deka sum protiv tetovazata osobeno od ikona Nikako mozis da prasas koj sakas od crkva nesmee ikona nikako | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: МВР - новости 23/2/2014, 14:19 | |
| | |
|
| |
assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: МВР - новости 23/2/2014, 15:53 | |
| Убаво ги прочешлале ТЕтово и Гостивар ,некој порака да им упатат на браќава за избориве или чисто спортски што мислите ?? ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 23/2/2014, 16:15 | |
| - assasian напиша:
- Убаво ги прочешлале ТЕтово и Гостивар ,некој порака да им упатат на браќава за избориве или чисто спортски што мислите ??
Правна држава не смее да третира беззаконие. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|
| |
| МВР - новости | |
|