| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 01:10 | |
| MK.18-ки користат, а? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 03:59 | |
| - MISFIT напиша:
- Па и не е, туку е обука од нивна страна. И зелените беретки се сметаат за special forces бидејки се со друга намена.
Знам за зелените беретки дека се special forces,7 активни групи се и тие се водат како special forces of us army.За америчките специјални единици имам и книги читано. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 04:06 | |
| - Alvar напиша:
- MK.18-ки користат, а?
И мене така ми личи ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 06:53 | |
| - ESN напиша:
- MISFIT напиша:
- Па и не е, туку е обука од нивна страна. И зелените беретки се сметаат за special forces бидејки се со друга намена.
Знам за зелените беретки дека се special forces,7 активни групи се и тие се водат како special forces of us army.За америчките специјални единици имам и книги читано. Дека пиша "special units". Не ни постои таков поим во Англискиот јазик. Буквално го преведе од "специјални единици". ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 09:09 | |
| Зелените беретки се Special Operations Forces, спаѓаат под USA Military Units. Збор засебен како Special Units нема, слушнав дека многу убави коментари оставиле за полигонот Криволак... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 12:53 | |
| Истите рекламни паноа од 20 години ЕСН | |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 13:20 | |
| - Macedonian09 напиша:
- Зелените беретки се Special Operations Forces, спаѓаат под USA Military Units. Збор засебен како Special Units нема, слушнав дека многу убави коментари оставиле за полигонот Криволак...
Зелените Беретки се "Special Forces(SF)" бидејки имаат друга намена. Сите други специјални единици ги викаат "Special Operations Forces(SOF)". Нашата единица на Англиски би ја "Special Operations Forces" или "Unit". Имаат и други називи некои официјални некои не, резервирани за нај елитните единици на пример "Special Mission Unit", "Tier 1 Unit" и други. Да не ја трубиме темава со off-topic. И баталјон за Специјални Намени во превод би дошло "Special Purpose battalion", а не "Special Forces battalion" како сите што пишуваат. P.S. Веќе некое време се зборува дека Американците го бараат Криволак за вежби. И аше во друга тема дека во Септември ќе имало една само Американци што ќе ја изведуваат. Сепак е најголемиот воен полигон на Балканот, и единствениот со волку карактеристичен терен. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 16:23 | |
| - MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- MISFIT напиша:
Знам за зелените беретки дека се special forces,7 активни групи се и тие се водат како special forces of us army.За америчките специјални единици имам и книги читано. Дека пиша "special units". Не ни постои таков поим во Англискиот јазик. Буквално го преведе од "специјални единици". Имаш special mission unit/s,затоа и напишав така ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 17:07 | |
| ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 28/7/2018, 20:17 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |