| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/7/2018, 17:10 | |
| - Alvar напиша:
- BTW, што стана со оваа презентација на опрема?
Ја земале во предвид. Презентацијата беше како треба да изгледа специјалец, не како ќе изгледа. Се тоа е купено, и тоа солено. Дечкото го има неколку страни уназад седнат на хамви. Мислевте дека е нова опрема. Едино за униформата не сум сигурен дали е примерок од новата или нешто сам што си купил пошто не сум видел таква. Сега за сега останува во најава со униформите. А ние ке си купуваме како комитите. Edit: Да живее Камуфлаж! ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/7/2018, 18:30 | |
| Мисфит униформата е со шара мултикам која е официјална на САД и скоро на сите членки во НАТО,па дури и сите специјални единици на Русија ја носат неа.И први кои ја направија беа crye precision и америчката војска за tier 1 единиците лично од crye precision купува опрема за да ги опреми. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/7/2018, 18:45 | |
| - ESN напиша:
- Мисфит униформата е со шара мултикам која е официјална на САД и скоро на сите членки во НАТО,па дури и сите специјални единици на Русија ја носат неа.И први кои ја направија беа crye precision и америчката војска за tier 1 единиците лично од crye precision купува опрема за да ги опреми.
Не биди буквалист. Не сум видел такво нешто да носи дечкото до сега, затоа не сум сигурен дали си ја купил и неа како опремата, или направиле еден примерок од новата униформа на АРМ и ја донеле за да видат како ќе стои. Ама изгледа првото ќе да е. Шарата ја знам. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/7/2018, 19:01 | |
| - MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- Мисфит униформата е со шара мултикам која е официјална на САД и скоро на сите членки во НАТО,па дури и сите специјални единици на Русија ја носат неа.И први кои ја направија беа crye precision и америчката војска за tier 1 единиците лично од crye precision купува опрема за да ги опреми.
Не биди буквалист. Не сум видел такво нешто да носи дечкото до сега, затоа не сум сигурен дали си ја купил и неа како опремата, или направиле еден примерок од новата униформа на АРМ и ја донеле за да видат како ќе стои. Ама изгледа првото ќе да е.
Шарата ја знам. Епа наредниот пат биди малку поконкретен ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 18/7/2018, 14:46 | |
| ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 18/7/2018, 17:04 | |
| M-84 Ceca...
______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/7/2018, 00:22 | |
| Екпериментирање со опремата ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/7/2018, 02:03 | |
| Blackhawk Serpa? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/7/2018, 02:30 | |
| - Alvar напиша:
- Blackhawk Serpa?
Aliexpress Blackhawk со пластични стеги колку за проба, ама ми сметаше со опремата. Многу е по згодно пошто се елиминира опасач, ама незгодно е за работа заради ремник, жици, ранец и.т.н. Гледам Америкаците бајаги ги носат, а и неколку наши, сега за сега waist paddle holster рокам со dump pouch од другата страна на опасачот. Најпрактична и најкористена комбинација. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/7/2018, 18:20 | |
| ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
| |
|
| |
| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|