Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

БСС - Баталјон на Специјални Сили

Go down 
+28
t34t55
KikoTE
leopard
MISFIT
viko55
Macedonian09
1
Braveheart993
Legija91
momo
Goust
Александра090
semperfi
Mrshajnoski
Macedonian Knight
РИС
Alvar
Спенсер
Зоран
Gjole^Stolarot
ESN
assasian
Panter
SIG
dzole
JKD
икс
IgorM
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 67 ... 85  Next
АвторПорака
MISFIT

MISFIT

Број на мислења : 281

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty
ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty17/7/2018, 17:10

Alvar напиша:
BTW, што стана со оваа презентација на опрема?

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 PIMAswQ

Ја земале во предвид. Презентацијата беше како треба да изгледа специјалец, не како ќе изгледа. Се тоа е купено, и тоа солено. Дечкото го има неколку страни уназад седнат на хамви. Мислевте дека е нова опрема. Едино за униформата не сум сигурен дали е примерок од новата или нешто сам што си купил пошто не сум видел таква.

Сега за сега останува во најава со униформите.

А ние ке си купуваме како комитите.

Edit: Да живее Камуфлаж!

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty17/7/2018, 18:30

Мисфит униформата е со шара мултикам која е официјална на САД и скоро на сите членки во НАТО,па дури и сите специјални единици на Русија ја носат неа.И први кои ја направија беа crye precision и америчката војска за tier 1 единиците лично од crye precision купува опрема за да ги опреми.

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty17/7/2018, 18:45

ESN напиша:
Мисфит униформата е со шара мултикам која е официјална на САД и скоро на сите членки во НАТО,па дури и сите специјални единици на Русија ја носат неа.И први кои ја направија беа crye precision и америчката војска за tier 1 единиците лично од crye precision купува опрема за да ги опреми.

Не биди буквалист. Не сум видел такво нешто да носи дечкото до сега, затоа не сум сигурен дали си ја купил и неа како опремата, или направиле еден примерок од новата униформа на АРМ и ја донеле за да видат како ќе стои. Ама изгледа првото ќе да е.

Шарата ја знам.

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty17/7/2018, 19:01

MISFIT напиша:
ESN напиша:

Не биди буквалист. Не сум видел такво нешто да носи дечкото до сега, затоа не сум сигурен дали си ја купил и неа како опремата, или направиле еден примерок од новата униформа на АРМ и ја донеле за да видат како ќе стои. Ама изгледа првото ќе да е.

Шарата ја знам.
Епа наредниот пат биди малку поконкретен Very Happy

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty18/7/2018, 14:46

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Receiv10

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty18/7/2018, 17:04

M-84 Ceca...

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty19/7/2018, 00:22

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Img_2014
Екпериментирање со опремата study

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty19/7/2018, 02:03

Blackhawk Serpa?

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty19/7/2018, 02:30

Alvar напиша:
Blackhawk Serpa?

Aliexpress Blackhawk со пластични стеги колку за проба, ама ми сметаше со опремата. Многу е по згодно пошто се елиминира опасач, ама незгодно е за работа заради ремник, жици, ранец и.т.н. Гледам Америкаците бајаги ги носат, а и неколку наши, сега за сега waist paddle holster рокам со dump pouch од другата страна на опасачот. Најпрактична и најкористена комбинација.

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty19/7/2018, 18:20

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 20180110

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 49 Empty

Вратете се на почетокот Go down

БСС - Баталјон на Специјални Сили
Вратете се на почетокот 
Страна 49 of 85Отиди на страна : Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 67 ... 85  Next
 Similar topics
-
» Воени сили во Светот (воени сили за кои нема посебна тема)
» Баталјон за врски на АРМ
» Баталјон за почести - Гарда
» Баталјон на Воена Полиција
» Ренџери - Извидувачко Разузнувачки баталјон