Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 14/4/2019, 18:21
MISFIT напиша:
Takva e manevarskata municija, mnogu prlja i gjavol e za chistenje posle...
Брат имам пукано со маневарска муниција од М70 аб2,и плус околу мене имаше уште 20 други припадници кои пукааше исто со маневарска муниција па такво нешто не се случи.Прв пат гледам таква реакција од маневарски куршум.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
leopard
Број на мислења : 583
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 14/4/2019, 18:26
Науљена цевка и внатрешност,го дава тој резултат.Ништо страшно прв,втор маневарец и после се е нормално,и полесно за чистење потоа.
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 14/4/2019, 18:31
leopard напиша:
Науљена цевка и внатрешност,го дава тој резултат.Ништо страшно прв,втор маневарец и после се е нормално,и полесно за чистење потоа.
Е тоа може да,ако имал ставено повеќе уље додека ја чистел може да се деси тоа.Таа појава ја имам видено кај воздушни и ловечки сачмарки. Еве доказ за тоа шо го зборам,на 2:52 oд видеото.
MISFIT
Број на мислења : 281
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 14/4/2019, 19:55
Se toa drzi voda i imaj vo predvid deka se koristat razlicni municii od razlicni nabavki, razlicno barutno polnenje razlicen sostav, kvalitet itn. I moze negovata poveke se zatnala od prethodno izvezbuvanje pa povekje gi vrakja gasovite nazad.
______________________ To us and those like us, damn few.
ESN
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 15/4/2019, 02:08
MISFIT напиша:
Se toa drzi voda i imaj vo predvid deka se koristat razlicni municii od razlicni nabavki, razlicno barutno polnenje razlicen sostav, kvalitet itn. I moze negovata poveke se zatnala od prethodno izvezbuvanje pa povekje gi vrakja gasovite nazad.
Се си бива.Затоа и ми падна тоа толку многу чудно,пошо димот што излегува од цевката и од затварачот кај него е претерано.Дури се гледа откако го испукува куршумот,од затварачот уште дим продолжува да излегува.
ESN
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 21/4/2019, 18:56
ESN
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 23/5/2019, 02:11
Дечкиве(ЕСН) биле на преживување на планината Лопушник.
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 26/5/2019, 14:14
Македонските Ренџери рамо до рамо со Балканските колеги на најголемата регионална воена вежба во Хрватска