| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 12:35 | |
| - Јавач на апокалипсата напиша:
- 1 напиша:
Ова не е од АРМ слика. Ваков тактички елек нема во бСН. Има во Рб ама ПАПовки се извадени од употреба долго пред да се формираат Рб. А за оптиката нема ваква за М76 во АРМ. Веројатно Срби се. Mladicu ova se VOLCITE 2001 vo upad vo KUMANOVO jas ja objaviv otkako licno mi ja prati eden od pripdanicite na slikata na koja e i aktuelniot kom na Volcite ako si del sega od niv prasaj gi pokaziim ja slikata tuka se veteranite koi ne se poveke vo bSN osven komandantot...ako ne znaete ne pisuvajte od pamet poz | |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| |
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 12:50 | |
| - Panter напиша:
- Јавач на апокалипсата напиша:
- 1 напиша:
Ова не е од АРМ слика. Ваков тактички елек нема во бСН. Има во Рб ама ПАПовки се извадени од употреба долго пред да се формираат Рб. А за оптиката нема ваква за М76 во АРМ. Веројатно Срби се. Mladicu ova se VOLCITE 2001 vo upad vo KUMANOVO jas ja objaviv otkako licno mi ja prati eden od pripdanicite na slikata na koja e i aktuelniot kom na Volcite ako si del sega od niv prasaj gi pokaziim ja slikata tuka se veteranite koi ne se poveke vo bSN osven komandantot...ako ne znaete ne pisuvajte od pamet poz Онда извинување. Стварно првпат гледам вакво нешто. А несмеам да ги прашам бидејки незнаат дека сум на форумов и подобро е така... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 13:02 | |
| MISFIT vojna vodev na edne forum za nishan OP-4 ( 8 x 48 ) trak teslic ima ili nema vo rm Ja ia imam videno taa optika durii i na pap..kolegata ko slep za stap ne pa ne a za gornata slika tvrdi deka se Srbi !!! ako eskokotlivo prašanketo ne odgovaraj. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 13:23 | |
| - Зоран напиша:
- MISFIT
vojna vodev na edne forum za nishan OP-4 ( 8 x 48 ) trak teslic ima ili nema vo rm Ja ia imam videno taa optika durii i na pap..kolegata ko slep za stap ne pa ne a za gornata slika tvrdi deka se Srbi !!! ako eskokotlivo prašanketo ne odgovaraj. За на времето немам право да зборувам сепак сум нов, а не не учат историја туку војување. Од се што сум видел и слушнал до сега, не ми беше логично. Пак ви се извинувам | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 13:31 | |
| ПАП-овките не беа исврлени од употреба и беа користени во 2001,но она на сликата заедно со маузер пушката се најверојатно воени трофеи... Еве уште една интересна слика од 2001... | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 14:07 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- ПАП-овките не беа исврлени од употреба и беа користени во 2001,но она на сликата заедно со маузер пушката се најверојатно воени трофеи...
Најверојатно се трофеи, бидејќи на сликата е кинеска СКС (Type 56) а не ПАП-овка (M59/66) која тогаш ја користеше АРМ. - Momak od Gjorce напиша:
- Еве уште една интересна слика од 2001...
Одлична фотка, како SEAL team од Вијатнам ера. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/7/2018, 14:22 | |
| Кога ја гледам сликана од 2001 и оваа од вчера,па боје опрема сме имале тогаш за тоа време... Министерката Radmila Sekerinska утрово го посети Полкот за специјални операции во касарната „Илинден“ | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 5/7/2018, 13:56 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 5/7/2018, 14:45 | |
| MISFIT, како сте задоволни од М4-ките и М249-ките... во споредба со останатото во арсеналот?
И која оптика е по тебе подобра што ја користи пСО, EOTech или Aimpoint? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
| |
|
| |
| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|