Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

БСС - Баталјон на Специјални Сили

Go down 
+28
t34t55
KikoTE
leopard
MISFIT
viko55
Macedonian09
1
Braveheart993
Legija91
momo
Goust
Александра090
semperfi
Mrshajnoski
Macedonian Knight
РИС
Alvar
Спенсер
Зоран
Gjole^Stolarot
ESN
assasian
Panter
SIG
dzole
JKD
икс
IgorM
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 65 ... 85  Next
АвторПорака
Panter

Број на мислења : 452

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty
ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 12:35

Јавач на апокалипсата напиша:
1 напиша:
БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 31509870_1869220143148759_4827928494975483904_n

Ова не е од АРМ слика. Ваков тактички елек нема во бСН. Има во Рб ама ПАПовки се извадени од употреба долго пред да се формираат Рб. А за оптиката нема ваква за М76 во АРМ. Веројатно Срби се.

Mladicu ova se VOLCITE 2001 vo upad vo KUMANOVO jas ja objaviv otkako licno mi ja prati eden od pripdanicite na slikata na koja e i aktuelniot kom na Volcite ako si del sega od niv prasaj gi pokaziim ja slikata tuka se veteranite koi ne se poveke vo bSN osven komandantot...ako ne znaete ne pisuvajte od pamet poz
Вратете се на почетокот Go down
MISFIT

MISFIT

Број на мислења : 281

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 12:45

ESN напиша:
Дечкото како наводно да бил од ЕСН.Ако е така тогаш ги подновиле со нови панцири и нови шлемови  Very Happy
БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 30741510

Не си правете филмови се е тоа купено што од Ali Express што од Афганистан. Многу си имаат купувано исто како и јас бидејки сме се помириле со фактот дека нема да стигне ново. Ете видете ја последната слика за која пишав дека сум јас. Видете разлика меѓу формациска и купена...
MISFIT

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 12:50

Panter напиша:
Јавач на апокалипсата напиша:
1 напиша:
БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 31509870_1869220143148759_4827928494975483904_n

Ова не е од АРМ слика. Ваков тактички елек нема во бСН. Има во Рб ама ПАПовки се извадени од употреба долго пред да се формираат Рб. А за оптиката нема ваква за М76 во АРМ. Веројатно Срби се.

Mladicu ova se VOLCITE 2001 vo upad vo KUMANOVO jas ja objaviv otkako licno mi ja prati eden od pripdanicite na slikata na koja e i aktuelniot kom na Volcite ako si del sega od niv prasaj gi pokaziim ja slikata tuka se veteranite koi ne se poveke vo bSN osven komandantot...ako ne znaete ne pisuvajte od pamet poz

Онда извинување. Стварно првпат гледам вакво нешто. А несмеам да ги прашам бидејки незнаат дека сум на форумов и подобро е така...
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 13:02

MISFIT
vojna vodev na edne forum za nishan OP-4 ( 8 x 48 ) trak teslic
ima ili nema vo rm
Ja ia imam videno taa optika durii i na pap..kolegata ko slep za stap ne pa ne
a za gornata slika tvrdi deka se Srbi !!!
ako eskokotlivo prašanketo ne odgovaraj.

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 13:23

Зоран напиша:
MISFIT
vojna vodev  na edne forum za nishan OP-4 ( 8 x 48 ) trak teslic
ima ili nema vo rm
Ja ia imam videno taa optika durii i na pap..kolegata ko slep za stap ne pa ne
a za gornata slika tvrdi deka se Srbi !!!
ako eskokotlivo prašanketo ne odgovaraj.

За на времето немам право да зборувам сепак сум нов, а не не учат историја туку војување. Од се што сум видел и слушнал до сега, не ми беше логично. Пак ви се извинувам silent
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 13:31

ПАП-овките не беа исврлени од употреба и беа користени во 2001,но она на сликата заедно со маузер пушката се најверојатно воени трофеи...

Еве уште една интересна слика од 2001...

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 XP3XrKF
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 14:07

Momak od Gjorce напиша:
ПАП-овките не беа исврлени од употреба и беа користени во 2001,но она на сликата заедно со маузер пушката се најверојатно воени трофеи...

Најверојатно се трофеи, бидејќи на сликата е кинеска СКС (Type 56) а не ПАП-овка (M59/66) која тогаш ја користеше АРМ.

Momak od Gjorce напиша:
Еве уште една интересна слика од 2001...

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 XP3XrKF

Одлична фотка, како SEAL team од Вијатнам ера. Twisted Evil

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty4/7/2018, 14:22

Кога ја гледам сликана од 2001 и оваа од вчера,па боје опрема сме имале тогаш за тоа време...

Министерката Radmila Sekerinska утрово го посети Полкот за специјални операции во касарната „Илинден“

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 36685986_10155323945170163_8399324510339203072_n
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty5/7/2018, 13:56

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 A8k6fof
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty5/7/2018, 14:45

MISFIT, како сте задоволни од М4-ките и М249-ките... во споредба со останатото во арсеналот?

И која оптика е по тебе подобра што ја користи пСО, EOTech или Aimpoint?

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 45 Empty

БСС - Баталјон на Специјални Сили
Вратете се на почетокот 
Страна 45 of 85Отиди на страна : Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 65 ... 85  Next
 Similar topics
-
» Воени сили во Светот (воени сили за кои нема посебна тема)
» Баталјон за врски на АРМ
» Баталјон за почести - Гарда
» Баталјон на Воена Полиција
» Ренџери - Извидувачко Разузнувачки баталјон