Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

БСС - Баталјон на Специјални Сили

Go down 
+28
t34t55
KikoTE
leopard
MISFIT
viko55
Macedonian09
1
Braveheart993
Legija91
momo
Goust
Александра090
semperfi
Mrshajnoski
Macedonian Knight
РИС
Alvar
Спенсер
Зоран
Gjole^Stolarot
ESN
assasian
Panter
SIG
dzole
JKD
икс
IgorM
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 85  Next
АвторПорака
MISFIT

MISFIT

Број на мислења : 281

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty
ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 07:43

ESN напиша:
Momak od Gjorce напиша:
БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 GvuwV3R
ЕСН или РБ?

Добра фотка, дечките се од бСН, знам бидејки јас сум тој лево afro
Вратете се на почетокот Go down
MISFIT

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 10:57

Ама морам да прашам како стигна до неа?

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 11:54

Јавач на апокалипсата напиша:
М21 ја користат само Рб, ама не е популарна пушка во пСО бидејки тежи околу 4,5кг. А на мисиите порано се користеле М95, а не М21.
И да, имаат пикатини шини, но се без оптики како и М4ките во Рб.
И по мое мислење, како и на експерти во областа, HK416 е мајка за специјални операции. Cool

Добредојде!

М21 ја имам разгледано на отворените денови на АРМ во парк, и навистина е ќутук тешка... додека дечките таму пак беа ептен задоволни од М90, барем мене така ми кажаа. Smile
Ми се чини и дека АРМ е најголем корисник на М90 бидејќи истата и не е произведена во поголеми количини, имаше напис за пушката во некои српски новини за оружје.

HK416 навистина е одлично решение за SF единици, па дури и за опремување цели армии... ако ти е долга чергата (Норвешка, Франција, USMC), арно ама, кажи и на Рада дека само пушката чини околу 2500-3000 евра, плус оптика 1000 до 2000 евра, па ласерски обележувач 1000 до 2000 евра, лампа околу 500 евра... и има косата на глава да и се исправи. Smile

P.S. Еве го написот, во "Калибар" бил.

http://www.kalibar.rs/code/navigate.php?Id=108&editionId=52&articleId=206

Цитат :
Upravo oko adekvatnosti AP M21 u uslovima konkretne terenske upotrebe, nedavno je došlo do konstruktivne rasprave prilikom kontakta sa pripadnicima makedonskih jedinica posebne namene. Oni već nekoliko godina intenzivno koriste ovu pušku, pa pored neskrivenih simpatija za neka rešenja - svi smatraju boljim starije "Zastavine" jurišne puške ovog kalibra M80 i M90! Kako naše oružane snage nisu uvrstile u naoružanje starija oružja tog kalibra (sem male količine automata M85), bili smo više nego zainteresovani čime naše južne komšije mogu da argumentuju svoje tvrdnje. Kao i nama, tokom svakog konkretnog susreta s M21, smeta im loše profilisan prednji sintetički rukohvat, mala površina oslonca za rame na kundaku, "klaparanje" poklopca sanduka i ne baš najsrećnije rešeni nišani. Prema njihovim rečima, svi dobro poznati kvaliteti stare, dobre AP M70 su zadržani na M80/M90 seriji, pa poznata ergonomija i balistički superioriniji metak daju željene rezultate.

Има нешто и овде:

http://www.paluba.info/smf/index.php?topic=6695.0

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 16:28

Прво благодарам на добредојде ама јас сум ви бивши член MISFIT, ти и уште неколку души ме знаете бев доста активен ама ме снема за селекција. Cool
Една мала тајна: По номенклатура во АРМ ознаката и е M95 на M90. Затоа некаде ќе најдеш разлики.
А интересна работа, секаде сме познати само во својата држава не... Glava v zid
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 16:44

Аха, епа честитки тогаш од мене што си ја поминал селекцијата и сега си припадник на бСН. Very Happy

Нека проба админстраторот или глобалниот модератор да ти го врати стариот профил ако може... ради континуитет.

P.S. Не знаев за ознаката на М90/М95 во АРМ, интересно, tnx!

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 17:24

Благодарам ziveli

А за профилот, убаво би било, сепак имав некои 500 мислења со мој потпис, се надевам повеќето конструктивни vojnik vesel , ама и не е страшно, никогаш не е лошо да почнеш одново. Бар јас си ги познавам старите мислења по начинот на фолозофирање Very Happy
Да не го тупам многу прашувајте што сакате за оваа или било која друга тема, со нови знаења и искуства имам многу да споделам. Се разбира тоа што смеам Cool
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 17:40

so ksmet momak
dobre dojde pak.

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty3/7/2018, 23:26

Мисфит честитки за успешно поминатата селекција.Инаку сликата не ја најдов јас туку Момакот од Ѓорче ја имаше најдено и тој ја стави тука Very Happy

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty4/7/2018, 01:45

Јавач на апокалипсата напиша:
Една мала тајна: По номенклатура во АРМ ознаката и е M95 на M90.

БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 6QxUqyt

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty4/7/2018, 11:42

1 напиша:
БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 31509870_1869220143148759_4827928494975483904_n

Ова не е од АРМ слика. Ваков тактички елек нема во бСН. Има во Рб ама ПАПовки се извадени од употреба долго пред да се формираат Рб. А за оптиката нема ваква за М76 во АРМ. Веројатно Срби се.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили   БСС - Баталјон на Специјални Сили - Page 44 Empty

БСС - Баталјон на Специјални Сили
Вратете се на почетокот 
Страна 44 of 85Отиди на страна : Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 85  Next
 Similar topics
-
» Воени сили во Светот (воени сили за кои нема посебна тема)
» Баталјон за врски на АРМ
» Баталјон за почести - Гарда
» Баталјон на Воена Полиција
» Ренџери - Извидувачко Разузнувачки баталјон