| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 8/12/2015, 23:25 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Од кога е назначен Орце Јордев за командант ?
http://www.arm.mil.mk/baza/edinici/pso/pso_komandant.html neznam sega i jas vidov od ova sto go objavi mestoto bese prazno nebese izvestena javnosta bez eksponiranje kako so krienje kako dr sto gi najavuvaat primopredavanja pretpostavuvav deka ke e Orce neli bese zamenik sekade odese isto kako komandant ocekuvano bese a sega zamenik nemaat imenuvano ili na sajtot ne e objaven. mislam deka zamenikot ke bide isto eks Volk koj sega e do ORCE vo PSO D.V ke pokaze vremeto i DIMCE Komandantot od Volcite bese blizok do nego.Luge na mesto koi se znaat dobro kako braka. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/12/2015, 18:53 | |
| Ни ние незнаеме ништо за тоа |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 08:45 | |
| Ај некој од поупатените да каже причина зошто би слетал Black Hawk во Илинден? |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 11:26 | |
| Во мое време слетуваа секој петок. Во делот кај што беше командата за погранична (под стационарот). ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 13:58 | |
| Вчера слета на голема писта на сред пСО. Над мене прелета дур бев на стража. Кое чудовиште е... Прво мислев дека е полициски дека имаше пуштено рефлектор врз касарната, ама кога го препознав неможев да им поверувам на очите Можете да замислите што ми се вртеше во главата како стражар. Рачунај тоа се случуваше во мртва темница... А причина за посетата?? |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 14:09 | |
| - MISFIT напиша:
- А причина за посетата??
On a need-to-know basis. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 15:03 | |
| - Alvar напиша:
- MISFIT напиша:
- А причина за посетата??
On a need-to-know basis. Fair enough. Дури ни командирот не беше известен додека не слета хелихоптерот. И тоа известување во стил "службено е". А да не збориме што немавме врска со стражарата баш додека се случуваше тоа ... П.С. Ама моќно делува, долго време ќе го памтам ова... |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 18:56 | |
| Често,па и редовно доаѓа црни сокол кај нас на гости,а доаѓа од Косово честа глетка е над скопје | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 19:30 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Често,па и редовно доаѓа црни сокол кај нас на гости,а доаѓа од Косово
честа глетка е над скопје Првпат слушам... Инаку баш заприметив дека одлета накај Косово |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/12/2015, 20:12 | |
| И јас имам видено неколку пати хеликоптери како се симнуваат во касарна Илинден. Еднаш кога трчав покрај кеј видов еден црн хеликоптер леташе од правец од Скопска Црна Гора, и се си мислев дека ќе слета на американската амбасада, ама се спушти во комплексот на касарната Илинден. Летоска ме разбуди прелет на хеликоптер, во 5 часот сабајле, и излегов да видам што е и видов дека е хеликоптер само не каков што имаме ние Вакви слетуваа во касарна Илинден и тој што ме разбуди едно сабајле |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
| |
|
| |
| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|