| АРМ - новости | |
|
+32DesertFox ace89 MarkoMKD икс loran11 CAMOUFLAGE Спенсер IgorM Gjole^Stolarot Цане Birac tose minceski Wolf BABUN Iko assasian Dejan N Panter leopard Smrtnikot ESN JKD Генерал shady3 dt71 Legija91 РИС SIG Alvar Зоран Momak od Gjorce 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/3/2015, 23:54 | |
| Израел за МВР... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/3/2015, 00:08 | |
| Не е само МВР,не заборавај модернизација на хеликоптери,безпилотни летала,неколку гаџети за хамви,најмодерно школо за пилоти во регионот и итн,а од друга страна од француско науружанје ни метак,тоес едно време имафме ПО ракети Милан,но им истекоа ресурсите...Според мене ке се врши некој баланс исмеќу Турција и Израел | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2553
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/3/2015, 00:24 | |
| Се знае ли кои Француски компании се представиле и што произведуваат од воена опрема .Колку што знам нас приоритет ни се оклопни транспортери на тркала , ПВО за мали и средни височини , радари , комуникациска опрема . | |
|
| |
loran11
Број на мислења : 21
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/3/2015, 22:48 | |
| vo francija najpoveke se somnevam - neodamna citav edna ko0lumna za donaciite koi ni gi dadoa francija ni podari lokatori za kopno- zemni radari olifant - samo 2 bile ispravni 12 sistemi so milan raketi 20 a raketo milan makedonija nahnadno dobila od turcija i 2 radari najverovatno so pomal dostrel za vozduh edniot bese do pred godina dve vo itolsata kasarna pa otkako ja prefrlija od bitola go dislociraja na tmbe kafe go gledavme site. francija e najgolem sojuznik na grcija i najgolem vinovnik za 51% teitorija na makedonija vo grcija i nikogas nebila za nas taka ili se raboti za evtina rabotna raka ili ke vidime... | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/3/2015, 22:51 | |
| - JKD напиша:
- Израел за МВР...
Па не е само МВР, туку и АРМ, првата 2004 година со МИ24 хеликоптерите. Се зачленив на Википедија и за Елбит фирмата напишав голем текст за Македонија и Елбит Системи. Прочитајте го и кажете дали сум го напишал убаво и точно тоа за Македонија http://en.wikipedia.org/wiki/Elbit_Systems |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/3/2015, 00:33 | |
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/3/2015, 00:36 | |
| што произведуваат другиве две освен еурокомпозит ? не најдов ништо воено на нивниот сајт...веројатно делови за одредени машини за транспортери или нешто слично ? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/3/2015, 00:42 | |
| Ете линкови од компаниите што би можеле да бидат корисни на воената индустрија |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости 29/3/2015, 16:19 | |
| Разговарав со другар кој што се прјави на конкурсот за во АРМ,ги прошол физичките и тестовите,сеа чека за пливање да го викнат мислам на 2ри,и ми кажа дека пред физичките ги прашувале каде сакаш-ПФВ или ПСО ? овој одбрал ПСО,мисли дека критериумите за таму било 80 склека 80 стомачни и трчање,немаат вратило.
Што значи дка испаднав во право кога кажував дека ќе има и за во ПСО луѓе. | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: АРМ - новости 29/3/2015, 18:17 | |
| А јас уште кога кажав дека ќе има конкурс цивилен и за псо.плус тоа бев првиот кој го соопшти тоа.единствено проверка во пливање имаат само во псо, никаде на друго место во никоја единица нема ни мвр ни арм ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
|
| |
| АРМ - новости | |
|