Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+32
DesertFox
ace89
MarkoMKD
икс
loran11
CAMOUFLAGE
Спенсер
IgorM
Gjole^Stolarot
Цане
Birac
tose
minceski
Wolf
BABUN
Iko
assasian
Dejan N
Panter
leopard
Smrtnikot
ESN
JKD
Генерал
shady3
dt71
Legija91
РИС
SIG
Alvar
Зоран
Momak od Gjorce
36 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 39 ... 75, 76, 77 ... 88 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

АРМ - новости - Page 76 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty24/3/2015, 23:54

Израел за МВР...Very Happy
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty25/3/2015, 00:08

Не е само МВР,не заборавај модернизација на хеликоптери,безпилотни летала,неколку гаџети за хамви,најмодерно школо за пилоти во регионот и итн,а од друга страна од француско науружанје ни метак,тоес едно време имафме ПО ракети Милан,но им истекоа ресурсите...Според мене ке се врши некој баланс исмеќу Турција и Израел
РИС

Број на мислења : 2553

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty25/3/2015, 00:24

Се знае ли кои Француски компании се представиле и што произведуваат од воена опрема .Колку што знам нас приоритет ни се оклопни транспортери на тркала , ПВО за мали и средни височини , радари , комуникациска опрема .
loran11

loran11

Број на мислења : 21

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty25/3/2015, 22:48

vo francija najpoveke se somnevam -
neodamna citav edna ko0lumna za donaciite koi ni gi dadoa francija ni podari lokatori za kopno- zemni radari olifant - samo 2 bile ispravni 12 sistemi so milan raketi 20 a raketo milan makedonija nahnadno dobila od turcija i 2 radari najverovatno so pomal dostrel za vozduh edniot bese do pred godina dve vo itolsata kasarna pa otkako ja prefrlija od bitola go dislociraja na tmbe kafe go gledavme site.
francija e najgolem sojuznik na grcija i najgolem vinovnik za 51% teitorija na makedonija vo grcija i nikogas nebila za nas taka ili se raboti za evtina rabotna raka ili ke vidime...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty25/3/2015, 22:51

JKD напиша:
Израел за МВР...Very Happy

Па не е само МВР, туку и АРМ, првата 2004 година со МИ24 хеликоптерите. Се зачленив на Википедија и за Елбит фирмата напишав голем текст за Македонија и Елбит Системи. Прочитајте го и кажете дали сум го напишал убаво и точно тоа за Македонија

http://en.wikipedia.org/wiki/Elbit_Systems
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty26/3/2015, 00:33

РИС напиша:
Се знае ли кои Француски компании се представиле и што произведуваат од воена опрема .Колку што знам нас приоритет ни се оклопни транспортери на тркала , ПВО за мали и средни височини , радари , комуникациска опрема .

Eве ги сите компании кои ја претставуваат воената индустрија на Франција.
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Defence_companies_of_France

Тоа кои 5 француски компании дошле во Македонија можат да го кажат само тие кои биле на презентацијата, ние само можеме да нагаѓаме. Од сите овие за мене светски најпозната е Thales Group.

Од македонските се претставиле

Еурокомпозит Прилеп
http://www.eurokompozit.mk/product/mk/rocket-launchers/

Брако Велес
http://www.brako.com.mk/pocetna.nspx

Руен Кочани
http://ruen.mk/
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty26/3/2015, 00:36

што произведуваат другиве две освен еурокомпозит ? не најдов ништо воено на нивниот сајт...веројатно делови за одредени машини за транспортери или нешто слично ?
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty26/3/2015, 00:42

Ете линкови од компаниите што би можеле да бидат корисни на воената индустрија
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty29/3/2015, 16:19

Разговарав со другар кој што се прјави на конкурсот за во АРМ,ги прошол физичките и тестовите,сеа чека за пливање да го викнат мислам на 2ри,и ми кажа дека пред физичките ги прашувале каде сакаш-ПФВ или ПСО ? овој одбрал ПСО,мисли дека критериумите за таму било 80 склека 80 стомачни и трчање,немаат вратило.

Што значи дка испаднав во право кога кажував дека ќе има и за во ПСО луѓе.
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty29/3/2015, 18:17

А јас уште кога кажав дека ќе има конкурс цивилен и за псо.плус тоа бев првиот кој го соопшти тоа.единствено проверка во пливање имаат само во псо, никаде на друго место во никоја единица нема ни мвр ни арм

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 76 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 76 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 39 ... 75, 76, 77 ... 88 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости