Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+32
DesertFox
ace89
MarkoMKD
икс
loran11
CAMOUFLAGE
Спенсер
IgorM
Gjole^Stolarot
Цане
Birac
tose
minceski
Wolf
BABUN
Iko
assasian
Dejan N
Panter
leopard
Smrtnikot
ESN
JKD
Генерал
shady3
dt71
Legija91
РИС
SIG
Alvar
Зоран
Momak od Gjorce
36 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 45 ... 87, 88, 89 ... 94 ... 100  Next
АвторПорака
Iko

Број на мислења : 503

АРМ - новости - Page 88 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty1/7/2015, 17:19

Ne - govorev striktno za pozicijata NGSh...
Вратете се на почетокот Go down
Iko

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty1/7/2015, 17:34

I vo prviot odgovor navedov "istata POZICIJA" - a ne "pozicii"...voopshto ne go izmeniv istiot - tuku samo go nadopolniv za da ti stane jasno za shto govoram...ni najmalku ne ja imav od sam start pozicijata na Komandant na pSO - bidejkji za razlika od tebe - lichno mi e poznato kolku taa i ostanatite formaciski komandni dolzhnosti - se totalno beznachajni vo ARM...drug im ja kroi kapata i na niv "odozgora"...a za taa pozicija na "krojach" - ti trebaat onie dve raboti koi gi navedov od start...
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty1/7/2015, 17:36

Iko напиша:
I vo prviot odgovor (navedov "istata POZICIJA" - a ne "pozicii")...voopshto ne go izmeniv prvobitniot odgovor - tuku samo go nadopolniv za da ti stane jasno za shto govoram...ni najmalku ne ja imav od sam start pozicijata na Komandant na pSO - bidejkji za razlika od tebe - lichno mi e poznato kolku taa i ostanatite formaciski komandni dolzhnosti - se totalno beznachajni vo ARM...drug im ja kroi kapata i na niv "odozgora"...a za taa pozicija na "krojach" - ti trebaat onie dve raboti koi gi navedov od start...

По моја логика,ни НГШ нема последен збор...буџетот не го носи НГШ,нивна задача е само да бараат-а дава тој најгоре...веројатно тоа ти е најголемата замерка,буџетот...
Iko

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty1/7/2015, 17:44

Mnogu zamerki imam jas - osobeno vo pogled na ARM i MORM...Laughing
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty16/7/2015, 15:30

Полковник Методи Хаџи Јанев нов воен аташе во САД

Министерството за одбрана соопшти дека од први август на позицијата одбранбено аташе во Вашингтон САД е назначен полковник Методи Хаџи Јанев. Местото одбранбено аташе во Вашингтон но и во останатите држави –членки на Советот за безбедност (Русија, Велика Британија, Кина и Франција) со години се испразнети.

Уште во времето додека министер за одбрана беше Талат Џафери беа избрани воените аташеа во сите држави каде има ваква дипломатска позиција, но списокот не беше потврден од врховниот командант, Претседателот Ѓорге Иванов. Лани по парламентарните избори беше распишан конкурс за пополнување на позициите одбранбено аташе, но досега не беше донесена никаква одлука за назначување.

Назначувањето на полковник Методи Хаџи Јанев е првото назначување за воен аташе во САД. АРМ има одлични односи и взаемна соработка со американските безбедносни сили преку договорот со Националната гарда на Вермонт.

Полковник Хаџи Јанев досега беше дел од наставниот кадар на Воената академија „Генерал Михајло Апостолски“ во Скопје, а држеше предавања и на повеќе правни факултети во Македонија. Како доктор по меѓународно право и меѓународни односи, тој е и продекан за настава и научно-истражувачка работа на академијата. Воената кариера главно ја минува во Полкот за специјални операции на АРМ односно во специјалната единица „Волци“ со која во два наврати беше и дел од мисијата „Слобода за Ирак“. Во првата ротација на македонската армија во Ирак тој беше и командант на единицата. Хаџи Јанев истотака е експерт за безбедносни прашања поврзани со исламскиот радикализам.
http://telma.com.mk/vesti/polkovnik-metodi-hadzhi-janev-nov-voen-atashe-vo-sad

РЕШЕНИE за избор по објавен оглас за воен претставник – одбранбено аташе
http://www.morm.gov.mk/wp-content/uploads/2015/07/Resenie-za-izbor-na-lice-za-upatuvanje-na-rabota-vo-stranstvo.pdf

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty16/7/2015, 15:32

Фала богу една нормална одлука од страна на МО и ЃИ. Иако крајно задоцнета.

За другите (Москва, Париз, Лондон) испразнети места во следните години. Rolling Eyes

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty16/7/2015, 15:42

Иванов: АРМ ќе помага на полицијата во справување со мигрантите

Ние како држава сочувствуваме со овие луѓе кои биле принудени да ги напуштат домовите, и на секој начин се обидуваме да им помогнеме, додека транзитираат преку нашата територија, порача претседателот на државата.

Армијата на Република Македонија (АРМ) ќе биде ангажирна да и помогне на полицијата во справувањето со бранот мигранти, најави претседателот и врховен командант на оружените сили Ѓорге Иванов, при посетата на јужната гранична линија на државата.

Ние како држава сочувствуваме со овие луѓе кои биле принудени да ги напуштат домовите, и на секој начин се обидуваме да им помогнеме, додека транзитираат преку нашата територија, порача Иванов. Претседателот потсети дека сите преземени мерки се во согласност со практиката и стандардите на земјите на ЕУ.
http://mrt.com.mk/node/24817

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty16/7/2015, 17:46

И за двете одлуки aplauz aplauz aplauz нешто паменто и од МО и АРМ
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty16/7/2015, 19:02

Браво за одлуките! Него која е функцијата на военото аташе? За воена соработка меѓу државите или?

П.С. Незнаев дека Хаџи Јанев е бивш Волк...
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty16/7/2015, 21:28

Хаџи Јанев командант на првата тура на волци во Ирак,ја има напишано книгата Слобода за Ирак - патот за вавилон,според мене најдобар официј во АРМ
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 88 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 88 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 45 ... 87, 88, 89 ... 94 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости