Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+32
DesertFox
ace89
MarkoMKD
икс
loran11
CAMOUFLAGE
Спенсер
IgorM
Gjole^Stolarot
Цане
Birac
tose
minceski
Wolf
BABUN
Iko
assasian
Dejan N
Panter
leopard
Smrtnikot
ESN
JKD
Генерал
shady3
dt71
Legija91
РИС
SIG
Alvar
Зоран
Momak od Gjorce
36 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 68 ... 100  Next
АвторПорака
tose

tose

Број на мислења : 160

АРМ - новости - Page 37 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyСре 4 Јун 2014 - 17:10

интересен курс за животоспасител...само мн кратко време и неможе да се научи којзнае што...
треба курс кој ке трае подолго време и ке оспособи воени и полицики лица за парамедик...
ама за жал како и за се друго така и за ова..НЕМА
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyЧет 5 Јун 2014 - 12:06

Отворен ден на АРМ за граѓаните на Македонски Брод и Вевчани

Во текот на оваа недела на ден 03.06. во Македонски Брод и 05.06 во Вевчани се реализира „Отворен ден“ на АРМ за граѓаните на овие општини. На тактичко технички збор кој беше реализиран за оваа цел, се прикажа дел од опремата и вооружувањето со кои располага 4. механизираниот пешадиски баталјон (4.мпб)/ 1.механизирана пешадиска бригада од Кичево.
Припадниците на 4.мпб на неколку работни точки го презентираа пешадиското вооружување, борбените и неборбените моторни возила, артилериско вооружување средства за врски и останата опрема со која располага единицата.
Активноста предизвика голем интерес кај населението, што се потврди со големата посетеност, меѓу кои најбројни беа учениците од основните и средното училиште.
Овие активности се спроведуваат согласно Програмата на Генералштабот на на АРМ за приближување на АРМ до цивилните структури, а посебно во општините каде што нема воени објекти, како и популаризација кај младата популација.

http://www.arm.mil.mk/vesti/zok/2014/06/tt_zbor_brod_vevcani.html

АРМ - новости - Page 37 GTJpzkh

АРМ - новости - Page 37 8JA5Lpv

АРМ - новости - Page 37 DnFwHij

АРМ - новости - Page 37 XYLVEws

АРМ - новости - Page 37 NQme4G2

АРМ - новости - Page 37 5kxsa8D
РИС

Број на мислења : 2554

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyЧет 5 Јун 2014 - 12:55

Само Хермалин и пушки а артилерија немаше ли ?
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyЧет 5 Јун 2014 - 13:06

Имало минибацачи од 120 и 82мм,појше слики има на линкот,не ги ставив сите

Ипак опремава е мкнета од Кичево,неможат се да донесат
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyЧет 5 Јун 2014 - 18:28

Ај нека дојдат наваму, со душа ги чекам.  Very Happy 

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyСаб 7 Јун 2014 - 19:34

Од ова се плашев,али Таљо беше боље опција  Very Happy ,додуша и така министериве за одбрана ништо не прават освен да дремат у кабинет и да се шетаат

Амбасадорот Зоран Јолевски, нов министер за одбрана
http://republika.mk/?p=261830
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyНед 8 Јун 2014 - 0:10

Зоран.... Зоран Јолевски!?

Laughing Laughing Laughing 

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyНед 8 Јун 2014 - 0:14

Зоран бе брат му на Горан  Very Happy
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyПон 9 Јун 2014 - 12:57

Новиот министер за одбрана финансиски да ја стабилизира АРМ

Иако требаше да ја претставува Македонија во САД до крајот на годинава, премиерот Никола Груевски реши со привлечна функција да го врати назад амбасадорот Зоран Јолевски.

По рекордни седум години амбасадорување, од кои шест како преговарач за името во спорот со Грција, Јолевски ќе биде новиот шеф на македонската одбрана.

Иако оваа сфера не му е толку својствена, бидејќи е експерт за меѓународна економија, искуството од работата во кабинетот на претседателот Борис Трајковски за време на војната во 2001, вклученоста во напорите за добивање членство во НАТО и долгиот престој во САД, неговиот избор го прават прифатливо решение.
Неговата примарна задача како економист ќе биде да ја врати во финансиска кондиција АРМ, која страда од запоставеност на сметка на Министерството за внатрешни работи.

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=35701

Oвој ако ја оправа војскава...
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 EmptyПон 9 Јун 2014 - 13:36

Momak od Gjorce напиша:
Новиот министер за одбрана финансиски да ја стабилизира АРМ

Иако требаше да ја претставува Македонија во САД до крајот на годинава, премиерот Никола Груевски реши со привлечна функција да го врати назад амбасадорот Зоран Јолевски.

По рекордни седум години амбасадорување, од кои шест како преговарач за името во спорот со Грција, Јолевски ќе биде новиот шеф на македонската одбрана.

Иако оваа сфера не му е толку својствена, бидејќи е експерт за меѓународна економија, искуството од работата во кабинетот на претседателот Борис Трајковски за време на војната во 2001, вклученоста во напорите за добивање членство во НАТО и долгиот престој во САД, неговиот избор го прават прифатливо решение.
Неговата примарна задача како економист ќе биде да ја врати во финансиска кондиција АРМ, која страда од запоставеност на сметка на Министерството за внатрешни работи.

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=35701

Oвој ако ја оправа војскава...

Баш да видиме...МВР уште ЕСЗ остана да ја поднови со нешто,евентуално и Алфите...
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 37 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 37 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 68 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости