| Средства за Против Воздушна Одбрана | |
|
+17Alvar m-r.niceguy dt71 fighter РИС Vojdan krvopijec Iko Hivemind Генерал Legija91 Goran Apostoloski Scorpion su50fighter Зоран SIG Momak od Gjorce 21 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 4/6/2013, 14:53 | |
| Ајде и јас да се вмешам. Може ли да ми кажете на колкаво растојание може да се распоредат лансерите? Значи колку може да бидат оддалечени од командното возило, а и меѓусебе? ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
su50fighter
Број на мислења : 144
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 4/6/2013, 17:07 | |
| | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 4/6/2013, 20:32 | |
| Е сега следува едно друго прашање. Јас како лаик за ПВО ќе прашам па кој знае нека ми одговори. Овде на шемата стои дека лансерите се наоѓаат на 120 метри од командното возило. Не ми е јасно зошто мора 6 лансери ( колку што идат во една батерија ) со по 4 проектили да се позиционираат во радиус од 120 метри?? Нели е тоа преголемо групирање? ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 4/6/2013, 22:13 | |
| - Генерал напиша:
- Е сега следува едно друго прашање. Јас како лаик за ПВО ќе прашам па кој знае нека ми одговори. Овде на шемата стои дека лансерите се наоѓаат на 120 метри од командното возило. Не ми е јасно зошто мора 6 лансери ( колку што идат во една батерија ) со по 4 проектили да се позиционираат во радиус од 120 метри?? Нели е тоа преголемо групирање?
Толкав кабел има затоа... | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 4/6/2013, 22:56 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Генерал напиша:
- Е сега следува едно друго прашање. Јас како лаик за ПВО ќе прашам па кој знае нека ми одговори. Овде на шемата стои дека лансерите се наоѓаат на 120 метри од командното возило. Не ми е јасно зошто мора 6 лансери ( колку што идат во една батерија ) со по 4 проектили да се позиционираат во радиус од 120 метри?? Нели е тоа преголемо групирање?
Толкав кабел има затоа... Ако не е од тактичка причина е ок. Но ако е само за кабелот како што велиш тогаш за 300 милиони не ми е ок. Сепак сум лаик и затоа барам да ми се разјаснат некои работи за да можам да формирам мислење. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 5/6/2013, 00:45 | |
| Ико е од денес присутен на форумов, ќе напише тој верувам. | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 12/6/2013, 13:50 | |
| 2 Стрели, монтирани на ТАМ ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 14/6/2013, 14:39 | |
| Shto treba da odgovoram? Nemoj da mi zameruvate - ama ne proshpartav niz temava... | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 14/6/2013, 14:54 | |
| - Iko напиша:
- Shto treba da odgovoram? Nemoj da mi zameruvate - ama ne proshpartav niz temava...
Е сега следува едно друго прашање. Јас како лаик за ПВО ќе прашам па кој знае нека ми одговори. Овде на шемата стои дека лансерите се наоѓаат на 120 метри од командното возило. Не ми е јасно зошто мора 6 лансери ( колку што идат во една батерија ) со по 4 проектили да се позиционираат во радиус од 120 метри?? Нели е тоа преголемо групирање? |
______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 14/6/2013, 16:20 | |
| Kratko i jasno objasnuvanje..."saturacija" - odnosno voen termin koj oznachuva "prezasituvanje" (vo sluchajov se implicira deka sekoj vozdushen napad kje bide dochekan so takvo salvo od proektili z-v, da napagjachot - i pokraj negovite kontra-merki, sepak kje bide desetkuvan...odnosno kje se soochi so zagubi od proporcii koi bi uslovile da momentalno go prekine napadot)... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана | |
| |
|
| |
| Средства за Против Воздушна Одбрана | |
|