Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+20
glorijamk
Gero
Iko
filip555
kocov
feniks
Wolf
meth
Subzero
Генерал
shady3
AlexGreat
Profesionalec
Makedon
tonin
Momak od Gjorce
Зоран
Волчко
SIG
Alvar
24 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 78 ... 100  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 01:03

Генерал напиша:
Полека полека, Ѓаволот ја однесе шегата...

Ние да се скоцкаме со нова опрема и нека ја средат војската со време зошто тешко ќе биде.
Вратете се на почетокот Go down
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 01:04

Frogfoot напиша:
Генерал напиша:

Ние да се скоцкаме со нова опрема и нека ја средат војската со време зошто тешко ќе биде.
А што е на ред , јас слушнав 2 хјуи 2.
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 11:11

ВИДЕО: Косовски лонец и македонска сарма!!!
http://www.plusinfo.mk/vest/41408/VIDEO-Kosovski-lonec-i-makedonska-sarma-
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 11:44

Frogfoot напиша:
Генерал напиша:

Сега можеме само да молиме бога состојбава да не ескалира во конфликт.
Реално, Македонија нема капацитет да води конфликт со било кого. Техниката од 2001-ва ја немаме, армијата е речиси преполовена и во "погрешни" раце, полицијата ја водат дискутабилно "способни" луѓе, за способноста на разузнавачките и контра-разузнавачките служби исто така имам сомнеж, внатрешно-политичката ситација никогаш не била волку лоша, безбедноста и сигурноста на граѓаните исто така никогаш не била волку лоша, меѓу-етничките односи се полоши од пред 2001-ва, немаме никаква подршка од странските партнери и сојузници.
Ако пукне тиквата, бог нека ни е на помош.
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 12:28

Делумно се сложувам со тебе, ама не е до толку црно. Јас сум убеден дека Македонија е способна да се справи со таков вид на конфликт.

Makedon

Број на мислења : 158

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 13:46

Генерал напиша:
Делумно се сложувам со тебе, ама не е до толку црно. Јас сум убеден дека Македонија е способна да се справи со таков вид на конфликт.

X2
Iko

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 15:50

Laughing

Dobro e da se znae deka pomegju pomladive (i zhivotno poneiskusni) dechki - seushte imame "ubedeni optimisti"......za zhal... silent
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 16:04

Генерал напиша:

Дај боже да сте во право дечки, и јас како граѓанин на оваа држава искрено посакувам и се надевам дека сте во право... но, ако нешто ме научил животов низ годиниве, подобро е да се биде песимистично реален, отколку оптимистично (макар и делумно) нереален.

Настрана способноста и опременоста на безбедносните структури на државата... овде кај нас секогаш поголем фактор игра(л) политичкиот естаблишмент (ако оние белосветски протуви можат да се наречат политичари) отколку армијата или пак полицијата.
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 22:46

Iko напиша:
Laughing

Dobro e da se znae deka pomegju pomladive (i zhivotno poneiskusni) dechki - seushte imame "ubedeni optimisti"......za zhal... silent

Ико не ме сфаќај погрешно, но тоа е мое размислување и некои мои принципи. Без разлика на политика и било кои други фактори јас НЕМА да се помирам со тоа некој да ја сквернави Македонија. Секој кој е пријател на Македонија е и мој пријател без разлика на вера, пол, националност. Оној пак кој е непријател на мојата ПРВА МАЈКА е и мој непријател. Колку ова и да звучи филозофски знај дека е од срце. Го почитувам твоето мислење ама чувствував потреба да ти реплицирам.

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty28/4/2012, 23:32

Бидејќи Ико ќе ни биде отсутен на одредено време, ќе си земам за право да одговорам од негово, а делумно и од мое име. Се надевам нема да ми замери. Smile

Не верувам дека имаше некоја злонамера во неговиот пост... се дружиме со него (а и со другиве дечки) on-line по форумиве веќе доволно време за да знаеме дека не ги тресе работите од ракав, или дека има навика да пецка. Со оглед дека и самиот бил дел од АРМ и МО, како и стажот во години (јас сум малкуцка "помлад" Cool ) има доволно добри познавања и background во состојбите на армијата и безбедносните сили.

Знам дека сите ние подеднакво ги чуствуваме овие негативни настани и трендови кој се случуваат во државава во последно време, на сите ни зоврива крвта кога ќе чуеме дека нешто лошо се случило на некој наш сограѓанин, или пак кога се скрнави некој православен храм, споменик или др.
Ми се чини нема член на форумов кој не ја дели болката на оние кој беа тепани, или пак на оние кој беа убиени... или на оние кои го имаат дадено животот за државава.
Ми се чини и дека нема таков кој кога ќе треба да се застане во одбрана на државата тоа нема да го стори. Сите ние живееме во оваа држава, овде го вадиме и јадеме лебот, тука ни се семејствата и пријателите, тука сме израснале, школувале.
НО, кога гледам на кое дереџе некој "структури" ни ја донесоа државава, на кое ниво спаднавме како народ, нација, земја... понекогаш губам надеж за нас. Ми се чини дека нема да не биде. Толкаво ниво на себе-непочитување, самодеструкција и закрвеност... ми се чини нема на друго место.
Од таму и песимизмот. Народ, кој за половна кола е спремен да си ја смени нацијата и да плукне на своите корења... црно на бело, народ кој за позиција и профит е спремен да отера некого во затвор а потоа неговото да го приграби за свое, народ кој е спремен да се истепа со своите за нечии туѓи интереси, кој нема храброст да стане и да рече "Доста Е!" ... е во таков народ веќе немам доверба.

Видете што се случи денес на годишнината од масакрот во Вејце... дошол на споменикот да запали свеќа само ЕДЕН од преживеаните! На никого во државава не му текна да однесе цвеќе, да се поклони пред споменикот. Срамота! Ми се фати грлото кога ја видов сликата од споменикот.

Видете што им се случува на бранителите... одат лебот да го вадат по Сомалија. Парите со камата им ги зедоа назад. Видете што се случува со професионалните војници... кој ќе има утре лице да ги викне нив ако повторно треба да застанат на бедемот на државава?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 56 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 56 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 78 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог