Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Војнички обувки

Go down 
+19
fighter
JKD
shady3
BABUN
Ilija Uzunov
tose
Smrtnikot
Legija91
darkness
alexmkd
ESN
leopard
Klinton
Momak od Gjorce
beowulf
Alvar
Зоран
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 33 ... 51  Next
АвторПорака
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

Војнички обувки - Page 15 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty6/11/2013, 23:21

За free shipping толку.
Вратете се на почетокот Go down
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty7/11/2013, 19:01

darkness напиша:
Војнички обувки - Page 15 Bates-combats

dobra cizma
Според мене најдобрата американска чизма белевиле.Така се викаат

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty7/11/2013, 19:05

beowulf напиша:
Да не знајте кај има и колку пари коштаат, незнам како се викаат ама се како навлаки што се ставаат на ногата, а покриваат дел од чизмата и дел од пантолоните одприлика во висина на колена. Служат да не си ги натопите пантолоните кога ќе се движите низ висока трева на сабајле кога тревата е росна или воошто ако тревата е влажна после дожд на пример. Ако се добро затегнати за чизмата би требало добро да штитат и од длабок снег.
Немаш потреба од тоа земи си алпина или планика од тие војничките високи и немаш гајле.Јас со мојте алпина пошо се високи немам никаков проблем исти се како на генералот.И сум презадоволен тоа го докажаа на терен.

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty8/11/2013, 00:13

ESN напиша:
beowulf напиша:
Да не знајте кај има и колку пари коштаат, незнам како се викаат ама се како навлаки што се ставаат на ногата, а покриваат дел од чизмата и дел од пантолоните одприлика во висина на колена. Служат да не си ги натопите пантолоните кога ќе се движите низ висока трева на сабајле кога тревата е росна или воошто ако тревата е влажна после дожд на пример. Ако се добро затегнати за чизмата би требало добро да штитат и од длабок снег.
Немаш потреба од тоа земи си алпина или планика од тие војничките високи и немаш гајле.Јас со мојте алпина пошо се високи немам никаков проблем исти се како на генералот.И сум презадоволен тоа го докажаа на терен.
Чизмите се одлични но гамашните имаат друга улога, а тоа е да ги штитат пантолоните од вода и кал.

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty8/11/2013, 18:22

ESN напиша:
beowulf напиша:
Тешко дека со паника или алпина па макар биле и од највисоките ќе избегнеш да ги направиш пантолоните жива вода пробивајќи се низ тревишта и жбунови од пола метар. За таква намена имам посоодветни чизми од пазар целосно гумени и високи, ама не се баш удобни за носење како планиката што ги имам(од ниските trekking). Гамашните би ми завршиле работа, ем удобен од со планика чизми, ем заштитен од влажна трева.
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty8/11/2013, 21:39

Јас немам потреба од такви нешта пошо сум од берово ни се учиме уште од мали нозе што и да ти е прави се како ништо да не ти се случико го трпиш цело време така да на мене вода кал не ме сметаат.Алпината само ги обувам и впирјод

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty8/11/2013, 21:43

beowulf напиша:
ESN напиша:
beowulf напиша:
Тешко дека со паника или алпина па макар биле и од највисоките ќе избегнеш да ги направиш пантолоните жива вода пробивајќи се низ тревишта и жбунови од пола метар. За таква намена имам посоодветни чизми од пазар целосно гумени и високи, ама не се баш удобни за носење како планиката што ги имам(од ниските trekking). Гамашните би ми завршиле работа, ем удобен од со планика чизми, ем заштитен од влажна трева.
Да ти кажам нешто сите модели на планика чизми имаат иста влошка корава која јас многу ја празам тоа беше една од причините за која јас ја одбрав алпина.Алпината се супер чизми многу повеќе издржливи за разлика од планиката поубави и поудобни.А тоа и се бара од чизма,ама зборувам за војничките алпина арпеназ и војничките планика стол и мцб 22.Генералот знам дека тука ќе се согласи со мене пошо исто искуство имаме со истите чизми и алпина и планика.

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty8/11/2013, 23:09

Веќе имам пишувано за ова. Јас сум презадоволен и од Планиката и од Алпината. Додуша Алпината не е имала толку екстремна употреба од моја страна како Планиката. Сепак сум носталгичен за Планиката и прва прилика ќе го поправам ѓонот и кога ќе ја обујам првпат ќе подрипнувам при одењето lol! lol!

Што се однесува за издржливоста тоа е ок, но не е лошо доколку можеш да одбегнеш непријатни ситуации.

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty11/11/2013, 13:45

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.582770781796865.1073741846.335023086571637&type=3
Овие се 1990 денари, но ми се чини дека имам видено поевтини во Словенија Спорт... околу 800-900. Или во Про-Спорт беа? Не ми текиња. Smile 

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty11/11/2013, 16:39

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 15 Empty

Војнички обувки
Вратете се на почетокот 
Страна 15 of 51Отиди на страна : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 33 ... 51  Next
 Similar topics
-
» Војнички песни
» Војнички кучиња