| Пиштоли и револвери | |
|
+19mojsejko Stamenov JKD alexmkd tose Smrtnikot Goust Goran Apostoloski Legija91 leopard Zajcef volcko1 Зоран beowulf Momak od Gjorce Iko Alvar Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 13:18 | |
| - MISFIT напиша:
- А во спротивно?
Ке се зачлениш/Ако си полнолетен во што не се сомневам. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 13:42 | |
| Извини не те сфатив, што добивам ако се зачленам? Или задолжително е тоа? Инаку овој роденден ќе ми биде 18, би ме пуштиле недела дена пред да наполнам или морам да чекам? |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 13:56 | |
| - MISFIT напиша:
- Извини не те сфатив, што добивам ако се зачленам? Или задолжително е тоа?
Инаку овој роденден ќе ми биде 18, би ме пуштиле недела дена пред да наполнам или морам да чекам? Искрено незнам. Но пропис е пропис. Ке се држат до датум како слеп за стап. Има време се е пред тебе. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 17:11 | |
| Марче јас идев кога имав 17 така да нема да ти прават проблем,битно е да имаш лична карта.Ако немаш,со пасош можеш.Јас пукав(м) само со 22лр пошто е најефтина,другиве се скапички пошто сум не наситен,кога идам пукам по цело пакетче од таа муниција.Мети најдобро е округла за прецизност да вежбаш мада од прва ќе ти биде многу тешко,јас тек после 3 одења научив да центрирам со нишаните и да знам каде пукам.Мада и многу повеќе мерак прави силуетата на човек,последен пат во таква пукав.40 денари е силуета 20 денари обична.150 влез,другото зависи од калибарот и бројот на куршуми.Само со пиштол може,мислам дека ако имаш своја пушка можеш да пукаш на отвореното стрелиште ама тоа е само мое мислење,не значи дека е точно. И јас сум ЗА да идеме,да собереме пари само за муниција и кој е во добро расположение да земе пиштолот или пиштолите зависи.По можност некој што има глок од мене е едно кутивче. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 18:01 | |
| Јас ке одам со вујко ми за некој ден, наместо поклон ќе ми плати таму се што треба... А колку пари е 22LR гледам по интернет сите американци го бараат дека е најевтин ама тешко се наоѓал дека одма се распродава... |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 18:09 | |
| 6 денари е куршум.9ката е 25 денари,што пак е најефтино во споредба со оние по продавници,пошто била најлоша таа марка на калибар што ја имаат на Камник. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 19:05 | |
| А кои пиштоли се со тој калибар? |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/1/2015, 19:46 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11128
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 20/1/2015, 10:57 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 20/1/2015, 16:04 | |
| Овие не се нормални од СИГ какви перверзии од пиштоли прават. Не сакам да сум субјективен ама...стварно се вонсериски. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери | |
| |
|
| |
| Пиштоли и револвери | |
|