Абе ти еднаш отиде и готово ќе вежбаш за војно поле
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 5/2/2015, 22:13
Тоа ти е ентузијазам, нема што да кажувам повеќе
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 5/2/2015, 22:46
JKD напиша:
Абе ти еднаш отиде и готово ќе вежбаш за војно поле
Пак да мавам по уши !!! Мабетов ви е батал.
______________________ Мијак 100 %
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/2/2015, 20:22
Може ли некој да ми каже како да се одрепетира пиштол, без да се користи рачката(slide stop)? Пробував на стрелиште, никако да ми успее втората техника со повлекување и пуштање на slide-от...
Зоран
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/2/2015, 22:28
MISFIT напиша:
Може ли некој да ми каже како да се одрепетира пиштол, без да се користи рачката(slide stop)? Пробував на стрелиште, никако да ми успее втората техника со повлекување и пуштање на slide-от...
Делот со триење од десна нога за деснаци е идтотизам и не е за пробување . Имаш две раци и користиги умно. Прострел на нога е гадна работа . аха и тоа штосот дејствува на филмови.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/2/2015, 00:08
Зоран напиша:
MISFIT напиша:
Делот со триење од десна нога за деснаци е идтотизам и не е за пробување . Имаш две раци и користиги умно. Прострел на нога е гадна работа . аха и тоа штосот дејствува на филмови.
Тотално недоразбирање Вториот начин на видеото:
Зоран
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/2/2015, 15:00
MISFIT напиша:
Зоран напиша:
MISFIT напиша:
Тотално недоразбирање Вториот начин на видеото:
Сериозно си ја сватил работата тоа е добро. Видеата се фини ама обука во војса или полиција под надзор на стручњак е врв. Или обука како во регрут е добра алтернатива. Во секој случај некој со искуство. Во спротивно како на хливудските сапуници не правете го ова дома.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/2/2015, 17:11
Сеа не е до толку комплицирана, него ме чуди зошто не ми успеа, дали не сум повлекол доволно или преспоро сум пуштал...
П.С. Ова го пробував на стрелиште со празен пиштол, а видеото го најдов како за пример не сум ги гледал другите
Дали ти се случе да го повлечеш чкрапалото а иглата да не ја активира капислата(light primer strike)? Последениот пат кога пукав со мојот ЧЗ 75Б, испукав 30 куршуми Сумбро и дури четири пати се случи капислата да не биде активирана со првиот удар на иглата. Ако некогаш животот ми зависи од оружје никогаш во него не би ставил сумбро муниција. За стрелиште е добра, ама за службена и самоодбранбена намена - нема шанси.....можеби во автомат, ама пиштол - не!