Вчера сабајлето на Камник пукав со Глок(искрено немам појма кој беше ама 9мм) и CZ-75 SP-01. Прво пукав со чешкиот, да ти е мерак да го држиш во рака, кочница од двете страни што ми одговара, само не очекував дека неможе да се закочи ако нема куршум во цевката. Глокот некако повеќе клоцаше со секој куршум и повеќе ми забегуваа куршумите со него. Го пробав и CZ Cadet како и да се вика со 22-ката, ама не е тоа тоа, подобор ќе пукам 10 9мм него 30 22-ки. Метата беше обичната на 15м и ништо посебно не беа погодоците, сепак ми е првпат. Нека каже некој дали вреди да се проба Сиг следен пат или да си продолжам со ЧЗ?
П.С. Дали е дозволено неиспукан куршум да земам со мене? За чаура знам дека не е проблем...
{sto municija pukashe.
______________________ Мијак 100 %
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 4/2/2015, 18:10
9mm и .22lr
9ка чаура земав
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 4/2/2015, 18:50
MISFIT напиша:
9mm и .22lr
9ка чаура земав
Од кое производствое муницијата што ја испука.
______________________ Мијак 100 %
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 4/2/2015, 19:02
Sumbro Luger 9mm пишува од доле
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 4/2/2015, 19:29
Momak od Gjorce напиша:
JKD напиша:
Твоја е сликава?
Јас сликав момак,на камник
MISFIT за почеток ти е боље 22лр да се научиш,џабе што си земал 9ка кога те клоцала премногу,и јас кога пукав со 9ка клоцаше,што погодоци извади ? мене првото пукање со глокот само 1 куршум заврши во кецот,другите сите беа во 7-8-9.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 4/2/2015, 19:39
Не ме клоцаше многу, туку осетив дека Глокот клоцаше повеќе од ЧЗ, веројатно дека е полесен. Инаку секаде имам погодоци дека пукав со двете раце и двете очи, барав што ми е најдобро. Левата рака ми е значително по стабилна од десната(најверојатно од што сум држел пиштоли на дијаболи со лева како мал), ама со десното око имам подобар вид, што значи на крај краева изгледа ќе треба да се прилагодам да пукам со десна...
П.С. Почнав со лева рака/око и исто така нешто 7/8/9, после тоа екпериментирав, а со 22ката успеав и 2 десетки да погодам
Гостин Гостин
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 5/2/2015, 11:38
Сега баш пробав на пластичен пиштол, со двете отворени очи, кога ќе го кренам пиштолот/исправам рацете и кога ќе нацентрирам, забележувам дека десното око ми е во линија со нишанот, доказ дека тоа ми е доминантно. Баш сакам да пробам следен пат со двете очи отворени да пукам, ако се фокусирам не би требало да има некоја разлика во резултатите...
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 5/2/2015, 13:39
Нов начин за онеспособување на криминалци во САД...
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 5/2/2015, 13:41
MISFIT напиша:
Сега баш пробав на пластичен пиштол, со двете отворени очи, кога ќе го кренам пиштолот/исправам рацете и кога ќе нацентрирам, забележувам дека десното око ми е во линија со нишанот, доказ дека тоа ми е доминантно. Баш сакам да пробам следен пат со двете очи отворени да пукам, ако се фокусирам не би требало да има некоја разлика во резултатите...