Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Пиштоли и револвери

Go down 
+19
mojsejko
Stamenov
JKD
alexmkd
tose
Smrtnikot
Goust
Goran Apostoloski
Legija91
leopard
Zajcef
volcko1
Зоран
beowulf
Momak od Gjorce
Iko
Alvar
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 71, 72, 73 ... 86 ... 100  Next
АвторПорака
leopard

Број на мислења : 583

Пиштоли и револвери - Page 72 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty31/3/2014, 00:16

Третиран е со сите четки,со јаже со се пробав,се што е во моја можност,од Геко муницијата сум задоволен,40 денари беше ја набавив по 35 денари.делумно нејзина е заслугата за чистењето на жлебовите.
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 17:49

Вчера конечно бев на камник да пукам...и многу заразно било Very Happy само имав проблем со видот...многу ми се матеше метата кога пукав...дали дека фокусирав погледот на нишанот,или можеби дека немав спиено претходната вечер...не знам како да објаснам,ја гаѓав метата,ама не ја глеав,не центрирав баш...испукав 30 куршуми,3тото полнење имав 4 погодоци во црната мета,многу блиску до центарот...

некој совет да ми дадете вие искусните..ме плаши ова со видов,не знам дали јас не сум знаел точно како треба и каде треба да гледам,или стварно имам проблем со очите,или тоа се било до тоа што бев изморен и не спиен.
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 20:58

Многу се фокусираш на нишаните и затоа е така.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 21:00

Генерал напиша:
Многу се фокусираш на нишаните и затоа е така.

А како би требало да центрирам ? стварно не ми беше јасно...не верував дека до толку не гледам,бидејќи беше на 7 метри метата...буквално ми беше матна...ми објасни човекот да не гледам на првиот нишан,туку на вториот...и така правев,но како што кажав,многу ми беше матна...
SIG

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 21:22

Значи, проблемот, и јас мислам дека е како што кажа Генералот. Премногу се фокусираш на нишанот, а премалку на метата.

- Намести се, погледни низ првиот нишан и вториот нишан да ти биде измеѓу точките на првиот.
- Погледни ја метата во центарот, и види да ти е во исто рамниште со нишанските точки, особено предната (која претходно мораш да ја центрираш меѓу задните две точки).
- Земи воздух, и пукај.
- Би требало да погодиш.

Пиштоли и револвери - Page 72 Shooting_002

Имаш на јутуб убави туторијали кај што се ќе ти објаснат, побарај сигурен сум ќе најдеш.

JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 21:25

Frogfoot напиша:
Значи, проблемот, и јас мислам дека е како што кажа Генералот. Премногу се фокусираш на нишанот, а премалку на метата.

- Намести се, погледни низ првиот нишан и вториот нишан да ти биде измеѓу точките на првиот.
- Погледни ја метата во центарот, и види да ти е во исто рамниште со нишанските точки, особено предната (која претходно мораш да ја центрираш меѓу задните две точки).
- Земи воздух, и пукај.
- Би требало да погодиш.

Пиштоли и револвери - Page 72 Shooting_002

Имаш на јутуб убави туторијали кај што се ќе ти објаснат, побарај сигурен сум ќе најдеш.

Потрошив 30 куршуми,првите 2 шаржери ми бегаа некои на лево(пошто сум левак),другиот бегаше повеќе доле,повеќето,веќе од третиот шаржер погодив 4 пати во црната мета...не знам дали е добро или е лошо,но најверојатно е тоа како што кажувате...башка не бев спиен,ниту јаден,уморен бев сакам да кажам,и ми беше прв пат Smile
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 21:45

Провери да не си на некое око послаб,иако си левак или деснак,имам другар кој е деснак а кога нишани со десно тоес затворено лево око му се мути се,а кога замижува со десно и нишани преку левото око има јасна слика,иако е деснак...но ипак мислам дека е како што кажа генерал премногу фокусирање на нишание
SIG

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty6/4/2014, 22:10

И јас сум левак...ти викам, пред да пукаш пробај „на суво„ ... транзиција на погледот од нишан кон мета и обратно... земи и со пластичен пиштол дома кон некој предмет користи го ко мета...
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty7/4/2014, 10:22

Можеш и да провериш кое ти е „приоритетно око“. Има еден мал тест кој ќе ти помогне во тоа. Исправи го показалецот вертикално пред тебе на 10-тина сантиметри во висина на носот ( паралелно со носот ) така што ќе биде помеѓу двете очи. Замижи со едното око па потоа замени го и замижи со другото. Ќе забележиш дека има разлика. Кога замижуваш со едното око прстот не се поместува т.е има мала промена. Додека со другото око прсстот се поместува значително. Ова ќе го заклучиш така што ќе видиш што има позади прстот и ќе видиш дали прстот и колку се поместува во однос на предметите позади него.

Приоритетното око ти е она кое ти е отворено во случајот кога прстот не се поместува.

Мислам дека колку-толку успеав да објасна.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty7/4/2014, 17:09

Да,фала ви,ќе пробам тестов Генерал.

И едно глупо прашање,но ајде,форум е Very Happy јас немав замижано едно око,односно пукав најнормално,со двете отворени...грешка ?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 72 Empty

Пиштоли и револвери
Вратете се на почетокот 
Страна 72 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 71, 72, 73 ... 86 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Пиштоли и револвери