Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Пиштоли и револвери

Go down 
+19
mojsejko
Stamenov
JKD
alexmkd
tose
Smrtnikot
Goust
Goran Apostoloski
Legija91
leopard
Zajcef
volcko1
Зоран
beowulf
Momak od Gjorce
Iko
Alvar
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 44 ... 85, 86, 87 ... 93 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Пиштоли и револвери - Page 86 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty20/9/2014, 20:59

А колку само би биле по спремни како држава за недај боже,доколку доброволците имаат добра обука,и имаат редовни проверки/вежби...
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 14:57

Денеска пукав со CZ 75 ама не беше 9ка калибар,туку тој најефтиниот не знам како се вика,6 денари парче е куршумот,по интернет барав ама некако другачије пишуваше на пиштолот,овие што ги видов пишува CZ 75 9mm ама на овој нешто др пишуваше...истиот е или ?
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11128

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 15:10

Веројатно си пукал со CZ-75 Kadet, малокалибарски (22lr) адаптер/навлака монтиран на стандарден рам од CZ-75.
http://www.czub.cz/en/catalog/79-pistols-cz/PA/CZ_75_ADAPTER_KADET_2.aspx

Пиштоли и револвери - Page 86 Pfp0wtE
Пиштоли и револвери - Page 86 MTJZnR9

Блиску ли сум?

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 15:13

Alvar напиша:
Веројатно си пукал со CZ-75 Kadet, малокалибарски (22lr) адаптер/навлака монтиран на стандарден рам од CZ-75.
http://www.czub.cz/en/catalog/79-pistols-cz/PA/CZ_75_ADAPTER_KADET_2.aspx

Пиштоли и револвери - Page 86 Pfp0wtE
Пиштоли и револвери - Page 86 MTJZnR9

Блиску ли сум?

Да да кадет пишуваше,не се сеќавав што пишуваше до тоа цз 75.

Тоа е најмал калибар ? за почеток човекот ми кажа најдобро тој,башка и најефтин е...9мм им е 24 денари..
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 15:15

Да, тој е најмал калибар кој е воедно и најдобар за почетници. И секако, најефтин.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 15:26

И конечно се научив сам да редам куршуми во шаржер...само не знам зошто,дали до пиштолот беше или до мене,неколку пати ми се деси да ми заглави куршум во цефката..дали лошо сум ги редел или едноставно до пиштолот е ? мада ме гледаше човекот 2-3 пати како редам и рече дека е добро.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 15:38

Toa e нормална работа и се случува со секое огнено оружје,и нема врска со редењено на муниција во рамката
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 21:27

Како се движи процедурата за пукање со пиштол на некој од стрелиштава кај нас ?

Со другар сакам да идам првпат да испукаме некој оквир.Иаме и двајцата по 18, знам дека тоа е потребно.
Нешто друго да знам како иде ?
И нормално кое стрелиште би ми го препорачале во Скопје ?

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty23/9/2014, 22:05

Legija91 напиша:
Како се движи процедурата за пукање со пиштол на некој од стрелиштава кај нас ?

Со другар сакам да идам првпат да испукаме некој оквир.Иаме и двајцата по 18, знам дека тоа е потребно.
Нешто друго да знам како иде ?
И нормално кое стрелиште би ми го препорачале во Скопје ?

Јас сум бил до сега само на Камник и за мене е топ.Треба 18 години,со тебе да носиш лична карта,пополнуваш 2 барања едното е со твои податоци,другото е пак податоци и те прашува дали си член на стрелачко друштво,дали имаш познавање од оружје,заокружуваш со ДА и НЕ.

Потоа бираш муниција(од 6 денари па до 40 денари) 6 денари е тој најмалиот калибар каков што пукав и јас,22лр нешто така беше,24-25 денари ти е кратка 9ка,со револвер да пукаш е по 30-40 денари.За тој од 6 денари куршум имаат само цз 75 кадет,за другите можеш да бираш неколку оружја.Се плаќа 150 денари влез,можете да пукате на едно такво да не плаќате двајцата по 150 и да се менувате за пиштолот,и метата е 20 денари кружна,40 денари силуета.Имаш слушалки и заштитни наочари на располагање,маркери за обележување на погодоците,и доколку идеш гледај да идеш накај 12-1-2 саат,тогаш е на смена ептен добар човек,кој што објаснува многу убаво и не му е тешко да повтори и по 10 пати едно исто,другиот не е таков.

Ако некој знае цени/локација на други стрелишта,нека пише.
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty30/9/2014, 18:23

Пиштоли и револвери - Page 86 LrlkXRQ

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 86 Empty

Пиштоли и револвери
Вратете се на почетокот 
Страна 86 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 44 ... 85, 86, 87 ... 93 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Пиштоли и револвери