| Пиштоли и револвери | |
|
+19mojsejko Stamenov JKD alexmkd tose Smrtnikot Goust Goran Apostoloski Legija91 leopard Zajcef volcko1 Зоран beowulf Momak od Gjorce Iko Alvar Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 17:53 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| |
| |
Генерал
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 18:24 | |
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 18:34 | |
| Леопард, со каква четка го чистеше, со синтетички или метални влакна? Испрскај ја цевката со средство за чистење, остави ја пол-саат, а потоа истрзај ја со метална четка. Четката со синтетички влакна повеќе е за чистење на барутните наслаги, а четката со метални влакна е за остатоците од месинг и олово. Кај тебе остатоците најверојатно се од месинг. Иначе јас таков проблем немам, ама кај мене е класично жлебење, а не полигонално, плус тоа цевката не е хромирана па затоа свети како огледало. | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 18:36 | |
| - Генерал напиша:
- Како и да е тоа е Глок. Може да изџвака било каква муниција.
Освен со оловни зрна. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 20:10 | |
| - beowulf напиша:
- Леопард, со каква четка го чистеше, со синтетички или метални влакна? Испрскај ја цевката со средство за чистење, остави ја пол-саат, а потоа истрзај ја со метална четка. Четката со синтетички влакна повеќе е за чистење на барутните наслаги, а четката со метални влакна е за остатоците од месинг и олово. Кај тебе остатоците најверојатно се од месинг.
Иначе јас таков проблем немам, ама кај мене е класично жлебење, а не полигонално, плус тоа цевката не е хромирана па затоа свети како огледало. Онаа четка која оди фабрички со пиштолот е со синтетички влакна ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
beowulf
| |
| |
beowulf
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 22:27 | |
| | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 22:52 | |
| | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/5/2013, 23:46 | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери | |
| |
|
| |
| Пиштоли и револвери | |
|