Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Пиштоли и револвери

Go down 
+19
mojsejko
Stamenov
JKD
alexmkd
tose
Smrtnikot
Goust
Goran Apostoloski
Legija91
leopard
Zajcef
volcko1
Зоран
beowulf
Momak od Gjorce
Iko
Alvar
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 85 ... 100  Next
АвторПорака
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

Пиштоли и револвери - Page 71 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 16:01

leopard напиша:
Не сум го користел пиштолот многу за да дадам оцена,Освен во поглед на цевката,каде што не смее тоа да се случи на пиштол од таа класа толку фален низ светот.(проблемот е опишан некаде на темава,за да не се повторувам)не само на мојот туку на сите 5 глока што ги видов,како може барутни честички да се залепат на жлебовите и да не сака да се исчисти..па не купив јас тетеец па тоа да се случи.и кога нешто ќе ти скрши мерак џабе е се останато,бидејки сакам се да биде во перфектна состојба.Пред тоа имам користено скоро цела палета на Југословенски пиштоли.М-57 стандарден 7,62, па во 9мм изведба, М-88, ЦЗ-99 15 години, ЦЗ-999 Скорпион,ЧЗ-75 скоро 10 години. ЧЗ-то највеќе ми лежи останативе се знае какви се Cool Меѓутоа ЦЗ-99 е 20тина години стар има испукано 730 куршуми и нема никакви видливи траги на цевката,исто и ЧЗ-то.Така да не навлегувам во функционалноста,мене ме интересира само како да се извадат целосно барутните честички,како на сите може само на глок не?Према тоа...уште тогаш донесов заклучок дека во поглед на цевката -нејзиниот изглед кога ќе се види со голо око Австриецот потфрлил(иако другарот Алвар тогаш спомна дека глокот за руски пазар руски фабрики го прават,за американски -американски фабрики ..а остаток на свет Австрија покрива..и тука ми е забуната)..цевката да не случајно некој турак ја штанца.бидејки не ми е јасно?се може по светот да се најде денес.Траговите не сметаат на никому сега минимално се познаваат..ама зошто да се познаваат,тоа е лично мое мислење.ќе напоменам пак...само во однос на изгледот на цевката.
Глокот ти е закон не зезај.
И дунстери вадат 9-ки со него.

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 17:40

Се надевам дека тоа не влијае врз прецизноста на пиштолот, иако и јас не би сакал тоа да се гледа на цевката.

Бидејќи сметам дека можеш да дојдеш до ДРНЧ, си пробал да ја оставиш малку во ДРНЧот? Ако не, утре доаѓам накај СК, ако сакаш имам Синол, па да пробаме со него?
Вратете се на почетокот Go down
leopard

Број на мислења : 583

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 18:46

Едноставно пробав се,преку ДРНЧ од ЈНА,преку АРМ масла,Американски има сега нови донесено,па ИНА хрватски..Брунокс,Графитно уље,Синол.Американски крпчиња им го заборавив името,ги купив од Авганистан 2 долари парче сина боја,нити уље се става ништо..само се поминува цевката и буквално свети после,ден денес М-70АБ2 го чистам со нив и е во одлична состојба.додека кај глокот не помага.Закон си е Глокот да не беше маанава уште позакон ќе беше Very Happy За резултатите имаш право,пријател мој има 12 години ЦЗ-999,прв пат зема глок во рака и погоди 9 и 10 на 15метри.со неговиот т,нко Very HappyСамо да не е мааната ќе се препородам. 
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 19:32

Те разбирам, и јас сум перфекционист, и најмала гребнатинка ме нервира. Можеш да замислиш во какво психичко и емотивно растројство бев кога ја видов цевката на СИГ-от минимално нагризана. Пази...хромирана е! Значи да успееш хромирана цевка на доведеш во состојба на нагризување (не по моја вина) треба да си стварно талент. Но не ми влијае на прецизноста, и од тогаш има редовно одржување така да сум задоволен...
leopard

Број на мислења : 583

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 19:51

Исто и јас ,после пукање во период од 30 минути го исчистив..и наредните 2 дена после пукање последователно е чистен.после тоа 1 неделно..старото ЈНА правило,на другарот глокот нечистен му беше 2 месеци после пукање..никакво оштетување немаше..освен мааната како кај мојот.тој не ни забележал..затоа што треба ептен да загледаш убаво.Него тоа е тоа...туку барајте Паповка каде има.со дозвола се разбира.
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 20:02

Кажи ми, ми препорачуваш чистење на пиштолот секоја недела, иако не се користи во меѓувреме? Јас двата пиштоли мои ги исчистив, ги подмачкав и сега не планирам да ги чистам до следно пукање, за некој месец.

Треба да ги подмачкувам во меѓувреме пак??
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 20:44

Frogfoot напиша:
За Бео...
Пиштоли и револвери - Page 71 1975003_586673554735444_1086703712_n

Сакате некоја фотосесија од мојот? До сега 530+ and still going strong...додуша со два застои во тие 530+.
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11128

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 20:45

Обавезно! Клавај слики.  Smile 

Alvar

Број на мислења : 11128

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 20:46

Инаку дечки, колку чини кутија 9mm од Remington или Winchester кај нас?

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty30/3/2014, 21:00

@Leopard, тоа помеѓу жлебовите најверојатно е остаток од месинг од кошулицата на зрната. Како ја чистиш цевката од пиштолот, само со крпчиња или со четки? Пробај исчисти ја со месингена четка која е наменета за остранување на остатоци од бакар, олово и месинг, ама предходно напрскај ја со некое средство за чистење(не за подмачкување) и острави ја да одстои пола саат - саат време - после трзај. На крај краева ако таа 'појава' не е само кај твојот глок туку и кај останатите 5 што си имал прилика да ги видиш, што му се секираш до толку, ептен си бил пимпирлија. Smile 
Што пари ја зеде Геко муницијата, како си задоволен од нејзе?

@Frog, остај ти ЈНА протоколи, оружјето чисти го само после пукање или ако не го пукаш редовно 2 - 3 пати годишно.

@Alvar, ќе биди, ќе биди, само еднаш треба да го сликам. Башка треба да поставам и слики од вториот дел од тестот со плочата што ви ги ветив.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 71 Empty

Пиштоли и револвери
Вратете се на почетокот 
Страна 71 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 85 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Пиштоли и револвери