| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 17/6/2015, 17:28 | |
| Го слушав прееска абдулаќим(за образование) и кажа дека во наредниве 30 дена се чека зелено светло за урбанистички план,на територија на касарна илинден да граделе факултет ?! јас како што знам таму се сместени ПСО и ЕСЗ,можеби е голема површина,ама да има факултет во близина ? ваљда не мислат да ја рушат целосно... | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 17/6/2015, 18:50 | |
| Требаше и финансиска зона да прават на дел од касарната |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 18/6/2015, 03:09 | |
| Што ти е чудно другарче.Касарната во струмица ја продадоа целата,касарна во штип исто така, немој да мислиш за јане сандански не е таа,и имаше и уште една.Ги продаваат на приватни лица Се ти е тоа можно во оваа наша чудесна земја ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 18/6/2015, 03:19 | |
| Абе ај ако нема потреба АРМ,веројатно тие биле порано за регрути,односно доброоволно служење војска,сега едвај 100-200 души има секоја година,па нема потреба да трошат ресурси кои и онака ги немаат...ама оваа во илинден како може да ја прават факултет/индустриска зона,специјални единици се таму,и што,ќе учат тие на факултет на предавање и ќе слушаат истрели од касарната...башка ќе може да гледаат внатре,ако е повисока зградата,ќе ги гледаат како излагаат влагаат...такви места не се за да бидат експонирани до тој степен во јавност. | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 18/6/2015, 16:07 | |
| Kasarnata vo kumanovo mile janakieski ja prodade na siptar. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 18/6/2015, 16:32 | |
| Момци и јас сум против продавње на касарните тоес поклонувае на опшините,но факт е дека АРМ каква што е денес со овие капацитети никогаш нема да има 100% искористеност на денешниве касарни.денес арм има воен персонал околу 7/8 000,а има потешкотии за нивно одржување,овие касарни се правени за потребите на ЈНА,во тоа верме мислам дека во МК имало околу 100 000 војници,истава слика е во сите ех-ју земји | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 18/6/2015, 16:35 | |
| И јас го реков истото,ама Илинден,зарем не е потребна цела ? бар таа нека не ја дираат,не знам колкава е,ама сигурно ја користат цела,бидејќи 3 специјални единици се во неа и уште не знам колку други... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 18/6/2015, 16:47 | |
| Не ја користат цела,баш Илинден е најголема касарна,како дел од Скопскиот гарнизон,дел од некогашната Третата Армија (Скопје),Касарната илинден е мини град,има се во нејзе за непрекината работа на персоналот,па дури и пекара да го нахрани пола Скопје.Ама тогаш Скопје играл важна улого во одбрана на СФРЈ,требло да го спречи првиот ефентуален напат на СССР преку бугарија или така нешто беше,и бил еден од најбројните карнизони,вајда ико би знаел да каже повеќе околу ова | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 19/6/2015, 02:11 | |
| Јас колку што знам Илинден била најголема касарна во цела СФРЈ. | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 19/6/2015, 02:32 | |
| Фрог или илинден или батајница беше најголема за време на јна.Знам дека тие беа најголемите е сега која е прва некој кој служел во јна нека каже Зоки ? ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|