Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 50 ... 97, 98, 99, 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty17/6/2015, 17:28

Го слушав прееска абдулаќим(за образование) и кажа дека во наредниве 30 дена се чека зелено светло за урбанистички план,на територија на касарна илинден да граделе факултет ?! јас како што знам таму се сместени ПСО и ЕСЗ,можеби е голема површина,ама да има факултет во близина ? ваљда не мислат да ја рушат целосно...
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty17/6/2015, 18:50

Требаше и финансиска зона да прават на дел од касарната
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty18/6/2015, 03:09

Што ти е чудно другарче.Касарната во струмица ја продадоа целата,касарна во штип исто така, немој да мислиш за јане сандански не е таа,и имаше и уште една.Ги продаваат на приватни лица
Се ти е тоа можно во оваа наша чудесна земја

JKD

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty18/6/2015, 03:19

Абе ај ако нема потреба АРМ,веројатно тие биле порано за регрути,односно доброоволно служење војска,сега едвај 100-200 души има секоја година,па нема потреба да трошат ресурси кои и онака ги немаат...ама оваа во илинден како може да ја прават факултет/индустриска зона,специјални единици се таму,и што,ќе учат тие на факултет на предавање и ќе слушаат истрели од касарната...башка ќе може да гледаат внатре,ако е повисока зградата,ќе ги гледаат како излагаат влагаат...такви места не се за да бидат експонирани до тој степен во јавност.
Panter

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty18/6/2015, 16:07

Kasarnata vo kumanovo mile janakieski ja prodade na siptar.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty18/6/2015, 16:32

Момци и јас сум против продавње на касарните тоес поклонувае на опшините,но факт е дека АРМ каква што е денес со овие капацитети никогаш нема да има 100% искористеност на денешниве касарни.денес арм има воен персонал околу 7/8 000,а има потешкотии за нивно одржување,овие касарни се правени за потребите на ЈНА,во тоа верме мислам дека во МК имало околу 100 000 војници,истава слика е во сите ех-ју земји
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty18/6/2015, 16:35

И јас го реков истото,ама Илинден,зарем не е потребна цела ? бар таа нека не ја дираат,не знам колкава е,ама сигурно ја користат цела,бидејќи 3 специјални единици се во неа и уште не знам колку други...
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty18/6/2015, 16:47

Не ја користат цела,баш Илинден е најголема касарна,како дел од Скопскиот гарнизон,дел од некогашната Третата Армија (Скопје),Касарната илинден е мини град,има се во нејзе за непрекината работа на персоналот,па дури и пекара да го нахрани пола Скопје.Ама тогаш Скопје играл важна улого во одбрана на СФРЈ,требло да го спречи првиот ефентуален напат на СССР преку бугарија или така нешто беше,и бил еден од најбројните карнизони,вајда ико би знаел да каже повеќе околу ова
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty19/6/2015, 02:11

Јас колку што знам Илинден била најголема касарна во цела СФРЈ.
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty19/6/2015, 02:32

Фрог или илинден или батајница беше најголема за време на јна.Знам дека тие беа најголемите е сега која е прва некој кој служел во јна нека каже
Зоки ?

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 98 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 98 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 50 ... 97, 98, 99, 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа