| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/4/2014, 20:32 | |
| Редно е веќе да се стави професионалец кој се разбира од воената проблематика и ја сака Македонија . Треба да се направи организациска реформа на АРМ каде таа би служела за одбрана на земјата а не да биде белосветски скитник за туѓи интреси . Се разбира треба да се одврзе и кесето и почне со набавка на нова воена опрема. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/4/2014, 21:19 | |
| Ја ипак мислам дека е редно да се стави човек кој му држи га*от во партијата,зашто,зашто кога ке му требаат пари за проекти да не дуддла многу и да има поголема „слобода“,кој ке има нормално добри сооветници од оваа тенамика,мислам дека ако ставаат човек со добро познавање на оваа тема нема да му се даде голема слобода,не е тоа тоа,треба они да искочат и да се сликаат со тоа што направиле нели,зато миислам дека е боље некој висок фукционер у партијата е подобра опција у моментов... | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/4/2014, 21:48 | |
| Мислам дека министер за одбрана можно е да го стават или Емил Димитриевски (сегашниот заменик министер) или Влатко Ѓорчев. УЧК-киве би требало да добијат една од трите клучни фотељи во државава, во случајов претседател на парламент. Тоа дека нема да коалицираат сега со ДУИ, мало сјутра. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/4/2014, 04:00 | |
| Јас мислам со ДПА ќе прават коалиција попрво него со ДУИ. Но да видиме... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/4/2014, 18:39 | |
| - Alvar напиша:
- Мислам дека министер за одбрана можно е да го стават или Емил Димитриевски (сегашниот заменик министер) или Влатко Ѓорчев.
УЧК-киве би требало да добијат една од трите клучни фотељи во државава, во случајов претседател на парламент. Тоа дека нема да коалицираат сега со ДУИ, мало сјутра. Влатко Ѓорчев ни под точка разно! ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/4/2014, 19:04 | |
| Не само Влатко Ѓорчев, туку никој не е способен за тоа место од актуелнава гарнитура која ни ја руши државата на економски и секаков план. Патем прочитав на претходната страна еден коментар на Momak дека ако имаат апсолутно мнозинство на пратеници не им треба коалиција. Епа Momak друже, "патриотиве" ја имаа таа ситуација уште во првиот мандат и пак коалицираа со ДУИ, партијата која произлегува од УЧК и партијата на која и ги исполнуваат сите желби. Слеп народ бе у пм! Туку ај да не мешаме политика. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/4/2014, 19:34 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Не само Влатко Ѓорчев, туку никој не е способен за тоа место од актуелнава гарнитура која ни ја руши државата на економски и секаков план. Патем прочитав на претходната страна еден коментар на Momak дека ако имаат апсолутно мнозинство на пратеници не им треба коалиција. Епа Momak друже, "патриотиве" ја имаа таа ситуација уште во првиот мандат и пак коалицираа со ДУИ, партијата која произлегува од УЧК и партијата на која и ги исполнуваат сите желби. Слеп народ бе у пм! Туку ај да не мешаме политика.
Се сложувам со тебе и кога имаа 62 пратеника си правеа коалиција со учките па уште и ги амнестираа баш тогаш кога имаа апсолутно мнозинство , не гледам зашто сега би било различно ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/4/2014, 19:52 | |
| - Генерал напиша:
- Alvar напиша:
- Мислам дека министер за одбрана можно е да го стават или Емил Димитриевски (сегашниот заменик министер) или Влатко Ѓорчев.
УЧК-киве би требало да добијат една од трите клучни фотељи во државава, во случајов претседател на парламент. Тоа дека нема да коалицираат сега со ДУИ, мало сјутра. Влатко Ѓорчев ни под точка разно! Јас не велам дека он треба да биде, познат е мојот сентимент кон овие ликови и не би да мешам сега и јас овде политика... но ова е моја претпоставка, што не значи дека ќе се случи. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/4/2014, 13:34 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/4/2014, 17:51 | |
| Ме интересира...нели индентитетот на Волците е тајна ? имам приметено дека на вакви вежби,често им се гледаат лицата,а на свечените прославувања носат фантомки...можеби се овие од командата па не се кријат,или ? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|