Фрог или илинден или батајница беше најголема за време на јна.Знам дека тие беа најголемите е сега која е прва некој кој служел во јна нека каже Зоки ?
Слжев во Хрватска и нема представколкава е касарната на 1 та Гардиска бригада на ЈНА во Белград . Во Илинден сум бил и рака на срце е голема ! Битна и намената и функцијата .
Драги форумски колеги, ви текнува кога ми рековте дека гледам многу филмови бидејки прашав дали Волците одат на разузнавачки мисии? Еве што пишува на првата страна од темава: Задачи на пСО: Врши собирање, обработка и доставување на разузнавачки податоци за непријателските сили, просторот за изведување на борбени дејства и временските прилики со цел да се спречи изненадување...
Вториот период од обуката на пСО трае 9 месеци, кадешто првата фаза е обука по специјалности: МЕС, врски, болничар, РАЗУЗНАВАЊЕ, вооружување.
Можеби јас си правам филмови, можеби вие нешто сте пропуштиле, но така пишува.
П.С. Дали сите Волци активно имаат обука на вода или само нуркачките тимови? Прашувам бидејки не сум најдобриот пливач, да знам дали да си мечтаам само или имам некои астрономски шанси
Драги форумски колеги, ви текнува кога ми рековте дека гледам многу филмови бидејки прашав дали Волците одат на разузнавачки мисии? Еве што пишува на првата страна од темава: Задачи на пСО: Врши собирање, обработка и доставување на разузнавачки податоци за непријателските сили, просторот за изведување на борбени дејства и временските прилики со цел да се спречи изненадување...
Вториот период од обуката на пСО трае 9 месеци, кадешто првата фаза е обука по специјалности: МЕС, врски, болничар, РАЗУЗНАВАЊЕ, вооружување.
Можеби јас си правам филмови, можеби вие нешто сте пропуштиле, но така пишува.
П.С. Дали сите Волци активно имаат обука на вода или само нуркачките тимови? Прашувам бидејки не сум најдобриот пливач, да знам дали да си мечтаам само или имам некои астрономски шанси
Сите припадници на ПСО имаат основна обука на вода ,а таа каква е таа обука тука никој не знае, а после ако сакаш да специјализираш нуркање ке бидеш ви нуркачки тим
______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
Мислам дека сите припадници поминуваат низ основните обука,нуркање,алпинизам,антитероризам и сите останати...а после тоа,секој припадник се одлучува каде ќе продолжи,веројатно и со АМИН од претпоставениот.
Мислам дека сите припадници поминуваат низ основните обука,нуркање,алпинизам,антитероризам и сите останати...а после тоа,секој припадник се одлучува каде ќе продолжи,веројатно и со АМИН од претпоставениот.
Така е JKD ....
@assasian ти го помина последниот што беше селективен курс така ???
______________________ „Победата им припаѓа на најупорните“
Така е JKD ....
@assasian ти го помина последниот што беше селективен курс така ???
ДА поминав 24 дена
Да уште не ,кога завршивме команданот на ПСО Ѓурчиновски рече 100% ке почнеме на 1 ви Јуни ама еве уште дома седиме ,кој знае што се дешава,се што секнавмте таму ке изгубиме сеа дома седејки