|
|
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters | |
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 16:02 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
уф, уф... добар порцијаш. Ги учат ли да прават и винце во импровизирани услови? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 16:25 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
Добро се претопува униформава дигиталка со околината |
| | | Alvar
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 16:42 | |
| Па не знам баш. Мене некако не ми е погодена за нашето поднебје. Multicam или HydeDefinition би рекол дека се подобар избор. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 17:27 | |
| и мене ми се вклопува добро,од тоа што го видов војникот покрај дрво со м4ката... | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| | | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 18:06 | |
| Дали,теоретски,можат да реагираат припадниците доколку во нивна непосредна близина се случува некое криминално дејствије ?
прашувам,бидејќи ппосле нашата матура,имаше еден случај каде што брачата ни аљбанци,нападнаа група Македонци,а потоа,бркаа кола во која имаше татко и син,за да потоа ги пресретнат во близина на касарната Илинден,и таму ги нападнале со палки,ножеви,а извадиле и пиштол.Па ме интересира,доколку тоа се дешавало на 100-200 метри од касарната,која веројатно има стража,и тоа го видела стражата,дали смее да реагира ?
по закон прашувам,а инаку веројатно би излегле,башка и кога би знаеле дека се работи за таков напад... | |
| | | Gjole^Stolarot
Број на мислења : 32
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 20:13 | |
| - JKD напиша:
- Дали,теоретски,можат да реагираат припадниците доколку во нивна непосредна близина се случува некое криминално дејствије ?
прашувам,бидејќи ппосле нашата матура,имаше еден случај каде што брачата ни аљбанци,нападнаа група Македонци,а потоа,бркаа кола во која имаше татко и син,за да потоа ги пресретнат во близина на касарната Илинден,и таму ги нападнале со палки,ножеви,а извадиле и пиштол.Па ме интересира,доколку тоа се дешавало на 100-200 метри од касарната,која веројатно има стража,и тоа го видела стражата,дали смее да реагира ?
по закон прашувам,а инаку веројатно би излегле,башка и кога би знаеле дека се работи за таков напад... Според мое мислење , Доколку ја виделе таа случка , Човечка одговорност е да одат да решат , но службена одговорност не би требало да е , бидејќи тие одговараат за кругот ВО касарната а не надвор од неа! ______________________ „Победата им припаѓа на најупорните“
| |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 21:55 | |
| Униформата за нашите предели е супер дури и подобра зошто мулти кам ти е повеќе за во пустински предели и ниско ридски додека кај нас е бујна вегетацијата и нашата подобро се уклопува.Само и квалитетот да го подобрат супер ќе биде ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | Alvar
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 10/6/2015, 22:17 | |
| - ESN напиша:
- Униформата за нашите предели е супер дури и подобра зошто мулти кам ти е повеќе за во пустински предели и ниско ридски додека кај нас е бујна вегетацијата и нашата подобро се уклопува.Само и квалитетот да го подобрат супер ќе биде
Пустински предели? Не би рекол. Зошто е тогаш усвоена како стандардна камуфлажа од САД, Британија, Австралија, Данска, Словенија, Црна Гора... и речиси сите SF единици по светов? Истата може да се модификува според сопствените потреби на секоја индивидуална држава според сопствената вегетација и конфигурација на терен. Дури и без сопствен дизајн, истата се нуди во 5 варијанти.... стандарден MultiCam, MultiCam Arid, MultiCam Tropic, MultiCam Alpine и MultiCam Black. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 11/6/2015, 01:19 | |
| Алвар мулти камот најдобра употреба најде во пустински предели и ниско ридски.Јас не зборувам за другите 5 варијанти на мулти кам туку за стандардната,за мене пошо ја имам и како ги гледам есз,ебр,пеп марпат е најдобра за во македонија а и за ридски и планински делови во светот.Шарата на марпат најдобро се уклопува во тие предели ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
| | | | пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |