Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 50 ... 96, 97, 98, 99, 100  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11102

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 16:02

Momak od Gjorce напиша:
пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 SEPkxv7

уф, уф... добар порцијаш. Ги учат ли да прават и винце во импровизирани услови? Cool

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 16:25

Momak od Gjorce напиша:
пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 YriAL2a

Добро се претопува униформава дигиталка со околината
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 16:42

Па не знам баш. Мене некако не ми е погодена за нашето поднебје. Multicam или HydeDefinition би рекол дека се подобар избор.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 17:27

и мене ми се вклопува добро,од тоа што го видов војникот покрај дрво со м4ката... Twisted Evil
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 17:34

Alvar напиша:

уф, уф... добар порцијаш. Ги учат ли да прават и винце во импровизирани услови? Cool

Не тоа си носат од дома Very Happy
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 18:06

Дали,теоретски,можат да реагираат припадниците доколку во нивна непосредна близина се случува некое криминално дејствије ?

прашувам,бидејќи ппосле нашата матура,имаше еден случај каде што брачата ни аљбанци,нападнаа група Македонци,а потоа,бркаа кола во која имаше татко и син,за да потоа ги пресретнат во близина на касарната Илинден,и таму ги нападнале со палки,ножеви,а извадиле и пиштол.Па ме интересира,доколку тоа се дешавало на 100-200 метри од касарната,која веројатно има стража,и тоа го видела стражата,дали смее да реагира ?

по закон прашувам,а инаку веројатно би излегле,башка и кога би знаеле дека се работи за таков напад...
Gjole^Stolarot

Gjole^Stolarot

Број на мислења : 32

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 20:13

JKD напиша:
Дали,теоретски,можат да реагираат припадниците доколку во нивна непосредна близина се случува некое криминално дејствије ?

прашувам,бидејќи ппосле нашата матура,имаше еден случај каде што брачата ни аљбанци,нападнаа група Македонци,а потоа,бркаа кола во која имаше татко и син,за да потоа ги пресретнат во близина на касарната Илинден,и таму ги нападнале со палки,ножеви,а извадиле и пиштол.Па ме интересира,доколку тоа се дешавало на 100-200 метри од касарната,која веројатно има стража,и тоа го видела стражата,дали смее да реагира ?

по закон прашувам,а инаку веројатно би излегле,башка и кога би знаеле дека се работи за таков напад...

Според мое мислење , Доколку ја виделе таа случка , Човечка одговорност е да одат да решат , но службена одговорност не би требало да е , бидејќи тие одговараат за кругот ВО касарната а не надвор од неа!

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 21:55

Униформата за нашите предели е супер дури и подобра зошто мулти кам ти е повеќе за во пустински предели и ниско ридски додека кај нас е бујна вегетацијата и нашата подобро се уклопува.Само и квалитетот да го подобрат супер ќе биде

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty10/6/2015, 22:17

ESN напиша:
Униформата за нашите предели е супер дури и подобра зошто мулти кам ти е повеќе за во пустински предели и ниско ридски додека кај нас е бујна вегетацијата и нашата подобро се уклопува.Само и квалитетот да го подобрат супер ќе биде

Пустински предели? Не би рекол. Зошто е тогаш усвоена како стандардна камуфлажа од САД, Британија, Австралија, Данска, Словенија, Црна Гора... и речиси сите SF единици по светов? Истата може да се модификува според сопствените потреби на секоја индивидуална држава според сопствената вегетација и конфигурација на терен. Дури и без сопствен дизајн, истата се нуди во 5 варијанти.... стандарден MultiCam, MultiCam Arid, MultiCam Tropic, MultiCam Alpine и MultiCam Black.

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty11/6/2015, 01:19

Алвар мулти камот најдобра употреба најде во пустински предели и ниско ридски.Јас не зборувам за другите 5 варијанти на мулти кам туку за стандардната,за мене пошо ја имам и како ги гледам есз,ебр,пеп марпат е најдобра за во македонија а и за ридски и планински делови во светот.Шарата на марпат најдобро се уклопува во тие предели

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 97 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 97 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 50 ... 96, 97, 98, 99, 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа