| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 22:25 | |
| Затоа сме таму каде што сме... а тек накај ќе идеме. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 22:49 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Слична неправда им се нанесува и на дипломираните, сегашните а најверојатно и на идните студенти на факултетот за безбедност, со тоа што тие излегуваат како готов производ на пазарот на работна сила, главно приспособени и обучени за работа во МВР а на крај завршуваат како општествен отпадок додека гледаат како некои кои едвај се стекнале со 4 години средно образование го преземаат нивното работно место на некој си распишан "јавен конкурс" или пак додека МВР прима некои со правен и економски факултет наместо дипломирани криминалисти.
За жал завршуваат во Агенции за обезбедување и тоа не на раководни места. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:00 | |
| Токму така. Обезбедуваат ноќни клубови, продавници и работат како вратари во некои хотели за бедни 150-200 евра месечно. Тоа им се случува на луѓето кои потрошиле 4 години од својот живот на изучување на криминалистиката како наука, притоа вложувајќи еден куп финансиски и други средства за кои никогаш нема да добијат соодветен feedback. | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:07 | |
| од каде е мерило факултетот за да добие раководна функција или напредување во кариерата во мвр или незнам во арм а зошто,како што рече некој кој едвај стекнал 4 години средно образование да не биде на раководна функција????? се додека гледаме на тоа кој какво образование има а не гледаме на неговото досие,колку интервенции,акции,како се покажал на истите ке имаме и во мвр и во арм луѓе кои немаат појма од ништо.... некој кој работел во дежурна служба или во некоја куќарка и чувал некоја амбасада...и имал време н апретек за да учи факултет и да го заврши истиот,а знаеме како се завршува сега факултет...и со ниту една интервенција или акција во животот да му дадат да води и да одлучува за луѓе....а тој кој скапал по терени со еден куп интервенции и акции...и без факултет затоа што и да сакал неможе да го учи, заради тоа што е презафатен со работа и има огромно познавање на работата што ја работи..да не команда со луѓе?????? што мислите вие...школо или искуство??????? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:21 | |
| Школо, па со тек на време искуство. И тој што е без школо почнал од некаде, без искуство.. па го стекнал. Ако имам гледано 100 емисии на телевизија како се оперира срце, дали би бил добар кардиолог? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
tose
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:41 | |
| - Alvar напиша:
- Школо, па со тек на време искуство. И тој што е без школо почнал од некаде, без искуство.. па го стекнал.
Ако имам гледано 100 емисии на телевизија како се оперира срце, дали би бил добар кардиолог? јас не реков ако некој гледал,различно е да гледаш и да учествуваш... точно секој почнал од некаде и стекнал искуство...ама ако завршиш школо имаш ли искуство за да раководиш????????? исто ли е да имаш досие колку библија или досие еден лист???? ајде вака припадник си на есз или ебр....и по 15тина години си одиш во свр....а таму те пречекува и ти е претпоставен некој кој акција или интервенција идел само на филм...и донесува одлуки кои знаеш дека не е исправни ...ама мора да го слушаш оти има школо,како ке се чуствуваш тогаш??? познавам еден куп луѓе кои имаат страшно мн искуство како од интервенции така и семинари кај нас и во странство ама немаат школо и ...што со нив... не бе братче докажи се и ке напредуваш...никако поинаку...само така ке имаме јака војска и полиција.... знам дека треба и школо ...ама не само школо | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:48 | |
| Тоше законска норма е за некој работи школо! Не смао кај нас туку насекаде во светски рамки. Не знамсега какво е школот зашто студирав пред 20 години и знам дека не можеше да заврши секој. А дека човек со искуство може да се вколпи и да раководи успешно да и тој може. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
tose
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:55 | |
| - Зоран напиша:
- Тоше законска норма е за некој работи школо!
Не смао кај нас туку насекаде во светски рамки. Не знамсега какво е школот зашто студирав пред 20 години и знам дека не можеше да заврши секој. А дека човек со искуство може да се вколпи и да раководи успешно да и тој може. знам јас дека е ама не ја оправдувам секогаш,како што реков мое мислење е,докажи се и нормално кој има школо ке има предност,ама не само школо.. тоа било пред 20г..сега имаш еден куп приватни факултети кои ги интересира уплатат и ништо повеќе и така да со знаење многу ретко некој завршил...кога ти си учел тие што оделе на факултет се броеле на прсти и се барало знаење, а сега тие што не одат се бројат на прсти... значи вака ...јас не сум против школо и напредок,јас сум против напредок само со школо...ПОГРЕШНО Е тоа | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 21/12/2013, 23:59 | |
| - tose напиша:
- Зоран напиша:
- Тоше законска норма е за некој работи школо!
Не смао кај нас туку насекаде во светски рамки. Не знамсега какво е школот зашто студирав пред 20 години и знам дека не можеше да заврши секој. А дека човек со искуство може да се вколпи и да раководи успешно да и тој може. знам јас дека е ама не ја оправдувам секогаш,како што реков мое мислење е,докажи се и нормално кој има школо ке има предност,ама не само школо.. тоа било пред 20г..сега имаш еден куп приватни факултети кои ги интересира уплатат и ништо повеќе и така да со знаење многу ретко некој завршил...кога ти си учел тие што оделе на факултет се броеле на прсти и се барало знаење, а сега тие што не одат се бројат на прсти... значи вака ...јас не сум против школо и напредок,јас сум против напредок само со школо...ПОГРЕШНО Е тоа АКо мене како на човек кој не е во униформа и не знам како е до внатре ми смета нешто а тоа е Луге со ДИФ ( физичка култура) да се ставаат на раководни места во безбедносни структури! А оние кој тапеле глава со криминалистика да бидат водач на патрола на пример у КОНДОР сикјурити. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
tose
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 22/12/2013, 00:08 | |
| еее со какви факултети има ...дури и со гастрономија.. иначе признаети се...безбедност,одбрана,економски,правен и мислам информатика..не сум сигурен ама тие мислам се | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|