|
|
| Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
|
+16JKD Legija91 MihailMitevski tose tigar Hivemind Alvar beowulf Зоран Генерал AlexGreat shady3 Desperado Momak od Gjorce c0k0vsky SIG 20 posters | |
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/7/2012, 18:54 | |
| - Frogfoot напиша:
- Убаво си се опремил , се бавиш со ерсофт или нешто друго?
Инаку, како си задоволен од нараквиците? јас се мислам дали да купам тактички или од тие кевларските, само незнам во летни услови какви се да не скувам во нив.
Што се однесува до тактичкиот елек, имаш некој додаток за ставање на работи кои ти се потребни или? Не се бавам со airsoft чисто од мерак ги купувам овие работи За кои нараквици, тактичките или кевларските? Тактичките ракавици ми се допаѓаат, ги користам сега за сега за возење точак и еднаш ги користев за спуштање со јаже од вештачка карпа, неколку пати кога поминувам покрај припадници на ЕБР и ТИГАР ме загледуваат во ракавиците и во мене бидејќи сум облечен во цивил и сум лустер ишишан и крупен и коментираат после нешто за мене, а со оружје се уште не сум ги испробал. Кевларските се повеќе за есенско време кога малце поладно, се користат за пукање, возење мотор и сл работи. За спуштање со јаже не се користат. Инаку штитат од оган, посекотини и сл. Да овој елек што сакам да го земам има систем MOLLE (прочитај на википедиа) и може да се ставаат и вадат сите футроли што имаат MOLLE систем ( футроли за: оквири за пушка, пиштол, реденици за митралез, автомат, гас маски, прва помош, бомби, рачна радиостаница, лисици, мобилни телефони, разни работи, футроли за пиштол, футроли за празни оквири, значи сите можни футроли кои имаат MOLLE систем. Плус има специјален џеб позади за ставање на мешунка за вода и држачи на рамењата за цревото. Значи се живо и диво што се наоѓа на линков и футроли со МОLLE систем може да се закачи на тој елек. http://www.blackhawk.com/catalog/Pouches,24.htmА да да не заборавам планирам и панцир да купувам, веројатно од оваа фирма http://www.aleksarmor.com/за носење под облека Сите овие работи кај нас СЕ ЛЕГАЛНИ нека не ве плашат дека не смеат да се поседуваат. Единствено само не е пожелно да се шетате со тактички елек низ град зошто ќе привлечете големо внимание кај народот и може да ви викнат полиција, а алфите може да ве казнат зошто ги имитирате, бидејќи они носат такви елеци. За панцирот мислев дека треба некои дозволи и такви работи, ама ми кажуваат луѓе дека не е потребна никаква дозвола за панцири. |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/7/2012, 19:24 | |
| Во калибар многу ги фалеа , а какви се не знам. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/7/2012, 19:32 | |
| - Зоран напиша:
- Во калибар многу ги фалеа , а какви се не знам.
За што збориш? |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/7/2012, 20:33 | |
| - HolyTemple напиша:
- Зоран напиша:
За што збориш? За Алекс Армор дури многу го Фалеа мајкро дајнема!не плакај прескапо. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/7/2012, 20:51 | |
| - Зоран напиша:
- HolyTemple напиша:
- Зоран напиша:
За што збориш? За Алекс Армор дури многу го Фалеа мајкро дајнема!
не плакај прескапо. И еурокомпозит произведува елеци и шлемови од Dyneema материјал, сакам македонски производ ама Еурокомпозит незнам каде продава во слободна продажба http://www.eurokompozit.com.mk/protective/vests/ballistic%20vests.htmПрочитај во текстот и на нив им се елеците и шлемовите произведени од Dyneema материјал. Едни луѓе ми кажуваа дека Еурокомпозит и самиот материјал Dyneema го произведуваат. |
| | | Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/7/2012, 16:18 | |
| | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/7/2012, 17:30 | |
| |
| | | Alvar
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/7/2012, 17:32 | |
| Досега немам видено посебен Chest Rig. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/7/2012, 17:54 | |
| |
| | | Alvar
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/7/2012, 17:56 | |
|
Последната промена е направена од Alvar на 3/7/2012, 18:25. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
| |
| | | | Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|