Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Воена опрема и каде да се набави

Go down 
+26
ESN
darkness
tose
Ilija Uzunov
JKD
Генерал
Smrtnikot
alexmkd
Legija91
Alvar
Официрче
avgvstvs
beowulf
leopard
filip555
Зоран
Desperado
shady3
viktor555
tonin
Волчко
Profesionalec
SIG
Momak od Gjorce
Makedon
AlexGreat
30 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 24  Next
АвторПорака
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty18/11/2013, 17:04

[You must be registered and logged in to see this link.]

:/ ..

alexmkd

Број на мислења : 122

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty18/11/2013, 21:31

ЕМИ АЈ КО ТАКА ДА КУПИМЕ ЕДЕН ТЕНК И ДА ГО ВОЗИМЕ НИЗ МК Smile)
Вратете се на почетокот Go down
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty1/1/2014, 16:10

За да не продолжувам со офтопик во темата за Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки, а во контекст на муабетот за ранците, мислам дека оваа тема е најсоодветна да ставам некоја слика од мојот ранец што го купив пред 2-3 месеци. Иначе го купив 1100 денари.
Пештера. Smile 

Едноставен е, ретро е, ама јебига.........
alexmkd

alexmkd

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty3/1/2014, 15:11

За плашливец дали треба некаква дозвола и како да се набави? (истото прашање за дозвола дали треба за воздушна пушка )
и што би ми препорачале воздушна или плашливец Smile) (имам разбрано дека се буши цевката на плашливецот )
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty3/1/2014, 15:28

alexmkd напиша:
За плашливец дали треба некаква дозвола и како да се набави? (истото прашање за дозвола дали треба за воздушна пушка )
и што би ми препорачале воздушна или плашливец Smile) (имам разбрано дека се буши цевката на плашливецот )

Нека ти објаснат другиве за првото прашање,ама да бушиш цевка тоа никој нема да ти го препорача...пошто имало многу случаеви каде што им експлодирал во рака пиштолот поради тие срања...така да не си играј.
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty3/1/2014, 15:30

Не си играј со законот и со такви работи. Во иднина мошне веројатно е дека ќе се покаеш поради тоа.

Плус, можно е да наидеш на некој со влакна во носот, па да ти биде уште повеќе жал Smile 

Земи си дозвола за воздушна и терај си ќеф. Незнам кој ќе плашиш со плашливецот, ама ако не успееш да го исплашиш тешко тебе...

Подобро земи си дозвола за пиштол со боева муниција, ни да бушиш, ни да си играш со законот. Плус, плашливецот несмееш да го носиш никаде, исто како и оној со боева муниција, значи добиваш дозвола за ПОСЕДУВАЊЕ, но НЕ И НОСЕЊЕ. Ако те фатат и со едниот и со другиот на појас на јавно место, не ти бега заебана казна.
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty3/1/2014, 16:20

Плашливец, курчење низ град, бушење цевки, абе детски муабети. Дај бе читајте малку повеќе. Уствари не ми е јасно прашањето, воздушната пушка и плашливецот имаат сосема различни функции...
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty3/1/2014, 17:28

alexmkd напиша:

Мислам дека воздушните што се со излезна брзина на дијаболата до 170м/с се купуваат само со лична карта, за појаките ти треба дозвола. За плашливец ти треба дозвола, ама немој ни да си помислил на преправки и сл. ото ем што ќе завршиш Црн Мост може да останиш без очи и без прсти.
alexmkd

alexmkd

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty3/1/2014, 18:21

мене ми треба само за на планина Smile за животно ако излези а јас мислеф плашливец само со лична карта ?
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty4/1/2014, 03:13

Кое да го земам?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 9 Empty

Воена опрема и каде да се набави
Вратете се на почетокот 
Страна 9 of 24Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 24  Next
 Similar topics
-
» Едно прашање околу опрема
» Униформи и лична опрема
» Воено-полициска радиокомуникациска опрема
» Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...)
» Фотографска опрема - од почетници до професионалци