| Воена опрема и каде да се набави | |
|
+26ESN darkness tose Ilija Uzunov JKD Генерал Smrtnikot alexmkd Legija91 Alvar Официрче avgvstvs beowulf leopard filip555 Зоран Desperado shady3 viktor555 tonin Волчко Profesionalec SIG Momak od Gjorce Makedon AlexGreat 30 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 10:33 | |
| - Frogfoot напиша:
- [You must be registered and logged in to see this link.]
Кое да го земам? Јас го имам овој ѕвер од Maglite [You must be registered and logged in to see this link.] Екстремно добар. Сега си купив и едно помало од aliexpress за секојдневни активности бидејќи овој од Maglite e голем и тежок. Муабетот ми беше дека се екстремно квалитетни и сум презадоволен. Едниствен недостаток му е гумичката на копчето за вклучување која по некое време почнува да се заглавува па мораш да ја вадиш за да го исклучиш. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
alexmkd
Број на мислења : 122
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 11:03 | |
| јас имам ваков сличен али не работи изгубив од капачето некој делчиниа а и сиаличаката ја нема ( иту стар од војска на таткоми му го дадоле мини маглит | |
|
| |
alexmkd
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 11:20 | |
| | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 12:04 | |
| - alexmkd напиша:
- мене ми треба само за на планина за животно ако излези а јас мислеф плашливец само со лична карта ?
Според новиот закон и за плашливец и за воздушна пушка ти треба дозвола, првиот општ услов е да имаш 18 години. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 12:28 | |
| - Frogfoot напиша:
- [You must be registered and logged in to see this link.]
Кое да го земам? Користам ваков Maglite Solitaire привезок веќе не знам колку години... сигурно повеќе од 15, коска е. Сега истиве ги прават со LED диода па се поштедливи а и појако светат. Кај нас за Maglite е застапник Микеи, распрашај се таму. [You must be registered and logged in to see this image.] ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
alexmkd
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 12:30 | |
| - Alvar напиша:
- Користам ваков Maglite Solitaire привезок веќе не знам колку години... сигурно повеќе од 15, коска е.
Сега истиве ги прават со LED диода па се поштедливи а и појако светат. Кај нас за Maglite е застапник Микеи.
[You must be registered and logged in to see this image.] еј да не знаш случајно каде можам да најдам обилни ламбички ? нема во битола во алфа електроник... се скапав барање - Smrtnikot напиша:
- alexmkd напиша:
- мене ми треба само за на планина за животно ако излези а јас мислеф плашливец само со лична карта ?
Според новиот закон и за плашливец и за воздушна пушка ти треба дозвола, првиот општ услов е да имаш 18 години. ами таткоми ке го земеше на негово име , али за дозвола ккао е има гоема постапка или ? | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 12:35 | |
| - alexmkd напиша:
- еј да не знаш случајно каде можам да најдам обилни ламбички ? нема во битола во алфа електроник... се скапав барање
Не знам да ти кажам право. Ја во моментов ја користам втората резервна сијаличка од капачето. Знаеш дека има резервна, не? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 12:49 | |
| Со исто дугме позади е и твојата Генерале?
П.С И оваа Олајт е добра упм, стварно сум во дилема, а најмногу поради тоа што незнам какво е куќиштето на Меглајтот, не ми изгледа толку цврство и робустно како Олајтот.
Инаку Алвар, овој солитеров твој изгледа има исто само помало куќиште од овој Мегјалт што го поставив, цврсто е?
Искрено, таа ми е најголемата дилема, а исто ако го земам Олајтот незнам кај ке можам да најдам батерии 16850 кај нас, какви што користи..мислам од 3000 MaH или послаби користи. Има такви? | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 12:53 | |
| Solitair-от за таа намена (џебна батерија привезок) има доста робустно куќиште, со тек на време и експлатација навојот позади е малку разлабавен, т.е не е толку стегнат како кога беше нова... но сеуште е ОК. Инаку голема е колку половина пенкало да речеме, и користи една ААА батерија. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
alexmkd
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 4/1/2014, 13:34 | |
| - Alvar напиша:
- alexmkd напиша:
- еј да не знаш случајно каде можам да најдам обилни ламбички ? нема во битола во алфа електроник... се скапав барање
Не знам да ти кажам право. Ја во моментов ја користам втората резервна сијаличка од капачето. Знаеш дека има резервна, не? aaa нема реервна кај мене др ја скршив на некење са порачав ново капаче па ке видиме дали има ламбичка внатре јас мислеф дека мора да седи ламбичката та др та внатре ајке видиме кога ке стигни 10 долари го порачав еве го [You must be registered and logged in to see this link.] дека кај мене нема на капчето ведерче изгледа изгубено е и не работеше и немаше внатре сиаличка и мислев заради тоа не чини ке видиме са ) ко ке стигне, дечки поздрав заминвам неготино јас со автобс па се слушаме се најдобро! срекни празници! | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави | |
| |
|
| |
| Воена опрема и каде да се набави | |
|