Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Воена опрема и каде да се набави

Go down 
+26
ESN
darkness
tose
Ilija Uzunov
JKD
Генерал
Smrtnikot
alexmkd
Legija91
Alvar
Официрче
avgvstvs
beowulf
leopard
filip555
Зоран
Desperado
shady3
viktor555
tonin
Волчко
Profesionalec
SIG
Momak od Gjorce
Makedon
AlexGreat
30 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24  Next
АвторПорака
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 14:07

Momak od Gjorce напиша:
За шлемот можам да кажам и да го потврдам токму истото што го напиша Лео и Алвер,три месеци го должев.При најмал пад нанесената боја му се јупеше,кај мене дури почнаа и кевларските влакна да паќаат,при трчање мрда лево дено горе доле,и ти го отежнува истото.Кога идевме на гаѓање,кога завземаш ставот за гаѓање (лешечки,само со овој гаѓавме).шлемот ти паѓа нанапред и ти ги поклопува очите,и при секој трзај од пушката ти се поместува,а ако го затегнеш до крај ке се угушиш и устата ке неможеш да ја отвориш.Башка што мојот беше два броја поголем...Но следнава класа нема да гледа „стари“ шлемови,последниот дек кога имавме свеченност по завршување на обуката,командантот виде дека на сите шлемовите ни се пуздер,кој без знаменце кој без амблем и нареди да се извадат„нови шлемови“.Кога ги редевме шлемовите во оружара,имаше некој уште во фабричка стиропор заштитна обвивка...

За моментот со паѓањето нанапред решението е во затегнувањето на внатрешниот ремен. Значи не оно кој оди на брадата туку внатре имаш уште еден кој се затега одзади. Инаку и мене воопшто не ми се допаѓаат овие шлемови.

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 14:25

Само едно обично ременче има овој шлем,дури не е ни такво ко што е прикажано на сликата најгоре...
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 14:43

Momak od Gjorce напиша:
Можам да приметам имаат солени цени,ги заприметив ранците зашто сум во план да набавам еден во скоро време...

[You must be registered and logged in to see this link.]

Има слични ранци на Ебај идат накај 15/20 долари,кинески но со добар квалитет,јас сум у план да го земам овој подоле,кошта негде 20 долари,што е многу по ефтино за разлика од овие горе...

За што би ти служел овој ранец ? и ваквите како овој...? планинарење ?
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 14:45

Би го користел во 100 прилики да не ги набројувам сега,е сеа ја тој што сакам да го земам е 30л а оној на клипот е со капацитет 50л
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 15:39

Momak od Gjorce напиша:
Би го користел во 100 прилики да не ги набројувам сега,е сеа ја тој што сакам да го земам е 30л а оној на клипот е со капацитет 50л

Ме интересира онака,пошо не сум упатен воопшто во овие води...Very Happy јас освен за планинарење не гледам за што друго би го користел...љубопитен сум,не дека вреѓам зошто ти е таков ранец,да не ме сфатиш така Very Happy
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 16:12

Momak od Gjorce напиша:

Не е 50..јас сакав да земам ваков ранец од мил-тек и читав доста за него, уствари ова е најголемата верзија, и забуна е дека има и од 50л и од 30л, значи овој од 30 и нешто литри, точно околу 36 мислам беше, е најголем. Имаше и други кои дојдоа до забуни но кажаа дека овој е најголемиот.
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11102

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 16:18

Знам дека ова за нас е во доменот на научна фантастика... но чисто илустративно да видите каква е иднината на овој дел од опремата.
(т.е да појаснам, голем дел од побогатите армии веќе прејдоа на овие системи... така да и не е баш иднина и SF)

Alvar

Број на мислења : 11102

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 16:32

[You must be registered and logged in to see this image.]

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 19:15

јас го имам овој од бонстил го купив 60$
и овој помал 50$
ако имаш некој таму може да ти донесе
а за шлемовите....ке има и во МК такви...би требало во скоро време Very Happy слични мислев  Very Happy Very Happy Very Happy 
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty3/2/2014, 20:15

Frogfoot напиша:
Momak od Gjorce напиша:

Не е 50..јас сакав да земам ваков ранец од мил-тек и читав доста за него, уствари ова е најголемата верзија, и забуна е дека има и од 50л и од 30л, значи овој од 30 и нешто литри, точно околу 36 мислам беше, е најголем. Имаше и други кои дојдоа до забуни но кажаа дека овој е најголемиот.

Така му пишува под клипчето дека е 50л
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Воена опрема и каде да се набави   Воена опрема и каде да се набави - Page 12 Empty

Воена опрема и каде да се набави
Вратете се на почетокот 
Страна 12 of 24Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24  Next
 Similar topics
-
» Едно прашање околу опрема
» Униформи и лична опрема
» Воено-полициска радиокомуникациска опрема
» Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...)
» Фотографска опрема - од почетници до професионалци