| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 26/7/2014, 19:45 | |
| Вулгарното мислење е избришано. Претходно дадов опомена која се однесува на СИТЕ да не се забегува со мислења неповрзани со темата, особено не со вулгаризми. Не им личи на годините на оние што тоа го пишуваат, па макар имале и 15 години.
Ова значи дека во иднина, било кој кој ќе напише вулгаризам кој навистина не доликува на темата и воопшто да се најде на овој форум ќе биде трајно баниран, без трета опомена.
Ова е форум кој има намера да го задржи своето реноме и каде што ќе се дискутира за воено-полициски и геополитички теми. Се друго не е добредојдено. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| |
| |
ace89
Број на мислења : 23
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/7/2014, 00:09 | |
| imam edno prasanje dokolku ste zapoznaeni vo tekot na denesniot den mi spomnaa deka mozno e da ima nov konkurs za vo mvr za policajci i deka e mozno da ima popolnuvanje na redovite na EBR trebalo nova sveza krv okolu 150 dusi. No kako sto e za vlez i vo EBR i ESZ treba da si policaec prvo pa posle so vnatresen konkurs mozno e da ima i primanje na lica koj ne se policajci dali znaete nesto vo vrska so ova ili pozdrav. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/7/2014, 00:22 | |
| Конкурс ке има пак во септември месец.
Во пракса до пред некоја година беше правило прво да си обичен полицаец две години па да можеш да конкурираш за во специална единица,но изгледа сватија дека така губат на квалитет,односно во ваков случај конкуренцијата е поголема.Нормално од кога ке ги поминеш сите селекции поминуваш една година обука во Идризово за полицаец,откако ќе ја поминеш таа обука зависно од каде треба јутство таму те распоредуваат дали специална дали негде на друго месо. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/7/2014, 10:53 | |
| Речиси сигурно е дека ќе има нов конкурс за прием на полициски службеници во МВР, само никој не може да каже кога точно ќе биде. Е сеа за во ЕСЗ неам слушнато дека некој влегол на ваков начин, меѓутоа редовите на ЕБР се пополнуваат со свежи регрути, само не знам дали кандидатите подлежат на нови психо-физички тестирања или пак се распоредени според поените кои ги освоиле во текот на обуката во Идризово. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 28/7/2014, 15:03 | |
| Во ЕСЗ без претходно искуство или работен стаж во МВР влегоа само 2001г. конкурсот што беше БИДИ ТИГАР заради тогашната ситуација,иначе не и нема да има....по се изгледа | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 28/7/2014, 17:35 | |
| Јас знам еден што влезе,ама татко му е таму,и бил спремен како што кажуваат,влегол на конкурсот,ја завршил обуката од 1 година,и потоа го пребациле во ЕСЗ. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 1/8/2014, 01:24 | |
| каков тавор е тоа на вториот ? немам видено до сега на слика дека имаме таков.. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 1/8/2014, 01:28 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 1/8/2014, 01:44 | |