Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување

Go down 
+47
MISFIT
РИС
Macedonian09
Braveheart993
IgorM
Rashid
fantom1
Patriot94
Zajcef
икс
Macedonian Knight
Спенсер
Momak od Gjorce
Deteto od Aracinovo
Goust
Panter
darkness
Iko
shady3
KingJakim
assasian
ESN
Smrtnikot
JKD
leopard
Legija91
tose
ace89
Kire1993
Mrshajnoski
macko23
tigar
joco_mkd
Alvar
Davormkd
filip555
beowulf
meth
Волчко
Wolf
Генерал
Зоран
Profesionalec
Desperado
Makedon
SIG
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 65 ... 104  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty
ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 17:58

https://www.youtube.com/watch?v=nI2xeKYRZf4 вака треба и кај нас да ги апсат,да го свитка како кифла,рамења 2 месеци после тоа да го болат...а не гледам по вести,ги носат ко господа...
Вратете се на почетокот Go down
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 18:07

На нив веќе "демократијата" им затропа на врата и поштено си го зема Косово, е сеа и немаат баш многу што да изгубат. Додека кај нас е малку друга приказна, иако се спрема слично сценарио.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 18:25

Smrtnikot напиша:
На нив веќе "демократијата" им затропа на врата и поштено си го зема Косово, е сеа и немаат баш многу што да изгубат. Додека кај нас е малку друга приказна, иако се спрема слично сценарио.

Мислам дека србиве,нема никогаш да го преболат Косово(и кој би ?) но како да се спремаат за нешто,како да уште од сега да се опремуваат,обучуваат,за кога ќе ги напушти НАТО и америве,шиптарите,да си го вратат тоа што е нивно...таква слика имам јас,можеби и грешам...а доколку се деси и кај нас такво нешто(иако подсвесно знам дека се спрема тоа,но нејќам да си го признаам) ќе треба и ние да го правиме истото...да паузираме со статуите,да опремуваме војска и полиција...бидејќи факт е дека додека се нато и америте на балканов,посебно Косово,нема никој снага да го освои она што е нивно,доколку цврсто стојат зад нив...истото и кај нас се случи-Арачиново...но кога ќе заминат,тогаш ќе треба да се удри јако на нив...
Smrtnikot

Smrtnikot

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 18:50

Освојувањето на територии преку пат на војна полека заминува во заборавот, барем кога станува збор за класичните и директни начини на војна. Србите го изгубија Косово без испукан куршум, истото сценарио се спрема и за нашата западна Македонија. Но како и да е голема албанија може само да ја сонуваат, најмногу што може е да останат во 3 распарчени држави. Никој ама баш никој од големите сили нема да дозволи формирање на нова голема држава.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 18:55

Smrtnikot напиша:
Освојувањето на територии преку пат на војна полека заминува во заборавот, барем кога станува збор за класичните и директни начини на војна. Србите го изгубија Косово без испукан куршум, истото сценарио се спрема и за нашата западна Македонија. Но како и да е голема албанија може само да ја сонуваат, најмногу што може е да останат во 3 распарчени држави. Никој ама баш никој од големите сили нема да дозволи формирање на нова голема држава.

Можеби,но сега има друг начин на војна,кој што шиптарите го практикуваат,нормално,бидејќи се подржани од светски сили...а тоа е,формирање на терористички организации,кои што го бркаат во случајов српското население,а кај нас во Тетово,Арачиново,се населуваат они,и после тоа кажуваат дека заслужуваат да се отцепат,и триста глупости...а така многу лесно би освоиле и ние и србите,само да се тргнат големите sверки од грбот на шиптарите...
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 20:23

Smrtnikot напиша:

Србите го изгубија Косово 1999 година другар, по жестокиот воздушен удар од страна на НАТО. Без разлика што ја добија битката за Косово, тие ја изгубија војната.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 22:53

https://www.youtube.com/watch?v=JFWzVqR_FLc жално...иако ја сакам единицата,и сакам да сум иден припадник,но ова...видете го припадникот на ЕБР на снимката...гледа што се случува и си сврте глава,а тој неможат да го уапсат што се тегнеа...да не зборам за овој што се улета ко граница да игра со другарите,па ги разруши џандариве...
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 23:24

JKD напиша:
https://www.youtube.com/watch?v=JFWzVqR_FLc жално...иако ја сакам единицата,и сакам да сум иден припадник,но ова...видете го припадникот на ЕБР на снимката...гледа што се случува и си сврте глава,а тој неможат да го уапсат што се тегнеа...да не зборам за овој што се улета ко граница да игра со другарите,па ги разруши џандариве...
Batka ova ne e EBR...
i reakcijata e sosoem vo red.

Smrtnikot

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty5/1/2014, 23:46

JKD напиша:

Ова е регуларна униформирана полиција, а не ЕБР. Можда малку потценувачко беше нивното однесување, не очекувајќи дека оркиве ќе се збутаат. Во секој случај добро си ја завршија својата работа.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty6/1/2014, 00:00

Добро луѓе,не сум до толку...знам кој се ЕБР кој се униформирана полиција...видете на 0:30 секунди,се гледа еден припадник на ЕБР,само си сврте поглед а тие мака мачат со тој разбеснетиот мирољубец...за него зборев.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 26 Empty

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
Вратете се на почетокот 
Страна 26 of 104Отиди на страна : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 65 ... 104  Next
 Similar topics
-
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕИП - Единица за интервентна полиција
» Специјална антитерористичка единица - САЈ
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» Полициска единица „АЛФИ”