| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 8/5/2012, 19:36 | |
| Тоа е цела нова чета | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 8/5/2012, 19:36 | |
| - Frogfoot напиша:
- Тоа е цела нова чета
Токму така. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
joco_mkd
Број на мислења : 1
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/5/2012, 00:46 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- ЕБР ке објави конкурс во кој ке се примат(вработат) 100 нови лица,кои ке бидат од страна(ондносно не се вработени во МВР,туку обични граѓани),притоа да имаат +18 години и барем да имате завршено средно образование,потоа ми се чими следи една годишна обука во Идризово,и 3 или 6 месечна посебна обука во ЕБР...информацииава што ја добив е од сигурни извори...да имав 18 години и да имав завршено средно,прв ке се пријавев а вака ништо,ако имате желба пријавете се и доколку ги исполнувате стандардите...ваков конкурс во оваа единица имаше пред 10 години во 2001-ва и сега пак,немојте да ја пропуштите приликата...ако не се лажам платата е околу 30 000 денари,што не е малку...ех камо ја да исполнував барем основни критериуми...
Слушнав и јас за ова... 23 август ќе биле проверките ама незнам ништо за пријавување на документите(каде,како,што)....Ако знае некој како оди процедурата нека пише | |
|
| |
tigar
Број на мислења : 11
| Предмет: ebr 1/6/2012, 02:31 | |
| da ne znae nekoj tocno koga e konkursot ? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 21/7/2012, 13:12 | |
| - Wolf напиша:
- Frogfoot напиша:
- Wolf напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
Е тоа малце потешко,баш на оние дополнинлни психо-физички обуки и тестови нашите кандидате најповеке се откажуваат,за разлика од планинарине кој идат до крај,и за жал ги има во солиден број и во оваа единица,како и во се друго во државава... ESZ i BSN se cisti, vo RB ima 10 albanci a vo EBR gi ima poveke. Wolf, РБ е во големина како БСН или нешто поголем? Отприлика немораш точно се разбира. А во ЕБР ... се надевам дека иако ги има повеќе не влијаат на фунцкионирањето...разбираш ме. I dvete se tuka nekade, vo RB ima eden albanec kapetan ali deckoto e mnogu dobar plus bese odkaj nas vo 2001 i ima uste eden narednik, drugite se vodnici.Za volcite kako da vi kazam ali posle vejce vo bsn nikogas ama bash nikogas nema da ima albanci a probuvano e mnogu pati da bidat vneseni. И што ако бил тој од војната 2001 година од наша страна, треба да му се верува дека е лојален на државата, немојте многу да паѓате на такви работи. Значи Македонецот одсекогаш си останал прост и наивен и поради тој простатулок и наивност секогаш страдал, страда и ќе продолжи да страда. Кога беше акцијава Монструм еден од нив отпуштија од работа од АРМ, бидејќи мислеле дека има некаква вмешаност со убиството на децата кај Смилковско. При тоа кога ја напуштал касарната рекол, "Не требаше да ја изберам оваа страна во 2001 требаше другата (мисли на УЧК)", или така некако изјавил, ако некој знае нека ја објави неговата изјава. |
|
| |
Wolf
Број на мислења : 115
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 21/7/2012, 13:26 | |
| - HolyTemple напиша:
- Wolf напиша:
- Frogfoot напиша:
- Wolf напиша:
ESZ i BSN se cisti, vo RB ima 10 albanci a vo EBR gi ima poveke. Wolf, РБ е во големина како БСН или нешто поголем? Отприлика немораш точно се разбира. А во ЕБР ... се надевам дека иако ги има повеќе не влијаат на фунцкионирањето...разбираш ме. I dvete se tuka nekade, vo RB ima eden albanec kapetan ali deckoto e mnogu dobar plus bese odkaj nas vo 2001 i ima uste eden narednik, drugite se vodnici.Za volcite kako da vi kazam ali posle vejce vo bsn nikogas ama bash nikogas nema da ima albanci a probuvano e mnogu pati da bidat vneseni. И што ако бил тој од војната 2001 година од наша страна, треба да му се верува дека е лојален на државата, немојте многу да паѓате на такви работи. Значи Македонецот одсекогаш си останал прост и наивен и поради тој простатулок и наивност секогаш страдал, страда и ќе продолжи да страда. Кога беше акцијава Монструм еден од нив отпуштија од работа од АРМ, бидејќи мислеле дека има некаква вмешаност со убиството на децата кај Смилковско. При тоа кога ја напуштал касарната рекол, "Не требаше да ја изберам оваа страна во 2001 требаше другата (мисли на УЧК)", или така некако изјавил, ако некој знае нека ја објави неговата изјава. za luge sto ne gi znam ne mozam da zboruvam no za luge sto gi znam i te kako mozam da zboruvam i da bidam siguren kakov e covekot. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 22/7/2012, 12:44 | |
| - Wolf напиша:
- HolyTemple напиша:
- Wolf напиша:
- Frogfoot напиша:
Wolf, РБ е во големина како БСН или нешто поголем? Отприлика немораш точно се разбира. А во ЕБР ... се надевам дека иако ги има повеќе не влијаат на фунцкионирањето...разбираш ме. I dvete se tuka nekade, vo RB ima eden albanec kapetan ali deckoto e mnogu dobar plus bese odkaj nas vo 2001 i ima uste eden narednik, drugite se vodnici.Za volcite kako da vi kazam ali posle vejce vo bsn nikogas ama bash nikogas nema da ima albanci a probuvano e mnogu pati da bidat vneseni. И што ако бил тој од војната 2001 година од наша страна, треба да му се верува дека е лојален на државата, немојте многу да паѓате на такви работи. Значи Македонецот одсекогаш си останал прост и наивен и поради тој простатулок и наивност секогаш страдал, страда и ќе продолжи да страда. Кога беше акцијава Монструм еден од нив отпуштија од работа од АРМ, бидејќи мислеле дека има некаква вмешаност со убиството на децата кај Смилковско. При тоа кога ја напуштал касарната рекол, "Не требаше да ја изберам оваа страна во 2001 требаше другата (мисли на УЧК)", или така некако изјавил, ако некој знае нека ја објави неговата изјава.
za luge sto ne gi znam ne mozam da zboruvam no za luge sto gi znam i te kako mozam da zboruvam i da bidam siguren kakov e covekot. Wolf sosoem si vo pravo i da ne vregame luge bez prichia i povod. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 28/7/2012, 15:27 | |
| Еве ја купола на Wolf-от... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 1/9/2012, 15:15 | |
| | |