|
|
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters | |
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 00:02 | |
| - JKD напиша:
- Добро луѓе,не сум до толку...знам кој се ЕБР кој се униформирана полиција...видете на 0:30 секунди,се гледа еден припадник на ЕБР,само си сврте поглед а тие мака мачат со тој разбеснетиот мирољубец...за него зборев.
х 100 пат 1 кордон регуларна полиција 2 кордон ЕБР. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 02:33 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Добро луѓе,не сум до толку...знам кој се ЕБР кој се униформирана полиција...видете на 0:30 секунди,се гледа еден припадник на ЕБР,само си сврте поглед а тие мака мачат со тој разбеснетиот мирољубец...за него зборев.
х 100 пат
1 кордон регуларна полиција 2 кордон ЕБР. и што кажа сеа ? јас ништо не те сфатив,што требаше да значи ова со кордониве ? | |
| | | assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 15:03 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
х 100 пат
1 кордон регуларна полиција 2 кордон ЕБР. и што кажа сеа ? јас ништо не те сфатив,што требаше да значи ова со кордониве ? Јас не знам што си запнал за секој обичен полицаец кога ке го видиш и тука ке го постираш на нас ,ке запнеш спевиеален специалец , така и за ПЕП и за АЛФИ, не значи ако носи шлем и панцир дека е специалец ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 16:20 | |
| @Аssasian не го карај членчето, такви му се годините | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 16:31 | |
| Дечки, без дискриминација ќе ве молам. Убаво е што колегата е радознал, убаво е што се интересира, а на почетокот сите ние сме биле такви, прашуваме и што треба и што не треба. Значи, глупави прашања не постојат, постојат глупави одговори!
Доколку знаете одговорете му. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 16:44 | |
| - assasian напиша:
- JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
х 100 пат
1 кордон регуларна полиција 2 кордон ЕБР. и што кажа сеа ? јас ништо не те сфатив,што требаше да значи ова со кордониве ? Јас не знам што си запнал за секој обичен полицаец кога ке го видиш и тука ке го постираш на нас ,ке запнеш спевиеален специалец , така и за ПЕП и за АЛФИ, не значи ако носи шлем и панцир дека е специалец
Најлошо е што сите не го ни отварате клипот,ниту не загледувате на секундите кои што ги кажав...сврти на 0:31 секунда,ќе видиш припадник на ЕБР.Не сум до толку малоумен да мислам дека овие се специјалци... | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 16:49 | |
| Еве јас пак ќе се обидам да му одговорам малку поопширно. На видеото се гледа еден кордон (ред, група или како сакаш) од припадници на регуларната униформирана полиција кои се делумно опремени со средства за интервенција при нарушен јавен ред и мир (заштитен елек, шлем, некои имаа и панцир). Е сеа на 0:36 секунди од клипчето, се гледа едно типче во униформа на ЕБР. Значи ситуацијата е најверојатно ваква: Најверојатно од МВР не сметале дека ќе има посериозни инциденти и затоа поставиле само 1 кордон на регуларна униформирана полиција, меѓутоа изгледа дека како алтернатива доколку ситуацијата излезе надвор од контрола имало и кордон полицајци од единицата за брзо распоредување па затоа го видовме типот на клипчето. А тоа што свртел глава сигурно е заради тоа што сметал дека полицајците ја имале ситуацијата под контрола и тоа е тоа. Се надевам дека ме разбра. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 17:08 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Еве јас пак ќе се обидам да му одговорам малку поопширно. На видеото се гледа еден кордон (ред, група или како сакаш) од припадници на регуларната униформирана полиција кои се делумно опремени со средства за интервенција при нарушен јавен ред и мир (заштитен елек, шлем, некои имаа и панцир). Е сеа на 0:36 секунди од клипчето, се гледа едно типче во униформа на ЕБР. Значи ситуацијата е најверојатно ваква: Најверојатно од МВР не сметале дека ќе има посериозни инциденти и затоа поставиле само 1 кордон на регуларна униформирана полиција, меѓутоа изгледа дека како алтернатива доколку ситуацијата излезе надвор од контрола имало и кордон полицајци од единицата за брзо распоредување па затоа го видовме типот на клипчето. А тоа што свртел глава сигурно е заради тоа што сметал дека полицајците ја имале ситуацијата под контрола и тоа е тоа. Се надевам дека ме разбра.
Да разбрав,но ако сме реални,ја немаа,пошто тој се противеше и се буткаше со полицајците,а реално тоа не е дозволиво,а доколку ситуацијава беше обратна,ние стоевме на другата страна,ќе улеташе Џак Норисов,и ќе го пикнеше за секунда у комбе...тоа ми е муабетот,пошто неможе туку така да си сврти глава,а тие мака мачат,а не го ни приведоа што е најстрашно.. само тоа сакав да кажам,за припадникот на 0;35,а они ми се сипаа дека тоа било обичната полиција... | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 17:51 | |
| Да? Сериозно? За момент да не заборави каде живееш? Па добро бе 13 години е иста слика и тебе уште тоа те изненадува? | |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 6/1/2014, 17:57 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Да? Сериозно? За момент да не заборави каде живееш? Па добро бе 13 години е иста слика и тебе уште тоа те изненадува?
Хаха да,во право си,но сепак,со оглед на тоа што се добра единица,би требало да се до крај професионалци...иако имаат некои исклучоци,и за нас и за нив но 90% е различно земено кога ние правиме инцидент,и кога браќата прават..на пример,кога беа протестите,рака на срце,ПЕП не дигна пендрак на нас,зборам онака како група,туку само чекаа и не бркаа али да беа ЕБР незнам дали ќе беше така...со браќава на првиот протест лошо се покажаа,вториот ден убаво ги СОПРЕА но не летна пендрак,со мали исклучоци...Калето па да не зборам,срамота..а на утакмици па бетер,што се прават...но да се надеваме дека ќе се смени таа слика,па макар и ние да јадеме пендраци за лош поглед,ама и они. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
| | | | ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|