Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 9/7/2014, 16:10
MISFIT напиша:
А какво им е работното време? Се менуваат во смени или ке живееш таму неколку дена па ке седиш дома неколку дена?
Мислам дека им е нормално работно време на смени, а ако имаат вонредна состојба, мислам дека приспиваат по потреба во касарна. Ако има некој повеќе информации нека ги сподели.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 9/7/2014, 23:04
За што служи ова белово ? за разговарање ваљда,ама нели моторолата им е за тоа ? видов дека вакви носеа и на протестите.
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 9/7/2014, 23:56
Комуникација преку радио врска без употреба на моторола. Според мене е далеку по практично.
______________________ "Through discipline comes freedom"
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 10/7/2014, 00:53
Овие се слушалки кој се уклучуваат на моторолата
JKD
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 10/7/2014, 16:53
Денес еден другар ми кажува,како негов другар бил во ЕБР и му кажал дека имале многу шпиони во единицата,шошоните многу пати издавале кога ќе има акција и ги терале да се воздржуваат кога се работи за шиптарски протест,да не ги тепаат,такви команди добивале...што е точно,не знам.
Гостин Гостин
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 10/7/2014, 20:18
Dozna nekoj kako e celiot tekst na himnata?
JKD
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/7/2014, 02:27
3:45
12 Кила комплетот тежи за ЈРМ ?! не ми се верува да е толку...панцирот и штитот едино тежат.
Ако е стварно толку,добро е што не прашав зошто и ПЕП не носат штитници за нозе и раце,како ЕБР
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/7/2014, 11:44
Со оглед на тоа што панцирот може да биде доста тежок, во зависност од нивото на балистичка заштита, не знам зошто ти е чудно.
______________________ "Through discipline comes freedom"
JKD
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/7/2014, 17:01
Smrtnikot напиша:
Со оглед на тоа што панцирот може да биде доста тежок, во зависност од нивото на балистичка заштита, не знам зошто ти е чудно.
Уствари да,сега гледав на еуркомпозит,штит+панцир+заштитна плоча,доаѓа околу 10кг.
tose
Број на мислења : 160
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/7/2014, 18:05
JKD напиша:
3:45
12 Кила комплетот тежи за ЈРМ ?! не ми се верува да е толку...панцирот и штитот едино тежат.
Ако е стварно толку,добро е што не прашав зошто и ПЕП не носат штитници за нозе и раце,како ЕБР
ПЕП не носат затоа што МВР нема да им дадат...кој е глуп да не носи заштита????