| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 11/12/2013, 23:08 | |
| - Legija91 напиша:
- Генерал,добро сега еве и да не е намерно од полицијата кај сцената со жената, инаку добро е што се сети, мислев дека никој нема да се сети.Мора да признаеш дека нашата полиција користи бруталност, и тоа во поголеми мери кога се работи за етнички проблеми , да не спомнувам која страна ја тепа.Иако се знае дека другите не ги ни пипаат.
Легија ај подраспрашај се што било на Ланскиот куп кога некој ја исфиркувал химната !!! Инфо од реномиран фудбалски судија. Гордост ма мак фуд судство. И за срека некој умен ја оладил толпата и и порачал дека прекардашиле. АКо ти ја кажам 5 дена ке скокаш од гордост. Инаку станува за три збора. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 11/12/2013, 23:30 | |
| - Генерал напиша:
- Не сакам политика и затоа не ми се навлегува во таква дебата. Она што го кажав погоре е опишување на конкретни ситуации. За користењето на сила верувај дека полицајците употребуваат и ќе употребат онолку сила колку што е потребна за да се реши одредена ситуација без разлика на карактеристиките на спротивната страна, но само откако ќе добијат наредба.
Зборот и ми беше дека ситуацијата кај нас е политички настроена, ништо неможе да се реши без да се вмеша политика. Јас верувам дека тие се професионалци и си ја знаат работата. ( барем повеќето од нив). Ама да не ме сфатиш погрешно ниту ти , ниту било кој мора да признаеш дека и тие си го земаат делот на одредени ситуации кога удараат по Македонскиот народ, иако тоа се наредби од повисоки луѓе. Меѓутоа, да не отвараме дискусија тука на различна тема, зошто за џабе ќе ја ишараме, кога на крај пак финалното ке биде дека се политика, така да не вреди да трошиме пусти зборови. - Зоран напиша:
- Легија ај подраспрашај се што било на Ланскиот куп кога некој ја исфиркувал химната !!!
Инфо од реномиран фудбалски судија. Гордост ма мак фуд судство. И за срека некој умен ја оладил толпата и и порачал дека прекардашиле. АКо ти ја кажам 5 дена ке скокаш од гордост. Инаку станува за три збора. Во фудбалот сум како шпанско село ( за македонскиот зборам) ич не го пратам, а ни пак инцидентите поради тоа што ѓи прават хулигани кој немаат 2 грама мозок, ако имаш време да не те замарам, баш би сакал да видам што е работа па дај отвори некоја тема да не ја уништувам оваа, или пак пиши на ПП за што било работа ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 12:16 | |
| - Генерал напиша:
- Единицата за брзо распоредување е составена од 6 чети и тоа:
- 2 чети за ЈРМ - 2 антитерористички чети - 1 оклопно-механизирана чета - 1 логистичка чета. Од сиве овие само четири се во потполнети додека една чета од ЈРМ и една антитерористичка уште не се потполнети. за што конкретно се овие две чети..? | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 15:39 | |
| JRM\
Javen Red I Mir.
Na primer za kontorla na toplpa koga ne demonstraii ke trgne neshto kako shto ne treba. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 17:26 | |
| Мислеше и на логистичката чета...
Во суштина знам што е, но еве по стручно нека објасни Генерал... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 17:33 | |
| Логистичката чета работи со се она што вклучува логистика. Транспорт, обезбедување на сопствените сили, храна, опрема, вооружување, муниција итн. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 18:20 | |
| - Генерал напиша:
- Логистичката чета работи со се она што вклучува логистика. Транспорт, обезбедување на сопствените сили, храна, опрема, вооружување, муниција итн.
а оклопната ? претпоставувам дека тоа се оние што ракуваат со оклопните возила.. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 18:29 | |
| - JKD напиша:
- Генерал напиша:
- Логистичката чета работи со се она што вклучува логистика. Транспорт, обезбедување на сопствените сили, храна, опрема, вооружување, муниција итн.
а оклопната ? претпоставувам дека тоа се оние што ракуваат со оклопните возила.. Така е . Имаш одреден број БТР-80 У Израелски ВОЛфови. Не знам АКРеПОТ дали е на есз или на ебр. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 19:19 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Генерал напиша:
а оклопната ? претпоставувам дека тоа се оние што ракуваат со оклопните возила..
Така е . Имаш одреден број БТР-80 У Израелски ВОЛфови. Не знам АКРеПОТ дали е на есз или на ебр. што е акрепот ? | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 23/12/2013, 19:35 | |
| Отокар Акреп... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|