Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување

Go down 
+47
MISFIT
РИС
Macedonian09
Braveheart993
IgorM
Rashid
fantom1
Patriot94
Zajcef
икс
Macedonian Knight
Спенсер
Momak od Gjorce
Deteto od Aracinovo
Goust
Panter
darkness
Iko
shady3
KingJakim
assasian
ESN
Smrtnikot
JKD
leopard
Legija91
tose
ace89
Kire1993
Mrshajnoski
macko23
tigar
joco_mkd
Alvar
Davormkd
filip555
beowulf
meth
Волчко
Wolf
Генерал
Зоран
Profesionalec
Desperado
Makedon
SIG
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 63 ... 104  Next
АвторПорака
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty
ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty11/12/2013, 23:08

Legija91 напиша:
Генерал,добро сега еве и да не е намерно од полицијата кај сцената со жената, инаку добро е што се сети, мислев дека никој нема да се сети.Мора да признаеш дека нашата полиција користи бруталност, и тоа во поголеми мери кога се работи за етнички проблеми , да не спомнувам која страна ја тепа.Иако се знае дека другите не ги ни пипаат.
Легија ај подраспрашај се што било на Ланскиот куп кога некој ја исфиркувал химната !!!
Инфо од реномиран фудбалски судија.
Гордост ма мак фуд судство.
И за срека некој умен ја оладил толпата и и порачал дека прекардашиле.
АКо ти ја кажам 5 дена ке скокаш од гордост.
Инаку станува за три збора.

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty11/12/2013, 23:30

Генерал напиша:
Не сакам политика и затоа не ми се навлегува во таква дебата. Она што го кажав погоре е опишување на конкретни ситуации. За користењето на сила верувај дека полицајците употребуваат и ќе употребат онолку сила колку што е потребна за да се реши одредена ситуација без разлика на карактеристиките на спротивната страна, но само откако ќе добијат наредба.

Зборот и ми беше дека ситуацијата кај нас е политички настроена, ништо неможе да се реши без да се вмеша политика.
Јас верувам дека тие се професионалци и си ја знаат работата. ( барем повеќето од нив). Ама да не ме сфатиш погрешно ниту ти , ниту било кој мора да признаеш дека и тие си го земаат делот на одредени ситуации кога удараат по Македонскиот народ, иако тоа се наредби од повисоки луѓе.
Меѓутоа, да не отвараме дискусија тука на различна тема, зошто за џабе ќе ја ишараме, кога на крај пак финалното ке биде дека се политика, така да не вреди да трошиме пусти зборови.

Зоран напиша:
Легија ај подраспрашај се што било на Ланскиот куп кога некој ја исфиркувал химната !!!
Инфо од реномиран фудбалски судија.
Гордост ма мак фуд судство.
И за срека некој умен ја оладил толпата и и порачал дека прекардашиле.
АКо ти ја кажам 5 дена ке скокаш од гордост.
Инаку станува за три збора.

Во фудбалот сум како шпанско село ( за македонскиот зборам) ич не го пратам, а ни пак инцидентите поради тоа што ѓи прават хулигани кој немаат 2 грама мозок, ако имаш време да не те замарам, баш би сакал да видам што е работа па дај отвори некоја тема да не ја уништувам оваа, или пак пиши на ПП за што било работа ?

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 12:16

Генерал напиша:
Единицата за брзо распоредување е составена од 6 чети и тоа:
- 2 чети за ЈРМ
- 2 антитерористички чети
- 1 оклопно-механизирана чета
- 1 логистичка чета.

Од сиве овие само четири се во потполнети додека една чета од ЈРМ и една антитерористичка уште не се потполнети.

за што конкретно се овие две чети..?
Вратете се на почетокот Go down
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 15:39

JRM\

Javen Red I Mir.

Na primer za kontorla na toplpa koga ne demonstraii ke trgne neshto kako shto ne treba.

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 17:26

Мислеше и на логистичката чета...

Во суштина знам што е, но еве по стручно нека објасни Генерал...
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 17:33

Логистичката чета работи со се она што вклучува логистика. Транспорт, обезбедување на сопствените сили, храна, опрема, вооружување, муниција итн.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 18:20

Генерал напиша:
Логистичката чета работи со се она што вклучува логистика. Транспорт, обезбедување на сопствените сили, храна, опрема, вооружување, муниција итн.

а оклопната ? претпоставувам дека тоа се оние што ракуваат со оклопните возила..Very Happy
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 18:29

JKD напиша:
Генерал напиша:

а оклопната ? претпоставувам дека тоа се оние што ракуваат со оклопните возила..Very Happy

Така е .
Имаш одреден број БТР-80 У
Израелски ВОЛфови.
Не знам АКРеПОТ дали е на есз или на ебр.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 19:19

Зоран напиша:
JKD напиша:
Генерал напиша:

Така е .
Имаш одреден број БТР-80 У
Израелски ВОЛфови.
Не знам АКРеПОТ дали е на есз или на ебр.

што е акрепот ?
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty23/12/2013, 19:35

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 OTOKAR-AKREP

Отокар Акреп...
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 23 Empty

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
Вратете се на почетокот 
Страна 23 of 104Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 63 ... 104  Next
 Similar topics
-
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕИП - Единица за интервентна полиција
» Специјална антитерористичка единица - САЈ
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» Полициска единица „АЛФИ”