| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/3/2015, 17:02 | |
| Смртник не си запознаен.Кажувам и пак ќе кажам досега немало и нема да има такви работи во и од есн ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/3/2015, 17:05 | |
| Инаку вампирот што го фатија во валандово беше тој вампир у есз што беше.Чичко ми од валандово ми кажа, полицаец е , низ станицата одма се дознало кој е.И срамота стварно срамота вакви луѓе така да завршуваат ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/3/2015, 22:28 | |
| Чек да ти појаснам малку.Значи секоја единица се дели по состав(бројност).Така да ако се од 80 -150 е чета од 80 до кај 300-400 е баталјон а од 800 па нагоре е бригада.Значи бсн ти значи баталјон за специјални намени,ги кажуваат според составот(бројноста).Ето на пример ебр тие се бааги ако е така нив би требало да ги викаа бЕБР.Додека есн значи името на единицата а не составот односно бројот на припадници на единицата. Ме разбра нели ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/3/2015, 23:23 | |
| по таа логика ЕБР би требало да ја викаат ББР(батаљон за брзо распоредување) а не БЕБР(БАТАЉОН единица за брзо распоредување) нема логика. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 20/3/2015, 07:05 | |
| ЏКД за бЕБР мислев бригада на единица за брзо распоредување пошо ги има многу припадници.Ја имаат надминато бројката за баталјон тие се бригада по бројност ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 20/3/2015, 12:23 | |
| - ESN напиша:
- ЏКД за бЕБР мислев бригада на единица за брзо распоредување пошо ги има многу припадници.Ја имаат надминато бројката за баталјон тие се бригада по бројност
Пак нема логика , ќе мора да биде бБР(бригада за Брзо Распоредување) или единица или бригада, одлучи се На овој линк можеш да видиш како е единственото официјално име на Волците: http://www.arm.mil.mk/baza/edinici/pso/pso_struktura.htmlВо полкот за Специјални Операции, спаѓа баталјонот за Специјални Намени(бСН) "Волци". |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 20/3/2015, 13:14 | |
| Значи не разбираш.Друго е единица а друго е баталјон.ти кажав баталјон ги викаат поради бројноста.Типичен пример тие уште од 97 имааше 3 чети.а сите си ги викааше единица,додека по бројност се баталјон.сега ти пак ако не разбереш тоа е твое. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 20/3/2015, 23:05 | |
| - ESN напиша:
- Инаку вампирот што го фатија во валандово беше тој вампир у есз што беше.Чичко ми од валандово ми кажа, полицаец е , низ станицата одма се дознало кој е.И срамота стварно срамота вакви луѓе така да завршуваат
Не зборувам за "Вампир" и "Бели", зборувам за луѓе од "Волци" од кои едниот лично го познавам. Како и да е, штом ти велиш дека е така, така нека биде. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|
| |