| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 17/9/2013, 22:01 | |
| - Alvar напиша:
- И да не ни идат на врата.
Тоа дефинитивно е во редот на непријатни изнендувања. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 17/9/2013, 22:03 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 11/11/2013, 12:07 | |
| Здраво.Од тоа што го имам дознаено за единицава,од критериуми знам дека треба. 1.да не си осудуван,да имаш завршено средно образование 2.да си психички и физички спремен е сега,од критериуми знам дека треба да се истрчаат околу 13 км,50-60 склекови и стомачни,и згибови.ако може некој подетално да пише,ако не ќе најдам сам.Тоа што ме интересира е,што откако ќе пројдеш ова ? се иде на обука,колку трае ?и како се одвива,дали се иде дома или тој месец или месеци си во касарна,ме интересира таа постапка...исто така ме интересира околу работно време/плата/одмори/пензија и слично...сакам што е можно повеќе да бидам информиранSmile | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 13/11/2013, 20:14 | |
| - Генерал напиша:
- Ајде да се вратиме малку на темата ЕБР. Да пишам некој норми кои се потребни за влез во оваа единица.
Кандидатот треба да: - Има работно искуство од 2 години како ОСЛ (овластено службено лице ) - Да изрази желба за работа во единицата - Да е психофизички здрав - ова го утврдуваат посебни комисии во МВР
Откако ќе се пријави кандидатот се подложува на физички тест кој се одредува во зависност од годините и полот на кандидатот. Разликата во нормите е неколку проценти па така да нема да навлегувам во детална елаборација, туку само ќе ги дадам основините норми: - 3 200 метри за помалку од 15 минути - 53 склека за 2 минути - 62 стомачни за 2 минути - 9 згиба.о Ова се основните физички норми кои треба да се исполнат. Доколку постои поголем број на кандидати од потребниот кои ги исполнуваат овие норми се селектираат оние кандидати кои имаат најдобри резултати.
Селектираните кандидати се упатуваат на 21 дневен селективен курс. Оние кандидати кои ќе го поминат курсот се упатуваат на Основна обука, за на крај целиот процес да заврши со Специјалистичката обука. ме интересира за какви згибови ? кога ги гледав клиповите за прием на полицајци,правеа згибови со свртени дланки,односно повееќе да мава на бицепс...дали и тука е така,или треба стандард фат,односно широк фат,во ширина на рамења ? | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 13/11/2013, 21:43 | |
| згибовите можеш да ги правиш и со подфат и надфат,нема правило за тоа...со надфат ти се потешки рацете сами ти доаѓаат во висина на рамења,правилото е да се спуштишскроз до доле значи рацете треба да ти бидат исправени и да се кренеш со брадата да бидеш над вратилото...тоа е тоа...и нема сецкање тс джапање правење згибови од грб така се прават и по 100:D | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 14/11/2013, 00:16 | |
| - tose напиша:
- згибовите можеш да ги правиш и со подфат и надфат,нема правило за тоа...со надфат ти се потешки
рацете сами ти доаѓаат во висина на рамења,правилото е да се спуштишскроз до доле значи рацете треба да ти бидат исправени и да се кренеш со брадата да бидеш над вратилото...тоа е тоа...и нема сецкање тс джапање правење згибови од грб така се прават и по 100:D не ме сфаќаш...мора во ширина на рамења,оние стандардни,или може и свртени кон тебе,односно повеќе да иде на бицепс ? | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 14/11/2013, 00:51 | |
| Другар, ако си способен да направиш 10-20 згибови како што ги правиш, ќе можеш и како што ќе ти речат. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 14/11/2013, 01:59 | |
| - JKD напиша:
- tose напиша:
- згибовите можеш да ги правиш и со подфат и надфат,нема правило за тоа...со надфат ти се потешки
рацете сами ти доаѓаат во висина на рамења,правилото е да се спуштишскроз до доле значи рацете треба да ти бидат исправени и да се кренеш со брадата да бидеш над вратилото...тоа е тоа...и нема сецкање тс джапање правење згибови од грб така се прават и по 100:D не ме сфаќаш...мора во ширина на рамења,оние стандардни,или може и свртени кон тебе,односно повеќе да иде на бицепс ? Значи можеш да ги правиш на двата начина. Дали ќе оди повеќе на бицепс или на грб не е важно. Важно е да ги правиш правилно т.е да се спуштиш до долу ( додека да се исправат рацете ) и да се кренеш со брадата над шипката. Она што не смее да се прави е кревање со залет или џапање. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 14/11/2013, 13:42 | |
| - Генерал напиша:
- JKD напиша:
- tose напиша:
рацете сами ти доаѓаат во висина на рамења,правилото е да се спуштишскроз до доле значи рацете треба да ти бидат исправени и да се кренеш со брадата да бидеш над вратилото...тоа е тоа...и нема сецкање тс джапање правење згибови од грб така се прават и по 100:D не ме сфаќаш...мора во ширина на рамења,оние стандардни,или може и свртени кон тебе,односно повеќе да иде на бицепс ? Значи можеш да ги правиш на двата начина. Дали ќе оди повеќе на бицепс или на грб не е важно. Важно е да ги правиш правилно т.е да се спуштиш до долу ( додека да се исправат рацете ) и да се кренеш со брадата над шипката. Она што не смее да се прави е кревање со залет или џапање. ете тоа ми требаше..фала,и чим може на бицепс не би имал никакви проблеми,ни најмали | |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|
| |
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |