Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Воената Академија на АРМ - дискусија

Go down 
+21
JKD
kralimarko
assasian
IgorM
Legija91
BABUN
Smrtnikot
Vojnik122
Nikola32
KikoTE
Alvar
dzole
aleksandar talevski
beowulf
Momak od Gjorce
Profesionalec
Генерал
Зоран
SIG
Subzero
AlexGreat
25 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 39  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty8/10/2014, 17:38

assasian јас зборам за кога си бил на конкурсот за полицаец,ти кажа дека си бил прв на листа или меѓу првите,ама не те примиле,а јас добив друга информација дека не постоела никаква ранг листа односно не можело да се види кој е прв,по 10ти,кој 100ти на листата и да се видат резултатите на секој поединечно.

И што сакаш да кажеш сеа,дека си бил прв или меѓу првите,или дека не си видел никаква ранг листа ?
Вратете се на почетокот Go down
assasian

assasian

Број на мислења : 304

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty9/10/2014, 12:09

JKD напиша:
assasian јас зборам за кога си бил на конкурсот за полицаец,ти кажа дека си бил прв на листа или меѓу првите,ама не те примиле,а јас добив друга информација дека не постоела никаква ранг листа односно не можело да се види кој е прв,по 10ти,кој 100ти на листата и да се видат резултатите на секој поединечно.

И што сакаш да кажеш сеа,дека си бил прв или меѓу првите,или дека не си видел никаква ранг листа ?
Млаце си утнал но нема везе првин да ти одговрам на прашањето
Ранг листа немаше , а реков само дека завршив прв во групата која што беше од Скопје за тестирање која состоеше 400 ,500 +, момци за прверка како додјов до ова се внимателно читај

Сега да ти објаснам од почеток као иде теситрањето
ТИ се јавуваат на тел. и ти викаат дојди земи си покана за тестирање на тој и тој ден , не тстираа последни Скопјаните беше четврток или петок незз. точно кој ден
Идеш на поготовки се облакаш спотска опрема нас не тстираа во сала бидеки беше ладно , како што влагаш у сала ти даваат борј на рака на пр.160 и се редиш на еден од 10-те душеци. покрај душеците има маса на нив досиеа и потплнуваш податоци на пр. Име и Презиме =ЈКД , матичен бр 836497823649263, општина Долно Дупени , години ,образование и сл. си земаш досието и се вракаш у колона позади душекот , кога сите тие процедури се завршуваат , се почнуваат вежбите ве носат у соседна сала каде што имаше монтирано вратила покрај вратилата имаше маса ,доаѓаш до вратило на масат имаше цајкан го даваш досието кај него ти вежбаш , правиш 15 + колку и да можеш цајканот ти запишува рез. во досие ако си поминал идеш ппонатака кај нас конретно ни викаа идеет у салата кај душеците ,зашто идеа склекови и стомачни па на крај трчање , на вратило паднаа пола и повеќе у салата за душеци останавме околу 100 ,150 .
Следува стомачни идеш до душекот досие даваш досие , легнуваш на свирка почнувате да правите ,завршуваш ти пишуваат рез. ако си поминал остануваш за склекови ако не позз.
Тука паднаа уште 30 -тина или 40 -тина ,за склекови останаа 60 -70 момци малце бевме многу малце
Идат склекови иста порцедура се редиш покрај душек досие кај цајаканот правиш колку и да правиш , ти пишуваат рез. ако си поминал идеш на трчање ако не позз.
Само на почеток ни кажуваа бодови заборавив да пишам
Вратило мин. 10,од 11 до 14 +2 поена , над 15 или рамно +3 поена
стомачни мин.60,од 60 до 65 +1 поен, над 66 или рамно +2н поена
склекови мин.55 ,од 55 до 60 +1 поен ,од 61 до 66 +2поена
трчање ако истрчаш 3200 за помалку од 13 мин земаш 3 поени , од 13 мин до 13мин и 30 сек +2 поена .за трчањето инструкторите пуштаа до 14 а некои ги пуштија и со 15 мин па и 16 мин секако занеш кои се тие .

Сега иде трчањто се местиш надвор досието го даваш на цајкан тој што цело време те прател покрај душекот ,останавем окол 40-тина душе за трчање или 50 мах.
Трчаш ти пишува рез.
кога сите завршуваат идеш кај цајканот кој те прател тебе и твојата група си го прегледуваш досите дали имаш замерки за рез. ако немаш потпис и чекаш .
Доаѓа одговорниот ги чита сите досијеа со резултатите на пр, досие 160 ,рез. тој и тој поминал така ке ги видиш рез. и на другите

А како тоа јас испадна дека сум прв од групата у ск ,прочитај еден ред погоре , а за најсигруно ти е да вежбаш максимално да не се штедиш , тоа и го правев на трчањето прв завршивив со време 12 и 20 , склекови 80 , вратило 17 иако ми кратеше на сите вежби крати ,стомачни 82 .
пак ке кажам на сите вежби крати и ако се најдеш некогаш во ситуација ти да почне да ти бори на склекови 1, 1,1,1,1, 2,2,2,2, 3,3,3,3 не застанувај намерно го прават тоа за да видаш како ке издржиш под пртисок и многу тука се откажуваа затоа и толку малце останавме на крај
Позз се надавема ти помогнав Very Happy

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty9/10/2014, 14:17

assasian напиша:
JKD напиша:

Млаце си утнал но нема везе првин да ти одговрам на прашањето
Ранг листа немаше , а реков само дека завршив прв во групата која што беше од Скопје за тестирање која состоеше 400 ,500 +, момци за прверка како додјов до ова се внимателно читај

Сега да ти објаснам од почеток као иде теситрањето
ТИ се јавуваат на тел. и ти викаат дојди земи си покана за тестирање на тој и тој ден , не тстираа последни Скопјаните беше четврток или петок незз. точно кој  ден
Идеш на поготовки се облакаш спотска опрема нас не тстираа во сала бидеки беше ладно , како што влагаш у сала ти даваат борј на рака на пр.160 и се редиш на еден од 10-те душеци. покрај душеците има маса на нив досиеа и потплнуваш податоци  на пр. Име и Презиме =ЈКД , матичен бр 836497823649263, општина Долно Дупени , години ,образование и сл. си земаш досието и се вракаш у колона позади душекот , кога сите тие процедури се завршуваат , се почнуваат вежбите ве носат у соседна сала каде што имаше монтирано вратила  покрај вратилата имаше маса  ,доаѓаш до вратило на масат имаше цајкан го даваш досието  кај него ти вежбаш , правиш 15  + колку и да можеш цајканот ти запишува рез. во досие ако си поминал идеш ппонатака кај нас конретно ни викаа идеет у салата кај душеците ,зашто идеа склекови и стомачни па на крај трчање , на вратило паднаа пола и повеќе у салата за душеци останавме околу 100 ,150 .
Следува стомачни идеш до душекот досие даваш досие ,  легнуваш на свирка почнувате да правите ,завршуваш ти пишуваат рез. ако си поминал остануваш за склекови ако не позз.
Тука паднаа уште 30 -тина или 40 -тина ,за склекови останаа 60 -70 момци малце бевме многу малце
Идат склекови иста порцедура се редиш покрај душек досие кај цајаканот правиш колку и да правиш , ти пишуваат рез. ако си поминал идеш на трчање ако не позз.
Само на почеток ни кажуваа бодови заборавив да пишам
Вратило мин. 10,од 11 до 14 +2 поена , над 15 или рамно +3 поена
стомачни мин.60,од 60 до 65 +1 поен, над 66 или рамно +2н  поена
склекови мин.55 ,од 55 до 60 +1 поен ,од 61 до 66 +2поена
трчање ако истрчаш 3200 за помалку од 13 мин земаш 3 поени , од 13 мин до 13мин  и 30 сек +2 поена .за трчањето инструкторите пуштаа до 14 а некои ги пуштија и со 15 мин па и 16 мин  секако занеш кои се тие .

Сега иде трчањто се местиш надвор досието го даваш на цајкан тој што цело време те прател покрај душекот ,останавем окол 40-тина душе за трчање или 50 мах.
Трчаш ти пишува рез.
кога сите завршуваат идеш кај цајканот кој те прател тебе и твојата група си го прегледуваш досите дали имаш замерки за рез. ако немаш потпис и чекаш .
Доаѓа одговорниот ги чита сите досијеа со резултатите на пр, досие 160 ,рез. тој и тој поминал така ке ги видиш рез. и на другите

А како тоа јас испадна дека сум прв од групата у ск ,прочитај еден ред погоре , а за најсигруно ти е да вежбаш максимално да не се штедиш , тоа и го правев на трчањето прв завршивив со време 12 и 20 , склекови 80 , вратило 17 иако ми кратеше на сите вежби  крати ,стомачни 82 .
пак ке кажам на сите вежби крати и ако се најдеш некогаш во ситуација ти да почне да ти бори на склекови 1, 1,1,1,1, 2,2,2,2, 3,3,3,3 не застанувај намерно го прават тоа за да видаш како ке издржиш под пртисок и многу тука се откажуваа затоа и толку малце останавме на крај  
Позз се надавема ти помогнав  Very Happy

Да не те испровоцирав,немаше да пишеш волкав текст,а секако ќе ни биде од корист на сите што сакаме да се пријавиме Very Happy

Браво за трчањето,мене уште тоа ми остана слаба точка која треба да ја исправам до септември.

Се спремаше само со тие вежби за конкурсот(склекови,стомачни,вратило,трчање) или вежбаше теретана ? јас планирам некој месец дена пред тоа да оставам теретана и стриктно враитло стомачни и склекови и трчање,мада и сега ги стигам резултатите али не правев до максимум кога се тестирав сам туку до таа граница која се проаѓа,и тоа летово кога не бев во форма,за помалку од 50 секунди ги направив склековите,на вратило можам 15 пати без премногу форсирање со оглед на тоа што во теретана после вратило ме чекаат уште 5-6 вежби меѓу кои и 2 вежби мртво,ме разбираш мислам Smile
assasian

assasian

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty9/10/2014, 14:25

не не ми испровоцира , ги вежбам основните вежби склекови , стомачни ,вратило ги правам со тежина на мене ке ставам во ранец и правам до отказ повторувања , трчање два пати неделно со скокање на јаже и чучњеви

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty9/10/2014, 14:48

assasian напиша:
не не ми испровоцира , ги вежбам основните вежби склекови , стомачни ,вратило ги правам со тежина на мене ке ставам во ранец и правам до отказ повторувања , трчање два пати неделно со скокање на јаже и чучњеви

Да тоа мислев,добро.Јас вежбав порано така,со бекатонки на грб,али веќе 3та година идам у теретана,пред конкурсот планирам да почнам месец-два-три пак само основните вежби,колку да бидам сигурен дека сум спремен.

И даваа да направиш повеќе од 15 пати на вратило ? бидејќи на клиповите видов еден бате стварно спремен,ги направи 15 од шала и му рекоа доста е готово,а можеше уште да прави..?

трчавте внатре во салата ? колку круга требаше,50 ? Very Happy

вежбаш нешто +,спорт/вештина ?
assasian

assasian

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty10/10/2014, 01:53

JKD напиша:
assasian напиша:

Да тоа мислев,добро.Јас вежбав порано така,со бекатонки на грб,али веќе 3та година идам у теретана,пред конкурсот планирам да почнам месец-два-три пак само основните вежби,колку да бидам сигурен дека сум спремен.

И даваа да направиш повеќе од 15 пати на вратило ? бидејќи на клиповите видов еден бате стварно спремен,ги направи 15 од шала и му рекоа доста е готово,а можеше уште да прави..?

трчавте внатре во салата ? колку круга требаше,50 ? Very Happy

вежбаш нешто +,спорт/вештина ?
трчавме околу терен беше околу 9 круга, да за вратило самиот инструктор после 15 кревање ако те пушти уште едно или две повторување да направиш ,вештина не вежбам мавам бокс вреќа

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty10/10/2014, 13:25

Згибовите треба да се прават со внатрешноста на дланките кон себе(полесните) или спроти себе(потешките)?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty10/10/2014, 15:39

MISFIT напиша:
Згибовите треба да се прават со внатрешноста на дланките кон себе(полесните) или спроти себе(потешките)?

Спрема тебе.
assasian

assasian

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty11/10/2014, 14:27

како ти е послесно така , јас ги правев pull ups полесно ми е од Chin ups

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty11/10/2014, 15:17

assasian напиша:
како ти е послесно така , јас ги правев pull ups полесно ми е од Chin ups

Не знаев дека можеш да правиш какви сакаш...која килажа си/висина ?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 31 Empty

Воената Академија на АРМ - дискусија
Вратете се на почетокот 
Страна 31 of 39Отиди на страна : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 39  Next
 Similar topics
-
» Фото:Воената Академија низ историјата
» Тероризам - дискусија
» Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност
» Топ 10 најмоќни армии на светот - дискусија