| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|
+21JKD kralimarko assasian IgorM Legija91 BABUN Smrtnikot Vojnik122 Nikola32 KikoTE Alvar dzole aleksandar talevski beowulf Momak od Gjorce Profesionalec Генерал Зоран SIG Subzero AlexGreat 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| |
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| |
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 3/6/2013, 23:21 | |
| | |
|
| |
Smrtnikot
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 3/6/2013, 23:28 | |
| - Frogfoot напиша:
- Пробај!
Не сум сигурен. Мислам дека џабе би ми било се. После тоа што го видов претходната година. Можеби доколку сменам мислење ќе се пријавам, ама сега за сега некако разочаран сум како се одвиваат работите во изминатите неколку години на Факултетот за безбедност и Воената Академија кога станува збор за примање на идни студенти. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 3/6/2013, 23:35 | |
| Ти конкурирај за себе. Нека не те интересриаат другите. Ако те примаат одлично, ако не идеш понатаму. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 4/6/2013, 12:31 | |
| Покрај браќата одма примаат ако си друга националност(турчин,србин,бошнјак...),имав еден другар кој лани или прехани се пријави по народност беше турчин,ниту беше физички спремен ниту учеше,одма го примија,ама по првата недела се откажа човеков,ми рече само дека тоа не било за него,една недела да седи во касарна а само виденди слободен....у себе си реков си му го земал местото на некој друг кој навистина сакал да има таков војнички живот а сега или дреме дома или разочаран запалил негде надвор од државава... | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 4/6/2013, 12:36 | |
| Или па пиши се Влав, иако ова озбилно не го мислам, не ми налага совеста да се пишам ништо друго за ниту една цел. | |
|
| |
Smrtnikot
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 4/6/2013, 13:33 | |
| - Frogfoot напиша:
- Или па пиши се Влав, иако ова озбилно не го мислам, не ми налага совеста да се пишам ништо друго за ниту една цел.
Иако имам голема желба за влез во воената академија, сепак не би се одрекол од својата националност како Македонец во никој случај а најмалку за влез во некоја академија каде поголем дел се мамини и татини мази. Како што реков, доколку сменам мислење можеби ќе се пријавам на конкурсот без разлика дали ќе бидам примен или не. Нормално доколку се пријавам, ќе се пријавам како Македонец. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 4/6/2013, 13:35 | |
| Ете така, проблем решен | |
|
| |
KikoTE
Број на мислења : 35
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 4/6/2013, 13:59 | |
| | |