|
|
| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|
+21JKD kralimarko assasian IgorM Legija91 BABUN Smrtnikot Vojnik122 Nikola32 KikoTE Alvar dzole aleksandar talevski beowulf Momak od Gjorce Profesionalec Генерал Зоран SIG Subzero AlexGreat 25 posters | |
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| | | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 24/7/2014, 23:57 | |
| Не го демотивирам туку му ја кажувам вистината,за да не се разочарува без везе и да ја замрзи униформата заради некој дебили кој сакаат да си ги бутнат нивните деца...
Ти кажувам друже како човек кој се има „изгорено“ на овој конкурс,и не сум само јас на форумов,прашај го леопард кој два пати по ред исто се има „изгорено“,и Бабун кој стигнал најдалеку може да се каже...Наимено он како што ми кажувал,ги поминал и физичките и псхихичките проверки,бил 23-ти на листа а се примале 23-ца,му се јавиле на тел. за да дојде во Скопје на ВА,не му кажале појше ништо,радосен он така го изгубил пола ден по возови и автобуси,стига во ВА во Скопје,им кажува што како,они му рекле а ти си тој на ти ги документите не си примен...
Ја би те советувал ако имаш мерак за униформа,да си се пријавиш доброволец три месеци,и после чекајси работа како ПФВ...Ти пробај ама ке се разочараш,ке ти помине се низ глава,види ги вестите од лани ке видиш дека на ранг листа има канидати кој биле десети на ранг листа,кај се примаат триесен и пак не се примени...
Инаку да има и забен прегелен,на кој буткаат бааѓи,но највише буткаат на псхихо тестот,па на очното,другото не би требало да ти е проблем ако си здрав...
Последната промена е направена од Momak od Gjorce на 30/8/2014, 14:48. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 04:08 | |
| Луѓе ми треба помош. Јас имам стипендија за да одам на кој сакам факултет во Словенија, но последнава година мерак ми е да влезам во безбедносните сили на РМ. Кажете на каков факултет ми е најпаметно да одам пошто сакав архитект, па пилот и сега ова... Неможам да работам нешто што не ме привлекува. Некои периоди и другите професии ме привлекуваа, ама било, поминало... Некоја струка што или ептен ќе ми помогне во професијава, или што ќе ми гарантира втора шанса ако не успеам да влезам во МВР. Пуцајте со сите идеи П.С. Имам уште една година од средно, ама шо си е сигурно сигурно си е... |
| | | Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 13:17 | |
| Слушај го чичко Алвар и оди во Словенија, ич... ама ИЧ немој да му ја мислиш. Камо ја на твои години да имав таква можност. Имаат одличен факултет за архитектура, дечки кој студираа на него имаат само пофални зборови. Да не зборуваме колку врати ќе ти се отворат по завршување на факултетот таму, пракса во компании итн. Имаш и таман една година да почнеш да го учиш словенечкиот. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 13:27 | |
| Тоа ти е нај паметно што ти го збори Алвер,бегај од овде,а + не постој факултет кој ти гарантира работно место,а не па во МВР | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 14:46 | |
| Словенечкиот не е проблем, веќе го учам 6 години. Брат ми за месец дена ќе се врати во Словенија да ја направи дипломската на Информатички факултет, и јас одам по негови чекори, ама меракот ме влече тука да бидам... Не сум јас таков тип што може да работи во канцеларија, ќе спобудалам по еден месец... Таму да одам на полициска академија не бива |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 15:00 | |
| Не се секирај таму ке најдеш какви сакаш активности | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 16:49 | |
| - MISFIT напиша:
- Словенечкиот не е проблем, веќе го учам 6 години. Брат ми за месец дена ќе се врати во Словенија да ја направи дипломската на Информатички факултет, и јас одам по негови чекори, ама меракот ме влече тука да бидам... Не сум јас таков тип што може да работи во канцеларија, ќе спобудалам по еден месец... Таму да одам на полициска академија не бива
Јас се вратив од Хрватска пред 2 години, веќе почнувам по малку да зажалувам...се надевам дека до крај нема да зажалам. Знам дека е тешко да живееш во странство ако си вистински домољуб...јас искрено ќе ти кажам дека ме убиваше носталгијата за Македонија, не можев веќе да издржам таму. Затоа ако ти е слична ситуацијата ко кај мене отприлика можам и да разберам зошто се двоумиш. Можеби по 10-15 години ќе мислиш што бев будала и не отидов Словенија ако во меѓувреме не успееш да влезеш во МВР но... изборот е твој. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/7/2014, 16:58 | |
| - Frogfoot напиша:
- MISFIT напиша:
- Словенечкиот не е проблем, веќе го учам 6 години. Брат ми за месец дена ќе се врати во Словенија да ја направи дипломската на Информатички факултет, и јас одам по негови чекори, ама меракот ме влече тука да бидам... Не сум јас таков тип што може да работи во канцеларија, ќе спобудалам по еден месец... Таму да одам на полициска академија не бива
Јас се вратив од Хрватска пред 2 години, веќе почнувам по малку да зажалувам...се надевам дека до крај нема да зажалам.
Знам дека е тешко да живееш во странство ако си вистински домољуб...јас искрено ќе ти кажам дека ме убиваше носталгијата за Македонија, не можев веќе да издржам таму. Затоа ако ти е слична ситуацијата ко кај мене отприлика можам и да разберам зошто се двоумиш. Можеби по 10-15 години ќе мислиш што бев будала и не отидов Словенија ако во меѓувреме не успееш да влезеш во МВР но... изборот е твој. Јас и вака и така ќе одам на факултет, зашто ништо нема да постигнам во МВР без диплома... Се двоумам на каков факултет да одам |
| | | BABUN
Број на мислења : 133
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 31/7/2014, 07:14 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Не го демотивирам туку му ја кажувам вистината,за да не се разочарува без везе и да ја замрзи униформата заради некој дебили кој сакаат да си ги бутнат нивните деца...
Ти кажувам друже како човек кој се има „изгорено“ на овој конкурс,и не сум само јас на форумов,прашај го леопард кој два пати по ред исто се има „изгорено“,и Бабун кој стигнал најдалеку може да се каже...Наимено он како што ми кажувал,ги поминал и физичките и псхихичките проверки,бил 23-ти на листа а се примале 23-ца,му се јавиле на тел. за да дојде во Скопје на ВА,не му кажале појше ништо,радосен он така го изгубил пола ден по возови и автобуси,стига во ВА во Скопје,им кажува што како,они му рекле а ти си тој на ти ги документите не си примен...
Јас кога се пријавував поднесов документи и плус некој докуметни кој се бодуваат + на ВА меѓу кој дека еден од мојте родители е воен херој со носител Партизанска Споменица 41-ва(не е смешно кај нас сите воени херои и воени инвалиди имаат вакво одликување),при што еден поранешен командант на таткоми при средба на влезот во воена болница кој беше со неговиот син,му рече:абе си поднел документи дека си воен херој,татко ми само чудно го погледна и глупо му одговори ДА,а от кај знаеш ти,на што одговори он дека ги видел сите документи.Таткоми ме трган на страна и ми рече синко џабе пробуваш више се се знае кој и што е примен,ова е само чиста формалност,но ти пробај си.И нормално падав на мистериозниот псхио тест,кој всушност се одговара усно и психологот кое прашање ќе му текне тоа ти го поставува...
Ја би те советувал ако имаш мерак за униформа,да си се пријавиш доброволец три месеци,и после чекајси работа како ПФВ...Ти пробај ама ке се разочараш,ке ти помине се низ глава,види ги вестите од лани ке видиш дека на ранг листа има канидати кој биле десети на ранг листа,кај се примаат триесен и пак не се примени...
Инаку да има и забен прегелен,на кој буткаат бааѓи,но највише буткаат на псхихо тестот,па на очното,другото не би требало да ти е проблем ако си здрав... Ако бре нека проба...како ќе стани мажиште иначе... | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија | |
| |
| | | | Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|