Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/3/2012, 19:08
Имам еден текст за специјалните единици во Југославија, од самите почетоци мислам дека се работи,одамна не сум го видел , али е на српски, следниот викенд се надевам ќе имам малце повеќе време па ќе го преведам..
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/3/2012, 19:09
Frogfoot напиша:
Имам еден текст за специјалните единици во Југославија, од самите почетоци мислам дека се работи,одамна не сум го видел , али е на српски, следниот викенд се надевам ќе имам малце повеќе време па ќе го преведам..
Ќе биде добро да се прочита и тоа. Сепак корените на Македонските специјални единици датираат од тој временски период.
______________________ Потта штеди крв!
Davormkd
Број на мислења : 24
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 19/3/2012, 17:18
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 16/5/2012, 15:55
Ova sto ke go postavam go procitav na FB profilot na novinarot Zoran BUREVESNIK Bozinovski,a go ima denovive.
Neznam kolku e tocno ako imate informacii kazete vie.
Цитат :
NOVIO BRAN I VO MVR!!!
Za posebni zaslugi vo minatogodišniot krvavo ubistven slučaj NEŠKOSKI, za lažno svedočenje na sud, Edinicata za specijalni zadači "TIGAR", poslednite mesec dena pominuva niz proces na "RASTIGRUVANJE". Prvo e smenet i simnat od konj na magare komandantot TONI MANDAROVSKi i od MVR e prekomanduvan vo SVR Skopje vo Javna bezbednost, na funkcija VIŠ KOMESAR. Sega e komandant sam na sebe!!!
Nov Komandant na ESZ "TIGAR" e SLAVČO PETRUŠEVSKI, odamna e pripadnik na edinicata. Edinstven problem e što nema soodvetno obrazovanie za pozicijata na koja sega e naznačen. Ama, ke mu završat školo nabrzina na FON, kako i na avtolimarot IVICA ANČEVSKI vikan PUKI...
Poslednite nedela dena "RASTIGRENI" se ušte i 64 pripadnici na ovaa edinica. Rasporedeni se po policiski stanici. Skoro site do eden se okvalifikuvani kako bliski do Dejan Mitrevski URKO, poradi što se i NEPODOBNI. Nekoj kaj Mijalkov i Jankulovska "raportiral" deka poveketo od niv učestvuvale vo ekspresnata prekunokna dislokacija na poker aparatite na URKO i NINDŽA od kockarnicata "ARISTOKRAT", za da ne gi fane DETONATOR...
Ispadja deka onie 70 KAMERI niz Skopje sepak dobro snimale!!! I pred svečeno da bide objaveno deka se pušteni vo rabota...
Znaci ova deka DPMNE odnosno Gruevski go ispleska Urko?
______________________ Don't underestimate your enemy!
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 18/5/2012, 13:46
Зоки истресе тешки глупости за случајот „„Смилковско езеро ““ , така да не ми е релевнатен.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 18/5/2012, 13:47
Јас, свечено изјавувам дека како полицаец ќе и служам на Република Македонија!!!
Господи, чувај ме од зло и дај ми сила да ги одбранам мојот дом, мојот народ, мојата Македонија. АМИН!!!
Се колнам во името на Бога, честа и татковината дека ќе служам чесно и верно за слободата на Македонија. СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!!!