Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 9/9/2013, 01:26
Зоран напиша:
Супер ИгиМ
Фала Зоки што ја постира поубаво зошто јас имам нешто проблем неможам да ја постирам вака.
IgorM
Број на мислења : 60
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 14/9/2013, 01:13
Тренинг на ЕСЗ со кинескиот кунг фу мајстор William Cheung,стара снимка мислам дека е пред 2000 год. со Тони Мандаровски како командант на ЕСЗ и преведувач
alexmkd
Број на мислења : 122
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 14/9/2013, 02:43
Ајде веке конг фу јас научив од ова бе ) супер е!
Legija91
Број на мислења : 1330
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 30/10/2013, 17:01
______________________ If you're going throw hell, keep going.
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 31/10/2013, 23:22
Денови пред години
Alvar
Број на мислења : 11111
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 6/11/2013, 15:55
Реновирани просториите на Единицата за специјални задачи
“Полициските “Тигри“ се несомнено една од најподготвените специјални единици во Република Македонија, за што говорат бројните успеси што ги постигнуваат припадниците на единица на меѓународните натпреварувања во дисциплини карактеристични за вакви единици“, истакна меѓу другото министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска на денешната посета на Единицата “Тигар“ а по повод реновирањето на просториите во коишто се сметени припадниците на единицата во касарната “Илинден“.
Јанкулоска посочи дека во овој момент МВР е во процес на обновување на составот на единицата, со оглед на тоа што неодамна МВР беше зајакнато со нов кадровски капацитет од 300 полициски службеници, кои согласно потребите и нивните афинитети ќе бидат распоредени во различни организациски единици, вклучително и во единицата за специјални задачи, односно поуларните “тигри“.
Инаку, со реконструкцискиот зафат којшто целосно е изведен со средства на министерството меѓу другото комплетно се променети кровната конструкција, сите инфраструктурни инсталации, внатрешно преуредување на просториите, обновена е и фасадата на објектот, како и дислокација на резервоарите на системот за греење согласно потребните стандарди.
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/11/2013, 00:58
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/11/2013, 12:06
Здраво.Од тоа што го имам дознаено за единицава,од критериуми знам дека треба. 1.да не си осудуван,да имаш завршено средно образование 2.да си психички и физички спремен е сега,од критериуми знам дека треба да се истрчаат околу 13 км,50-60 склекови и стомачни,и згибови.ако може некој подетално да пише,ако не ќе најдам сам.Тоа што ме интересира е,што откако ќе пројдеш ова ? се иде на обука,колку трае ?и како се одвива,дали се иде дома или тој месец или месеци си во касарна,ме интересира таа постапка...исто така ме интересира околу работно време/плата/одмори/пензија и слично...сакам што е можно повеќе да бидам информиран
tose
Број на мислења : 160
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/11/2013, 18:49
прво влези во мвр па подоцна ке дознаеш се што те занима... треба да имаш најмалку 2г работен стаж па после да одиш во единица... со исклучок на 2001г Биди ТИГАР и сега последниов конкурс... исто ке биде и со овој сега што ке биде,значи ке се примаат луге кои немаат стаж во мвр..
Panter
Број на мислења : 452
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 13/11/2013, 01:20