| Македонија во 2001 | |
|
+11Gero filip555 Зоран Makedon Генерал Subzero SIG Profesionalec meth AlexGreat Тачка 15 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Македонија во 2001 3/4/2012, 21:41 | |
| - filip555 напиша:
- Кај нас тука нема книжарница на Тримакс а да ја нарачам не знам дали ке ми ја донесат.. ако некој може да каже има ли ја на некоја Веб страна да ја прочитам во електронско Издание .. ??
Книжарница на Тримакс има на плоштадот во Скопје. А електронско издание досега не сум пронашол. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Gero
Број на мислења : 16
| Предмет: Re: Македонија во 2001 15/4/2012, 12:48 | |
| - Subzero напиша:
- Па сеа нај веројатно работата ја знае овој што беше тогаш на воздухопловство не ми текнува името
како му беше. Командантот на ВВ и ПВО Бригадниот Генерал Звонко Стојановски го известил Генералот Петровски дека на радар се фатени 6 авиони ловци бомбардери кои имаат курс од Италија преку албанија кон Р.Македонија.Ова го напишал Генералот Петровски во својата книга која моментално ја читам | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Македонија во 2001 15/4/2012, 13:47 | |
| Добредојде Геро! Се надевам редовно ќе не дружиш на форумов... Инаку да, тој факт е спорен и малце чуден ... | |
|
| |
Gero
| Предмет: Re: Македонија во 2001 15/4/2012, 13:57 | |
| Добро Ве Најдов Секако дека редовно ќе Ве дружам во понатамошните дискусии | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Македонија во 2001 15/4/2012, 15:58 | |
| Добредојде Gero и ти посакувам пријатно дружење. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Subzero
Број на мислења : 213
| Предмет: Re: Македонија во 2001 16/4/2012, 02:02 | |
| - Цитат :
- Командантот на ВВ и ПВО Бригадниот Генерал Звонко Стојановски го известил Генералот Петровски дека на радар се фатени 6 авиони ловци бомбардери кои имаат курс од Италија преку албанија кон Р.Македонија.Ова го напишал Генералот Петровски во својата книга која моментално ја читам
Да да така му беше името Геро. Добредојде на форумот и како ти се свиѓа книгата? | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Македонија во 2001 16/4/2012, 09:46 | |
| Bez nikakva negativna konotacija da nekogo navredlivo deranzhiram - no istava nebuloza (za nekakov si eventualen NATO vozdushen udar vrz nashite pozicii - kako sredstvo za "ucena" ili "predupreduvanje") - povekje pati ja imame komentirano na MAF....i izvedeno svoevidni zakluchoci (od chisto tehnichka priroda) spored koi istava teza se postavuva kako celosna glupost i notorna izmislica....po nashiot dobro poznat negativen mentaliteten "odpechatok" - povtorno se probuva preku ovaa besmislena storija (i nejze eden kup slichni) da se "pokrie" faktot na svojata sopstvena nesposobnost...za koja sekogash barame "drugi vinovnici od strana".... | |
|
| |
Gero
| Предмет: Re: Македонија во 2001 16/4/2012, 11:41 | |
| Добро Ве најдов. Па можам да кажам дека книгата е одлична и може да се заклучи дека тогаш имало многу задкулисни игри од страна на меѓународниот фактор... | |
|
| |
Gero
| Предмет: Re: Македонија во 2001 16/4/2012, 11:43 | |
| - Iko напиша:
- Bez nikakva negativna konotacija da nekogo navredlivo deranzhiram - no istava nebuloza (za nekakov si eventualen NATO vozdushen udar vrz nashite pozicii - kako sredstvo za "ucena" ili "predupreduvanje") - povekje pati ja imame komentirano na MAF....i izvedeno svoevidni zakluchoci (od chisto tehnichka priroda) spored koi istava teza se postavuva kako celosna glupost i notorna izmislica....po nashiot dobro poznat negativen mentaliteten "odpechatok" - povtorno se probuva preku ovaa besmislena storija (i nejze eden kup slichni) da se "pokrie" faktot na svojata sopstvena nesposobnost...za koja sekogash barame "drugi vinovnici od strana"....
da se "pokrie" faktot na svojata sopstvena nesposobnost... со ова сакаш да кажеш дека не сме биле воено способни да ја решиме кризата? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Македонија во 2001 16/4/2012, 14:11 | |
| Факт е дека бевме и сме воено способни да се справиме со криза од такво вид. Неспособноста беше и останува на политичарите. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во 2001 | |
| |
|
| |
| Македонија во 2001 | |
|