| Македонија во 2001 | |
|
+11Gero filip555 Зоран Makedon Генерал Subzero SIG Profesionalec meth AlexGreat Тачка 15 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 14:57 | |
| Дефинитивно Сведоштва е најдобрата книга досега за 2001. А за податокот со ловците и од друго место имам слушнато за тоа ама не сакам да пераскажувам муабети од типот рекла-казала. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Profesionalec
Број на мислења : 149
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 19:58 | |
| Значи таа информација не е точна? ______________________ Don't underestimate your enemy!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 20:04 | |
| - Profesionalec напиша:
- Значи таа информација не е точна?
Па сега дали е точна или не не сум компетентен да зборувам. Можам само да дадам мое мислење... ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Subzero
Број на мислења : 213
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 20:23 | |
| Јас искрено верувам дека тоа е вистина. Затоа што нема причина генералот да лаже во врска со ливците.Не гледам некоја корист доколку би лажел. | |
|
| |
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 20:53 | |
| - Subzero напиша:
- Јас искрено верувам дека тоа е вистина. Затоа што нема причина генералот да лаже во врска
со ливците.Не гледам некоја корист доколку би лажел. Јас првпат слушам за ова, може некој дами каже поопширно!? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 21:07 | |
| - Makedon напиша:
- Subzero напиша:
- Јас искрено верувам дека тоа е вистина. Затоа што нема причина генералот да лаже во врска
со ливците.Не гледам некоја корист доколку би лажел. Јас првпат слушам за ова, може некој дами каже поопширно!? Според некои информации за акцијата во Арачиново се дадени 3 дена. Доколку не се успее во разбивањето на терористите да се повлечат Македонските безбедносни сили. Овој рок е намерно даден затоа што се знаело дека Арачиново е добро забарикадирано и дека ќе биде невозможно да се ослободи за толку кратко време. Одкако истекол рокот Македонските сили одбиваат да се повлечат и во тој момент ( Робертсон или Солана ) даваат наредба за напад од страна на НАТО силите стационирани на носач на авиони во Јадранско море. Според некој информации работата отишла дотаму што во хотел Белви тогашниот премиер на РМ физички го нападнал Робертсон. Морам да напоменам дека ова се само муабети и дека не се потврдени информации. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Re: Македонија во 2001 10/3/2012, 23:47 | |
| Па незнам во тоа време да имало носач на авиони во Јадранско море, можно е да се тргнати од воената база Авиано во Италија, од каде што полетуваа и 1999. Е сега незнам како нашиве дознаа дека тргнале со оглед на тоа дека немаме радар сами да откриеме,можеби дојава од Хрватска или Црна Гора, или пак чист блеф. Односно на командантот на ВВ и ПВО му е јавено дека се тргнати и овој добил наредба да пренесе.. Панде ја проследил и тоа било тоа. Незнам зошто така инаку би изреагирале со директен воздушен напад. Не ги нападнавме нив.. ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во 2001 11/3/2012, 00:11 | |
| Лук и вода доста била само заканата/ | |
|
| |
Subzero
Број на мислења : 213
| Предмет: Re: Македонија во 2001 11/3/2012, 11:56 | |
| Се сложувам со Алекс нај веројатно ќе биде тоа. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во 2001 11/3/2012, 12:02 | |
| Момци да не се заебаваме , битангите беа авторитет мора да се слуша.
Какво бомбардирање каков бакрач па пред година дена ги угостивме и во перверзијата има граници. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во 2001 | |
| |
|
| |
| Македонија во 2001 | |
|